РГ - жријеб: Надал на Ђоковића у полуфиналу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић налази се у истој половини жреба Ролан Гароса са Рафаелом Надалом.

Тенис 20.05.2016 | 13:00
РГ - жријеб: Надал на Ђоковића у полуфиналу!

Ђоковић, који предводи прву половину костура, са Надалом би могао да се састане у полуфиналу, док је на другој страни у завршници пројектован дуел Ендија Марија и Стана Вавринке.

Новак ће свој пут у Булоњској шуми почети од Јен-Хсун Луа, а у четвртфиналу би могао да игра против Томаша Бердиха.

Пре потенцијалног дуела са Чехом међу најбољих осам, први рекет света мораће да прескочи победника меча двојице квалификаната, потом вероватно Федерика Делбониса и Робарта Баутисту Агута.

Осим Бердиха, могући ривали Ђоковићу у финишу прве недеље могли би да буду Давид Ферер, Пабло Куевас и Фелисијано Лопес, јер су сва тројица смештена у другу четвртину костура.

Надал је у Паризу постављен за четвртог носиоца због одустајања Роџера Федерера и уколико будемо гледали пројектовано полуфинале, то ће бити јубиларни 50. сусрет двојице великих ривала.

Ни шпански играч неће имати једноставан пут до друге недеље – турнир отвара са снажним сервером Семом Гротом, а већ у трећој рунди иде на Фабија Фоњинија, који му је протеклих година нанео неколико болних пораза.

Поред Италијана, друга четвртина пуна је именима који у сваком тренутку могу да изненаде. Од Доминика Тима очекује се висок пласман, Александер Зверев ће покушати да се докаже на великој сцени, Давид Гофан је увек претња, баш као и Жо-Вилфред Цонга који је Рафин пројектовани противник у четвртфиналу.

С друге стране „пехара“ налази се Енди Мари који такође почиње против квалификанта, док му трећа рунда доноси „бомбе“ Ива Карловића, а онда и Џона Изнера. Британац ће морати да прескочи Ришара Гаскеа и вероватно Ника Кирјоса, да би дошао до сусрета са Кеијем Нишикоријем, петим фаворитом на турниру.

У четвртини жреба коју предводи Стан Вавринка налазе се тројица српских играча – Виктор Троицки и Душан Лајовић могли би да играју један са другом у другом колу, ако Виктор добије Григора Димитрова на старту, а Душан савлада Дениса Кудлу.

Јанко Типсаревић није имао среће при извлачењу куглица, чека га Милош Раонић, а уколико добије дерби, и Михаел Кукушкин или Адријан Манарино.

Вавринка би већ на старту могао да има проблема са неугодним Лукашом Росолом, док су од носилаца у споменутом делу још Жереми Шарди, Жил Симон, Марин Чилић, Џек Сок и Лукас Пуј.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар