Марин Ле Пен: Унија је на ивици пропасти!

Лидерка француске крајње десничарске партије Национални фронт (ФН) Марин Ле Пен оценила је данас да је Европска унија на ивици пропасти јер се руше њена два главна стуба - Шенген и еврозона, а сматра и да би победа Хилари Клинтон у трци за председника САД значила "опасност по мир у свету".

Свијет 20.05.2016 | 08:50
Марин Ле Пен: Унија је на ивици пропасти!

Ле Пен је у интервјуу за "Раша тудеј" упозорила и да би се Унија распала ако би је Француска напустила.

"Два стуба на којима је ЕУ утемељена - Шенген и еврозона - у процесу су пропадања. Те две зоне су у својеврсном суноврату у којем су данас спремне на све у покушају да спрече крах Уније", рекла је Ле Пен.

Она је уверена и да није питање да ли ће се ЕУ распасти, већ је само питање када ће се то догодити, уз оцену да тај блок "сија светлошћу угашене звезде" док њени лидери играју на карту времена што, како каже, кошта милијарде.

То, према њеним речима, показује претња казном од 250.000 евра земљама које одбију да приме мигранте.

"Претње и уцене, које ЕУ сада систематски користи, јесу пре свега огроман проблем слабости", рекла је лидерка француске крајње деснице, додавши да Унија користи имигранте као средство за смањење трошкова кад је реч о радној снази широм 28-чланог блока.

Ле Пен у интервјуу руском каналу оцењује и да је Хилари Клинтон "најопаснији" амерички председнички кандидат по Француску јер је, како наводи, бивша америчка државна секретарка повезана са читавим низом америчких одлука које су свет гурнуле у хаос.

Лидерка ФН изражава уверење и да ће Хилари Клинтон наставити са таквом "деструктивном политиком, политиком сукоба и заточивања Европе у слепи атлантицизам, што представља опасност по мир у свету".

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дјуро

20.05.2016 09:03

Много она зна а и питасе пуно у француској као и ја млати празну сламу као и Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

20.05.2016 11:00

Ћоко, Марин Ле ПЕНОВА познаје сигурно боље и више од тебе стање у ЕУ. Зато научио се своју бригу да бринемо а не туђу. Европа се у прошлости пар пута уједињавања и затим поново распадала на своје европске народе који би се међусобно разводили јер они добро познају своје народне границе у којима живе за разлику од вас СРБа који нисмо успјели ујединити све СРБске земље Светог Саве које се спомињу у СВЕТОСАВСКОЈ ХИМНИ у једну недељиву и јединствену Светог Саве СРБију!

Name

цар.

21.05.2016 07:34

Ови'ПАМЕТЊАКОВИЋИ!никада неће достићи свој'ЕТОС'

Name

Саво

20.05.2016 10:10

Ти си ДЈОКО а не ДЈУРО !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко бањалука

20.05.2016 18:03

ТО ЈЕ КОЊ ДА ИЗВИНЕ КОЊ