Скуп слободних људи и скуп преплашених

Скуп у Парку Младен Стојановић је био скуп слободних људи који се не боје и који нису подлегли бројним застрашивањима власти, док је на Тргу Крајине био скуп преплашених људи који су се окупили зато што им је било пријећено, рекао је гостујући у емисији Пулс БН ТВ предсједник НДП-а Драган Чавић. 

Република Српска 19.05.2016 | 22:50
Скуп слободних људи и скуп преплашених

Он је поновио да СзП не урушава Српску у институцијама БиХ. Захтјеви да се расчисте бројне афере и да се равномјерно троши буџетски новац није издаја, твди он.

Организујући протесте 14. маја у Бањалуци опозиција је заједно са грађанима хтјела дас укаже на лошу економску ситуацију у Српској.

Није постојала намјера да опозиција прави пуч или да на било који начин насилно заузима иснтитуције Републике Ррпске, рекао је предсједник НДП-а Драган Чавић.

Није се могло претпоставити, додао је он, да ће Додик у исто вријеме на истом мјесту организовати митинг чиме су се створиле негативне безбједносне околности и потенцијслна опасност.

„Да је на овој страни била анархистичка група инциденти би се десили. Да је наш ментални склоп као Додиков то би се догодило. Он је био спреман да позове људе који би били његова брана – да га штите, а ми нисмо били спремни да употребимо људе да би рушили Милорада Додика. Једна повреда, а не нечији живот, не вриједи никакве политике“, објаснио је Чавић за БН ТВ.

Вријеме прије протеста обиљежиле су бројне неистине, попут сарадње Савеза за промјене са исламским фундаменталистима, тврди Чавић. Све спекулације пале су у воду 14. маја.

„Све квалификације њихових аналитичара – Анђелковића, Ћеранића, Галијашевића и других који су говорили о обојеним револуцијама, страном диктату над опозицијом су пале 14. маја. Демантовали смо их ми заједно са грађанима“, каже он.

Јавност је потресала прича о финансирању Савеза за промјене новцем Сорош фондације. Случајем ће се бавити судови у РС и Србији, јасан је Чавић.

„Ја сам поднио пријаву министру унутрашњих послова против себе. За свједоке сам навео све оне који су јавно или писали или говорили о нашој сарадњи са Сорошем и сада је на њему да утврди тачност тих информација. Ако ја као бивши предсједник и посланик у НС Републике Српске примам новац да рушим уставни поредак онда бих ја одмах требао да идем на робију“.

Обећање предсједника Српске Милорада Додика да ће расписати пријевремене изборе је још једана у низу његових обмана, каже Чавић и објашњава:

„Ради се се о томе да није могуће организовати пријевремене изборе за Предсједништво БиХ, а да они буду парцијални и само за оне из Републике Српске, нити је могуће организовати пријевремене изборе само за оне посланике у ПВ ПС БиХ из Републике Српске. То Додик зна и то користи да би обмануо јавност“.

Принудна управа РТ РС није захтијевана, објашњава Чавић само због катастрофалне уређивачке политике него и због основане сумње за незаконито пословање, очајном финансијском стању у које је доведена телевизија.

„На сцени је и мобинг над људима и њиховом слободом – да слободно раде без притиска. Стање у РТ РС је ужасна рефлексија огромне сјене коју прави режим у Српској“, рекао је предсједник НДП-а у интервијуу за БН ТВ.

Прича о отцјепљењу и самосталности Републике Српске је прича за малу дјецу, каже Чавић. За тај потез постоји само Додикова жељда да народ Српске уведе у авантуру за коју нема подршке нигдје у свијету, па чак ни у Русији, подвлачи Чавић.

БН телевизија

 

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

ДУДУК

19.05.2016 19:37

Додик је наредио орочавање код Бобара,баке Српске и ту је он лично профитирао, узео те орочене паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадни старац павловиц плаца цех. И она Славица ињац це да плати. Мала дјеца знају да главоња треба у затвор

19.05.2016 21:08

Јадни старац павловиц плаца цех. И она Славица ињац це да плати цех...Мала дјеца знају ко заправо треба у затвор. А на тргу је поред препласених на залост било и голе сиротиње која је омадјијана лупетањем али бабе о српству. АЛи долази крај лупетања...Закопо их је ЛУКА ПЕТРОВИЦ ЗЛОТВОР

Name

Хм

20.05.2016 00:27

И Павловић и Ињац, и треба да плате цех.

