Тужићу РТ РС и Џевада Галијашевића

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић демантовао је данас дезинформације које шире поједини медији, од вјеродостојности његове дипломе до навода да је поријеклом Хрват кога је усвојила српска породица, те да ради за хрватске обавјештајне службе. Министар Мектић тврди да су лажи које о њему измишљају одговор на његов ангажман у отварању крупних криминално-коруптивних активности у које су умијешани представници политичког врха Републике Српске.

Република Српска 19.05.2016 | 20:00
Тужићу РТ РС и Џевада Галијашевића

"Немам ништа против да новинари критикују мој рад, али је недопустиво да неко објављује глупости и дезинформације које се односе на мој приватни живот", изјавио је министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић. Он оптужује Јавни сервис Републике Српске да, преносећи изјаве Џевада Галијашевића, шире нетолеранцију и национализам, а за неке дезинформације, попут оне да је Хрват који се лажно представља као Србин, Мектић каже да имају фашисоидни карактер.

"Зар то није националистичко-фашистичка реторика? Сјетите се ко је људе разврставао на Јевреје, Србе и Роме", каже Мектић.

Мектић истиче да ће тужити РТ РС и њиховог, како каже, дезурног експерта за све и свашта Џевада Галијашевића, који је на основу матичног броја наводно утврдио да је он убачени обавјештајац хрватског МУП-а, кога је усвојила српска породица иако је Хрват по рођењу.

"Они тврде да је не знам своје поријекло. Мислио сам да знам ко су ми отац и мајка. Отац ми је умро и не може га у гробу превртати нико, ни Галијашевић ни РТ РС. Моја мајка има више од 80 година и сада ме зове, плаче и говори `Драгане ја сам те родила`.Али ево они тврде да није", истиче Мектић и пита се чему то све води? "Зар не могу да измисле ништа друго о мени? Сада ће почети да утврђују како моја дјеца уствари нису моја. Све се то кува у кабинету Милорада Додика. Све то пролази кроз цензуру Милорада Додика",тврди Мектић.

Мектић каже да је телефоном разговарао и са Џевадом Галијашевићем. "Пале су тешке ријечи са обје стране, али никоме нисам пријетио", тврди Мектић, а на изјаве Галијашевића како га се он не боји, јер се није бојао ни Абу Хамзе, каже: "Зашто би га се бојао када су они ратни другови. Четири године су били заједно у Маглају. Тамо су почињени злочини. Имам слике Галијашевића са тог ратишта. Лично сам, као припадник МУП-а Републике Српске, истраживао те злочине. Све знам, са свим свједоцима сам разговарао", каже министар Мектић.

Мектић поручује и да је диплому, која је сада наводно спорна, стекао прије рата, те да је са том истом дипломом 15 година радио у МУП-у Републике Српске. "Ако мисле да нешто није у реду нека истражују,ја се истраге не бојим, али никакве лажи и дезинформације неће спријечити борбу против криминала и корупције. Сви који су учествовали у криминалним радњама и опљачкали народ одговараће", каже Мектић и додаје:

"Поштени људи без обзира на то којем народу припадају и да ли су усвојени или живе са биолошким родитељима, немају чега да се плаше, али лопови и криминалци ће полагати рачуне."

Погледајте прилог из Дневника 2 БН телевизије

БН телевизија

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

19.05.2016 18:08

Подрска Мектицу. Стварно висе ,ко и засто дрзи тог Галијасевица? И цега је он то експерт? Има ли то написмено да сви видимо? Гдје се добија такав статус? Колико видим,у задње вријеме има таквих експерата пун к., кофер. Он млати празну сламу и цини ми се узима дебеле паре. А убаце га у етар када им треба и када им одоговара због јефтиних политицких поена. Па дајте на тај РТРС умјесто њега и мог највецег разоцарења Лазанског поставите двоје дјеце погинулих бораца који имају заврсен факултет. Нека дјеца уце посао и раде ,сигурно це бити добри и постени радници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е, мој Драгане

19.05.2016 18:42

Теско цес ти на крај изаци са ТВ-Бастиљом, лопузе су то (сто реце Б. Стојковиц). Ма, да се барем Драгане презивас Богданиц и да си неопјевано љигав - имао би ти другацији третман тамо, али док у теби има и грам поноса, не надај се бољем.

Name

Кики

19.05.2016 18:46

Та дјеца немају масте.Морас да видис оно сто се од тебе трази у датом моменту,кенгури нападају Српску,јест ено их кренули из Аустралије,тако несто.

Name

Неко из масе

19.05.2016 19:52

Ево, ја сам дијете пог. борца, доктор ек. наука са свим могуцим цертификатима, језици, искуство, цудеса, признат у земљама окрузења, у ЕУ али не и код нас... И на бироу, незапослен. Wхо царес... Не треба паметан, не треба им неко ко размисља, ко указује на греске вец им треба подобан неко ко це с амо климати главом, ко це им се дивити и уздизати их у небеса. Тако је у свакој странци у овој земљи и у позицији и у опозицији. Све се заврси на обецањима. Соррy, ја нисам од те сорте, нисам вас полтрон нити цу икад бити, јавно цу увијек указати на греске и како побољсати стање ма како се то вама свидјело или не. НИсам инвестирао у себе преко 30 година да бих био нецији отирац. Зајеби ствар, моје вријеме и вријеме људи као сто сам ја тек долази, а ви сте на измаку своје пљацкаске, полтронске, криминалне и националистицке каријере...

Name

100%

19.05.2016 20:48

Подрска федерације

Name

Мика

19.05.2016 20:54

Под хитно укинути ртрс !!

Name

Зивио

19.05.2016 20:55

Мекту за председника БиХ

Name

о чему ви

20.05.2016 05:28

Ре: Неко из масе. Вријеме за способне и искусне ће тек доћи јер су са полтронима срозали све што се срозати дало тако да ће се морати ангожовати људи који знају шта и како урадити да би спасило ово мало привреде и пољопривреде.

Name

Ре Неко из масе

20.05.2016 07:31

Младицу, постујем поријекло, струку и науку само сто се тице твојих година, за твоје и добро осталих многих у истој/слицној ситуацији, савјетујем. Слицно политицко схватање и понасање није само на насим просторима, које дакле не оправдавам. Свугдје смо негдје поцетници и неко треба да нам отвори врата. Дакле, они сто се бусају у прса да су тек-тако сами успјели, варају (се). За сваки успјех осим улазнице треба имати двоје: највазније - стрпљење и најтезе - (пре)цутати. Онда долазе зној, сузе и гдјегод крв. Вријеме се подразумијева под стрпљењем. Твоја фрустрација и одбојност (негативна енергија) те удаљавају од циља и наравно нузде. Технику отираца мозес користити и на други, позитиван нацин, ради своје психолоске стабилности те потребне позитивне енергије: дубоко у мислима (дакле да се не примијети) и врло сликовито, газај по њима. Примјер за мотивацију, као и сто и сам индиректно наводис: И поред националних трвења институт Мектиц остаје за СВЕ, који тезе ка постењу, исти позитиван примјер.

Name

п

20.05.2016 08:34

Галијашевић за 3000 КМ мјесечно што добија од кабинета предсједника Миле као штити инересе Срба боље од нас самих Срба!То само код нас може у РС-смијешно и жалосно.Мектићу- удри банду црвену и само оштро а додиковизују треба затворити или нек је Он и формално купи и приватизује јер је свакокао његов лични сервис а не јавни сервис градјана!

Name

јово

20.05.2016 10:19

Зашто људи не воле мектића треба да пита он сам себе.Он је функцију схватио као доказивање подобности странци и даје политичке изјаве и осуђује људе пре суђења.Незрео за функцију.

Name

Ре Ре Неко из масе, 09:31

20.05.2016 18:58

Хвала на корисним савјетима. Вјерујем да си и сам просао кроз тако несто и знас колико је теско смјескати се а најрадије би им ј... све по списку. Но, изгледа да нема друге...

Name

Ре.. масе Поука

20.05.2016 19:29

Ето, направио си први, велики, корак на степеницама ка циљу, да не казем успјеху. Сретно!

Name

Муљдуз

19.05.2016 18:09

То се ради на суду а не на пред конференцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

19.05.2016 18:51

Ста је, зуља те несто боте?

Name

МЕКТИЋУ. . .

19.05.2016 21:04

...СПРЕМАЈ ЛОВУ! БАЈИ СТИЖЕ НОВА РАТА ЗА ВИЛУ! XА XА XА

Name

П

20.05.2016 08:38

НАРОДЕ, ТРЕБА БОЈКОТОВАТИ ПЛАЋАЊЕ ПРЕТПЛАТЕ ЗА ДОДИКОВИЗИЈУ(РТРС) ЈЕР ЗАШТО ДА ПЛАЋАМ НЕШТО ШТО НЕ МОГУ ДА ОРГАНСКИ ДА ПОДНЕСЕМ И ШТО МИ НАРУШАВА ЗДРАВЉЕ-СВАКИ ПУТ МИ ПРИТИСАК СКОЧИ КАД НЕКАД ПРЕБАЦИМ НА ТАЈ КАНАЛ И ЧУЈЕМ ТЕ БЉУВОТИНЕ И ЈЕДНОСТРАНОСТ!

Name

ре П

20.05.2016 11:01

Ааааааааа...ипак гледиш РТРС!

Name

Самир

19.05.2016 18:12

Подрска теби добри цовјеце , многима си стао на зуљ па сада измисљају све и сваста , све лопове у затвор без обзира на име , вјеру и нацију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

19.05.2016 20:26

Тог Галијасевица треба мало тузиластво и СИПА да препипа,цовјек сири страх и мрзњу. Ако могу Мандицу и там некаквој телевизији могу и њему. Он кад исприца које све опасности постоје и ста це се догодит ,ја не спавам по три ноци,а ноз ми је испод јастука.Руцна на балкону а Узи испод кревета.Кер стразари у ходнику.

Name

јој мајко

19.05.2016 22:33

Не мој цовјеце пласит остале постене људе.Твоје није да тузивас,него да хапсис багру.Коме да их тузивас?Ако само виде да си се упласио и пријетис им њиховим судовима куку ти је и теби и нама стобом.

Name

Кики

19.05.2016 18:21

Тако је Драгане,марву само тузит ,па нек плацају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

некоИЗмасе

19.05.2016 20:59

И да се престане наводно дрзавна ртрс финанцирати од градјана,нека је финанцира додик јер је његова приватна

Name

Пуна подрска

19.05.2016 18:23

Мектиц само напред, хапси све и незаборави Додика....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мекта

20.05.2016 09:10

Ма у'апсио би ја Бају,ал' не'ам доказа!Сад сам га награисо...

Name

Директ

19.05.2016 18:31

Џеки је Додин плаћени лајавац-потрчко који мора да оправда велику плату, а РТРС је постао Додиков сервис за обрачун са Додиковим политичким неистомишљеницима упркос чињеници да сви ми финансирамо ту телевизију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАВО

19.05.2016 18:31

МЕКТИЦУ ГДЕЦЕ ТИ ДУСА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

19.05.2016 18:37

Мектицу, све то се кува у Београду. Милорад ради оно сто му се налози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

19.05.2016 18:42

Једно је сигурно ко је дзевад балијасевиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

телевиса пресента

19.05.2016 18:47

Врхунац шпанске серије је кад Хуан сазна да је сам себи мајка. Ђо сој ту мадре, ооо, нооо, ноооооо... :Д хааххааха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бари

19.05.2016 18:49

Пролази вријеме Галијашевића и Лазанских, потребни су нам нови млади образовани који нису ничим затровани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоxим

20.05.2016 06:12

Па млади су данас највисе затровани.

Name

Мр безбједности

20.05.2016 10:32

Ре Бари. И ја ћу кад порастем постати експерт за безбједност као Џевдо Галијашевић! Наравно,извини, шалим се, стварно не могу органски смислити тог идиота који је убијао или знао за убијање и страдање Срба, а данас живи (животињари) на њиховој грбачи!

Name

специјалац

19.05.2016 18:54

јадна је и Република Српска и онај кога брани овај Дзевад Галијасевиц цовјек који се за време рата налазио у војном табору Армије БиХ и мудзахединског одреда .... страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјука

19.05.2016 19:14

Пуна подрска Мектицу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУК

19.05.2016 19:14

НЕМОЈ СЕ ОСВРТАТ НА ОНО ШТО СМРДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузоња

19.05.2016 19:28

Кадија те тузи кадија ти суди,бице исто као на парници ДоДицк-Босиц. Суд одбио Босицу да доведе сведоке, јавне слузбе му одбиле приступ документима и доказима и крај прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко Бањалука

