Чекају нас Макаби, Гетеборг, Омонија...

Историјским успјехом и освајањем Купа БиХ, наш клуб се изборио за учешће у квалификацијама за Лигу Европе први пут од оснивања.

Република Српска 20.05.2016 | 17:35
Чекају нас Макаби, Гетеборг, Омонија...

Са буџетом којим располажемо, ФК Радник Бијељина је аутсајдер и у оквирима БиХ, али право на наду и борбу нам нико не може одузети!

А ко нам може бити противник?

С обзиром на то да наш клуб никада није наступао у европским такмичењима, коефицијент за учешће у квалификацијама преузимамо од БиХ и износи 1.425. Исти коефицијент има и ФК Слобода Тузла. Са овим коефицијентом сврстани смо у неповлаштену половину од 98 тимова који учествују у првом колу квалификација.

Жријеб за прво и друго коло квалификација ће се обавити 20.06.2016. године у Ниону, Швајцарска. Први сусрети ће се играти 30.06.2016. године, а реванши 07.07.2016. године. Наш тим ће, нажалост, домаћин бити у Бања Луци, јер Градски стадион у Бијељини не задовољава критеријуме за лиценцирање УЕФА.

Противник у првом колу квалификација, иако ће бити носилац у жријебу, не може нам бити НК Широки Бријег. Фудбалски клуб Партизан је могао бити један од противника, али ће због побједе Севиље у финалу такмичење почети у другом колу квалификација.

Зато нам противници могу бити - Брондби, Хартс, Абердин (освајач КПК и Суперкупа Европе 1983.), Митиленд, Левски, Омонија, АЕЛ Ларнака, Динамо Минск, АИК, Слован Братислава (освајач КПК 1969.), Спартак Трнава, Гетеборг (освајач УЕФА Купа 1982. и 1987.), Видеотон (вицешампион УЕФА Купа 1987.), Макаби Тел Авив.

Из окружења се можемо састати са Војводином, Чукаричким, Локомотивом из Загреба, Работничким, Домжалама, а неки од противника нам могу бити и Каират, Габала, Вентспилс, МТК, Актобе, Дила Гори, Шамрок, Вадуц, Лубин, Краковија, Линфилд, Левадиа, Пјуник, Ордабаши, Беитар Јерусалим...

Пошто такмичења у неким земљама још нису завршена, списак потенцијалних ривала није коначан и подложан је промјенама.

Коначан списак ће бити познат у данима који слиједе.

Налазимо се у заиста импресивном друштву!

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нерадник

20.05.2016 16:05

Ови клубови из регије имају боље услове ал нису ниста пуно бољи. Цак ни ови Мадјари. Сто се тице осталих клубова побједа је равна немогуцој мисији за вецину. А и Слобода је била доста боља па није побиједила. Тако да се је надати бар пролазу првог кола

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

20.05.2016 18:16

Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака.Хајмо Радник,БН и РС заједно до новог стадиона и сљедеце године да навијамо на њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспорац

20.05.2016 19:48

Честитке фудбалерима и управи Радника. Остварили сте историјски успјех. Семберија је уз вас као и Семберци у дијаспори. Позивам управу Радника да остане у истом саставу. Немојте се разићи и дозволити да се фукара кити вашим заслугама. Идемо плави да побјеђујемо и у Европи. Други имају новац а Ви имате срце семберско у грудима. Хвала вам за понос који сте вратили нама Семберцима. Идемо напред... РАДНИК, РАДНИК...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

21.05.2016 10:21

Свеједно ко ће бити противник нема од нашег фудбала ништа

ОДГОВОРИТЕ