Name

Чавићууууу

19.05.2016 21:06

Досаааадаааан сиии. Стално једно те исто понављас

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕ ЛИ ТО...

20.05.2016 05:35

...ОНАЈ ЧАВКЕ ОРГАНИЗАТОР ВУДСТОКА У СРЕД БАЊА ЛУКЕ?

Name

БОА

20.05.2016 08:11

Па засто ти не написес несто боље од досадан си. То је оцигледно твоја немоц.

Name

Ре Боа

20.05.2016 10:27

А шта вриједи писати? Сви ми можемо писати као и они причати сли какве вајде од тога

Name

Власеница

19.05.2016 21:58

Цуј ово,скуп препласених..хахаха Па то су људи који подрзавају Снсд-е и коалиционе партнере и то је коалиција која узива подрску у народу какву ви нецете ни близу имати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

20.05.2016 00:30

То су јадници прикупљени од стране Додикових тајкуна, довезени силом на тај скуп подршке лопову и багрову, непријатељу број један овог народа. Оно што није успјело Анти Павелићу, успјело је Милораду Додику. Све је потрвено.

Name

Батман

20.05.2016 00:50

Тако да вас је из Власенице заједно са брацом Далтон досао пун пунцијат аутобус,тако да кмеру црвени не лупетај глупости о " Васој" подрсци.

Name

Ре Власеница

20.05.2016 06:12

Хајде се отријезни и спусти на земљу у реалитет.

Name

сирогојно

20.05.2016 06:22

За "власеницу"....па да додик није организовао контрамитинг кад би ти видио бањалуку папак један....цињеница је да је бања лука окренула ледја снсду послије 12и кусур година..то нек вас забрине полтрини снсдови....цао нема висе...

Name

Име

20.05.2016 06:55

Ма не прицај глупости, страх и нелагода им се цитају из оцију.

Name

цуј подрска

20.05.2016 08:19

Слусај пријстељу. Ја лицно познајем бар 5 људи из сдс који су се морали декларисати ксо снсдеовци да би добили посао у електру. Гле цуда видио сам и да улазе у сутобус за Бањалуку нсравно јер морају инаце отказ. Лицно ми је то рецено од стране поменутих. Упласени људи за посао и самим тиме за егxистенцију. Засто не показу бајину фацу кад је из Господске усао на трг и видио својих фантомских 30000. О томе и не прицате висе. Пљесцете и кад казе пардон слазе и не трепне:"Нас је овдје 7 пута висе него њих доле. Њих је 5000 а нас 35 хиљада" Пљесците му јадници препласени.

Name

дивота од зивота

19.05.2016 22:42

Ма нееееее....добро смо ниста нам не фали...све цвјета милина бозија...тако казе Премијерка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

20.05.2016 03:35

Ово је борба у којој позиција жели да очува власт а опозиција да власт преузме јер она са собом доноси многе привилегије и осећај славе и моћи онима који су успјели дочепати се власти. Приче о СРБству и брига за народ само су празна обећања са којима и једни и други, и позиција и опозиција купују бесплатно гласове НАИВНИ Гласача празних стомака!

Name

некоИЗмасе

20.05.2016 02:08

Са обзиром да цу зивјети 4 године дузе,као и сви остали у РС немам никаквих брига,него узивам у продузеном зивоту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

20.05.2016 04:35

Немој Цавицу у затвор поново,скоро си изашао.Ово ме подсеца на виц о црногорцима "они муцки нападају а ми јунацки повлацимо се" Сви сте ви исти само да вам је се доцепати власти а народ сматрате за овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОКИ

20.05.2016 04:45

МОЛИМ ВАС ЦАВИЦ ПРИЦА О ПОСТЕЊУ.ДАЛИ ЈЕ МОГУЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашка

20.05.2016 05:10

Г. Чавићу!Са ваше стране су били радници локалних предузећа чији су градоначелници из Сдс,Пдп,тако да су и они били натјерани као ови са стране Снсд.Обичан народ је на жалост био принуђен да ради и да остане у кућама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бадза

20.05.2016 05:43

Има ли ико други..Само пет људи се врти код ове..Овако је било пред поплаве..

