Због Нејмара се тресе Каталонија: Ђаво, Светац или издаја деценије?!

Ако Барселона не завуче руку дубоко у џеп, клаузула од 190.000.000 неће бити проблем!

Фудбал 25.05.2016 | 16:40
Због Нејмара се тресе Каталонија: Ђаво, Светац или издаја деценије?!

Отезање у преговорима око продужетка уговора са Нејмаром би могло скупо да кошта Барселону. Сада се чека да прође финале Купа краља, а Бразилца полако издаје стрпљење. Већ месецима траје неизвесност и одуговлачење каталонског клуба о новом, финансијски бољем уговору за Нејмара.

Из Бразила стижу вести да Барселона више није једина опција за Нејмара и да је капитен бразилске репрезентације и дефинитивно одлучио да саслуша понуде других клубобва. Најутицајнији бразилски спортски дневник Глобоешпорте открива да Нејмар размишља о понудама Манчестер Јунајтеда, Реал Мадрида и Пари Сен Жермена које тренутно има на столу. Реч је о прилично поузданом извору када су бразилски играчи у питању.

Ако Нејмар не буде задовољан оним што му Барселона понуди - количином новца - неће се устручавати да почне преговоре са љутим ривалом, Свецима или Црвеним ђаволима. Барселона му је и даље приоритет али жели услове макар равне онима које има Меси. И Најки као битан фактор у целој причи инсистира на продужетку сарадње, али све је на Барси.

Иако је Нејмар подбацио у другом делу сезоне, то је и даље играч на којем лежи будућност Барселоне и који једини има капацитет да наследи Месија када Аргентинац сиђе са велике сцене. Бразилац има важећи уговор са Барсом који истиче 2018. године и октупну клаузулу од 190.000.000 евра. Иако би у питању био светски рекорд када је висина трансфера у питању, заинтересовани клубови могу да плате ту суму.

Манчестер Јунајтеду је неопходна звезда Нејмаровог калибра, а летос су покушавали да започну преговоре са Каталонцима. Пари Сен Жермену је такође потребно топ појачање после одласка Ибрахимовића, а у Реал Мадриду већ размишљају о времену после Кристијана Роналда. Нејмар би био капитално појачања за сваки клуб. Барса мора да пожури и да спреми врло богате услове уговора ако мисли да блиндира Бразилца до 2022. године. Ако не дође до договора, трансфер у следећем прелазном року би био прилично известан пошто Барси не би одговарало да Бразилац уђе у последњу годину уговора.

У случају продаје, јасно је да би Каталонци учинили све што је до њих да играч на заврши у Реалу што би била издаја равна оној коју је направио Луис Фиго пре 16 година. И тада је оборен светски рекорд у висини трансфера, а с друге стране стола је седео Флорентино Перез.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар