Стотине хиљада марака штете у Бањалуци

Полиција у Бањалуци јутрос је наставила увиђај на мјесту пожара у центру града а у којем је синоћ ватром захваћено шест објеката. 

 

Република Српска 20.05.2016 | 10:55
Стотине хиљада марака штете у Бањалуци

На терену је поред инспектора ЦЈБ Бањалука и Окружни тужилац а који утврђују узрок пожара који је избио око 22.00 часа.

Ватра је прогутала кровну конструкцију изнад бутика "Цат", роштиљнице "Цап-Цап", фризерског салона "Горан", те локала "Гирица" и "Рогић комерц", с тим што су оштећења настала и у унутрашњости објеката.

За сада нема званичних информација да ли је неко, евентуално, повријеђен, а судећи по оном што се могло видјети, материјална штета је велика. Према процјенама власника локала, штета ће се мјерити у неколико стотина хиљада марака.  

Ватрогасци су се, са три возила, више од сат и по борили да обуздају ватрену стихију, у чему су и успјели.

Драматичне сцене су у невјерици посматрале десетине знатижељних грађана, али и неколико шокираних радника и власника радњи.

Млађа жена, највјероватније власница једног од локала, није успјела да обузда сузе.

У Територијалној ватрогасној бригади града Бањалука потврђено је да им је пожар у роштиљници "Цап-Цап" пријављен у 21.45 часова, те да је на мјесто догађаја упућен већи број ватрогасаца.

Са друге стране, радница у једном од локала казала нам је да јој није јасно како и у којем објекту је дошло до избијања ватрене стихије.

"Ништа не знам, само ми је речено да је дошло до пожара и дошла сам да видим о чему се ради. Најважније је да нема повријеђених", рекла је она.

Бањалучанка, која се у моментима избијања пожара нашла на мјесту догађаја, испричала је новинарима да сумња да је пожар изазвао квар на електроинсталацијама, јер је, како каже, уочила варничење.

Њене сумње потврдиће или оспорити истрага, која је већ почела, па је тако полиција, како смо се увјерили, узела изјаве од неколико лица.

Иначе, док су ватрогасци гасили пожар, полицијска патрола није дозвољавала пролаз возила кроз Улицу бана Милосављевића.

Када је ватра угашена, оштећени објекти окружени су траком, а полиција је потом одблокирала улицу.

Ипак, ником од радника нити власника није дозвољен улазак у локале.

Извор: Независне новине/ БН телевизија

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Бања лука

20.05.2016 06:03

Наравно да горе на мјесту гдје треба да се гради трзни центар .питање је било само времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

20.05.2016 07:50

Не буди смијесан... Као да град ово не мозе уклонити, па пдмецу позар у страцаре... Сви ти објекти су привременог карактера и одавно им је истекао рок трајања...

Name

За Дона

20.05.2016 08:35

Настави да спавас, за тебе је вријеме стало.

Name

Ја

20.05.2016 08:53

@Дон Није он смијесан, не могу уклонити зато сто има спор око имовине! У овом слуцају постаје опасност за градјане и самим тим, и пази закљуцка, МОРА ДА СЕ РУСИ! И мени су тако срусили куцу, због сигурности! Накнаду никад нисам добио!

Name

Тетак мата

20.05.2016 06:08

Лепе радње лепо горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.05.2016 10:23

Ти људи имају уговор до приводјења земљиста крајњој намјени и под тим условом су улазили у закуп. А то земљисте, на залост је једно од ријетких које је имовински рјесено.

Name

Тралала

20.05.2016 07:07

За неупућене - на овој широј локацији градиће се тајкунски кич-тржни центар који ће урбанистичко-естетски унаказити град. Много је мнонтажних објеката на овом потезу и сигурно нису нека "љепота" за око али алтернатива је на жалост гора (на дуге стазе). Јадно је колико градска власт у Бањалуци попушта, а најбољи примјер је да се ради интереса једне жене (малог играча) промјени режим саобраћаја кроз једино излетиште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

20.05.2016 11:21

У праву си!Ста це нам у БЛ трзни центар?!Ста це нам Зара,Манго све имамо у Ал Сидију у Сарајеву!!

Name

Драгане, стоко!

20.05.2016 12:12

Изгради га на Мањаци оли на Гламоцу!! Сви би ви у град!? Нормални градови се сире у сирину, а не као ви сељаци...сваку ливаду, сваки парк...зграда!

Name

Синнy Боy

20.05.2016 07:56

Не чуди ме ово. Прије мјесец дана био сам у једном клубу који се налази у склопу овог малог комплекса и то са задње стране. Око поноћи смо срећом примјетили ватру коју је неко запалио са спољне стаклене стране коме се може прићи само кроз густо запуштено растиње. ( налази се 100 метара од Додикове палате). Срећом смо примјетили и угасили ватру. Ту нема никаквих електричних инсталација нити извора ватре. Не може се лако прићи и бацити опусак, само може пробијајуци се кроз шибље и грање. Нисмо пријавили овај случај ни ватрогасцима ни полицији. Случајно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маџар

20.05.2016 13:35

Е то се морало пријавити. Могуће је да су ту чучали тамо неки што опсервирају палату са намјером да је угрозе у погодном тренутку. Па озебли и наложили ватру да се мало згрију. Луксуз је бити наиван и несмотрен у ова тешка, опасна и неизвјесна времена у којима је палата, као никад до сада, нападнута са свих страна. И не зна се шта носи дан а шта носи ноћ. А све стога што је свијет пун гада, како рече јунак једне приповијетке.

Name

Бањалуцанин

20.05.2016 08:27

Тако је то кад народ себи изабере бандите у власт. Нису објелоданили ко је наруцио убиство Милана Вукелица. То онда касније постаје норма. Или це се овај народ освијестити, или га неце бити. Само да споменем министра безбједности и директора полиције. Цему они уопсте слузе? Да нас завитлавају прицама о мудзахединима изгледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон Кихот

20.05.2016 09:37

"Ајме лудило..." да човјек невјерује ..преко пута нај важнијих државних институција.... Ту су паре,поравнат и тржни центар,најсавременији,да се не иде далеко и треба..........................

ОДГОВОРИТЕ
Name

чола

20.05.2016 09:38

Гори ватра сад у нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народе

20.05.2016 10:48

Па зар сад не ваља ни то сто це тај киц трзни центар отворити око 600 нових радних мјеста и граду уплатити 7 мил км комуналија??!!! Ми смо заиста цудан свијет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

20.05.2016 11:58

Изгради га на Мањаци оли на Гламоцу!! Сви би ви у град! Нормални градови се сире у сирину, а не као ви сељаци...сваку ливаду, сваки парк...зграда!

Name

модричанин

20.05.2016 12:43

У којем тржном центру ради 600 радника ?

Name

Ре модрицанину

20.05.2016 15:15

У центру од 54000 м2. постојаце пословни простори који по обицају требају раднике, па том логиком на толико пословних јединица у 2 смјене вјероватно и висе од 600 запослених!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

20.05.2016 16:37

Какав центар? Каквих 600 радника? Нико нема пребијене ниста да купи, НАРОД ГЛАДАН! Боље би било да се тамо њива направи и сади парадајз, да нахрани народ! Кад ви сељаци, а иста лосе не мислим са тим, нецете на село, онда село доведемо вама...

Name

Сељаци

20.05.2016 20:11

Сви ти сељаци упорно обезбједјују радна мјеста народу..а ти са својом теоријом цисто сумњам да си икоме иста обезбједио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја, сељак!

21.05.2016 06:29

Јесам буразеру, обезбједио и себе и сиру фамилију! Побјегао из града на село! Као мали, имали смо у граду на пијаци своје "баке и деде" са добрим кајмаком и сиром и све остало сто иде уз то из басте... Сад!? Сви би у град, као фол скола и то...нигдје краве ни басте на селу!!!! Провео сам дуго година у иностранству и тамо бити "сељак", знаци бити господин! Овдје је срамота! А сто се тице урбанизма, рекао сам...градови се сире у сирину, а не као сад, полуписмене архитекте "уцртавају" зградурине за 100 марака на немогуцим мјестима... Дај, немој да будес смијесан!? Замисли тамо...ста ја знам...парк, рецимо...