ОДГОВОРИТЕ
Name

јован

20.05.2016 05:44

ЦАВИЦУ КАО БОРАЦ 1 КАТЕГОРИЈЕ САМ ПОДРЗАО ДОДИКА И НЕВИДИМ О КАКВОМ СТРАХУ ГОВОРИС А ОТИСАО СИ И ОСТАО ДУДЗАН 6ПЕНЗИЈА СВЕ СУ РЕДОВНО ИСПЛАЦЕНЕ А БОРАЦКИ ДОДАДАК ЈЕ ДОДИК УВЕО И ОДКУД ТИ СИГУРНОСТ ДА ЦЕС ПОБЈЕДИТИ У БАЊА ЛУЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко бањалука

20.05.2016 08:18

ЈОВАНЕ ДРМА ТЕ ПТС,ГОТОВ СИ КАО И ТВОЈ БАЈАЗИТ,БРЕ БРАТЕ САМО У МОМ WЦ НЕМА БАЈАЗИТА И ЗЕЉКЕ,НА ТВ ОНИ,ПРЕД БОСКОМ НА ВИДЕО БИМУ ОНИ АУТА СЛУЗБЕНА И ХЕЛИКОПТЕР ЗУЈЕ ПО БАЊАЛУЦИ,А У КОНТЕЈНЕРИМА И ПРЕД ЈАВНИМ КУХИЊАМА СИРОТИЊА ДООООООКЛЕ ДООООСТА ПРОФИТЕРА И ДЕЗЕРТЕРА УУААААААА

Name

змај од ноћаја

20.05.2016 05:48

Све ће једном ово бити јуче ,а шта ће бити сутра ,е то ће бити класични рокенрол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАДИСКА

20.05.2016 05:48

Цавицу досадан си ,повуци се док ти је вријеме. ВЛАДАО СИ ,НИСТА ДОБРО РС НИСИ ДОНИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИРКУС ЕКИПА

20.05.2016 06:36

Докле само иду Додик, Цвијановићка и сва та циркус екипа, почели народ убјеђивати за најпростије ствари, да црно није црно, како најбоље стојимо у региону. Па ово је више него жалосно. Мораш бити добро луд да прихватиш такве конструкције и да им стално пљешћеш. Тврдим да тај владајући циркус доживљава свој крај. У том свом очигледном паду Додик ће на све начине покушати да народу, неистомишљеницима, нарочито онима из сфере политике загорчати још који дан живота. Ал' све му џаба он свакако пада као и његови блиски извршиоци. Ко жели бити реалан и сагледати објективно свеукупне околности већ му је одавно јасно шта ради владајућа актуална циркус екипа. Бити толико безобразан, дрзак, толико лагати, анестезирано се понашати на криминал милионских размјера је непојмљиво и неопростиво. Методу коју је примјенио за долазак на власт, а знамо како је дошао, сада ће као бумеранг добити назад. С том разликом што га се обавезно мора процесуирарти, да овдје одговара за сва срања која је генерисао заједно са својим вјерним пајдашима из политичке сфере и тајкунима блиским власт. Јер тај на власти у мантији "чувара српске" нема мјеру и ганицу. Између осталог уништио је моралну вертикалу друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуца зора

20.05.2016 13:47

Робија се њима смијеши, све им је ближа. И одузимање свега што је незаконито и пљачком стечено.

Name

БНовац

20.05.2016 06:51

Оба скупа су били скупови страначких активиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Михајло Микиц

20.05.2016 09:45

А ста казес имењаце на она аута испред Патријарсије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зељко бањалука

20.05.2016 11:45

БУДИ РЕАЛАН ВИДО СИ КО ЈЕ БИО НА ПРОТЕСТУ И ГОВОРИЛО БАР 3 ДЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА СУ ЗАПОСЛЕНИ У БУДЗЕТСКИМ ФИРМАМА И ДОБИЛИ СУ СТАНОВЕ И КУЦЕ НЕЦУ ИХ ИМЕНОВАТИ САМО СУ ИЗ ЛАУСА,ЛАЗАРЕВА И БОРИКА ТОЛИКО О СИРОТИЊИ НА ПРОТЕСТУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

21.05.2016 13:29

ре-јован А сјећаш ли се добри наш Јово колико панзија је твој Додик оставио 2000.године.Коштуница је преплатио Телеком РС за 600 милиона КМ да би борцима и пензионерима дугорочно обезбиједио солидна и сигурна примања.Причај нам шта је даље било...

ОДГОВОРИТЕ