19.05.2016 20:02

БАЈАЗИТ ЈЕСТЕ ДОБИО ПРВУ РУНДУ НА СВОМ СУДУ ПРОТИВ БОСИЦА ИАКО ЈЕ ПОГАЗИО 6.1 ЕКОЉП ПРАВО НА ПРАВИЦНО СУДЈЕЊЕ,НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО ИЗВОДЈЕЊЕ СВИХ РЕЛЕВАНТНИХ ДОКАЗА,ПАСЦЕ ТА ПРЕСУДА И НА АПЕЛАЦИЈИ НА УСТАВНОМ СУДУ И ПРЕД ЕВРОПСКИМ СУДОМ ЗА ЉУДСКА ПРАВА

Name

Мицо

19.05.2016 19:30

Срамота да ови Дзевади и Додици са својом багром пљују по онима који су се борили и створили РС! Залосно је да таква багра као сто је Миле велики баја, издајник, сверцер,лопов, криминалац, демагог да иста та багра пљује по постеним људима! Ова садасња власт је урнисала РС привреду и економију РС!!! Зато Драгане затварај све редом криминалце поцев од Додика, па и ове које он стити а наредзивали су и били су у Командном кадру мудзахедина Абу Хамзе и осталих који су клали и силовали нас народ!Нека нам је драги Бог на помоци са овом стоком и багром на власти у РС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

19.05.2016 19:49

Дрзи се друзе и одбиј им бубреге. Код њих је атмосфера ко 30.4.1945.У Вуцјој Јазбини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЦ

19.05.2016 19:55

Мектица за предсјеника! Ко се слазе самном?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.05.2016 20:36

Подрска Драгане

Name

ПРЕДСЈЕДНИКА?

20.05.2016 12:38

ЧЕГА?МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЛИ КУЋНОГ САВЈЕТА? Е, ЈЕС´ ВАМ ИQ ...

Name

алфа

19.05.2016 19:58

Ко облаци, плаца љетовања, екскурзије, гостовања радницима РТРС??? Да ли неко мозе о томе проговорити а све се зна!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човјек

19.05.2016 20:15

Држи се Драгане онога.Што је више увреда и лажи тај је народу милији и дражи.Немојте насиједати на "јефтине трикове".Радите свој посао, а једноставно је. Омогућите државним органима у БиХ да професионално дјелују и да их политичари у томе не спречавају.Реците инспекторима да нечињење радњи да се испита кривично дјело је такође кривично дјело.знају они то ,али мисле неће одговарати и слабо обављају свој посао.неки се боје и за породице,а што је и оправдано.Зато би Ви требали предузети следеће.Када припадници Српске националности ,као инспектори раде свој посао нека раде на територији Федерације,а припадници бошњака нека раде посао у Републици Српској.Мислим да би такав предлог Вас као министра требао да се обезбиједи и да профункционише.То би требало да се уведе у свим органима гоњења у БиХ.За тако нешто има и правне основе и моралне одговорности Вас за живот породица инспектора и истражитеља. Истраге би биле далеко успјешније.Навлачити се на изјаве ,које каквих аналитичара и новинара нестоји министру безбједности.Република Српска тереба да буде НЕЗАВИСНА од ЛОПОВА.Од БиХ независна,па то су шупље приче.БиХ није независна држава.Русија није независна,па ни Америка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.05.2016 20:22

Без бриге РТ СР гледају они који су радознали ста се лазе фала богу у мојој куци их нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

скоја

19.05.2016 20:25

Прије свега зелим да прузим подрску министру, ударају га на најодвратнији нацин. Медутим интересантно ми је то да када овај лудак гаљасевиц баца лазне бљувотине о Босњацима тад је за вецину коментатора са овог портала експерт и људина. Дајте брацо Срби (ја сам Босњак) да напокон поцнемо гледат ствари реално, без обзира ко и ста је у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацио

19.05.2016 20:56

Лијепо речено

Name

Маре

19.05.2016 20:29

Подрска министру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тзв градјанин прњавора

19.05.2016 20:32

Познајем овог цовјека одавно ... радио је с мојим оцем у полицији. И овај резим је много луд кад о драгану тако лазу и измисљају . Па докле висе да ли су нормални. Сретно драгане и пази се. Добре со ово изгледа будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

19.05.2016 20:39

О шовинизму нећу. О дипломи хоћу. Имате је на интернету па можете погледати и сами: на дипломи јасно стоји да је ријеч о ВИИ-1 степену образовања (четворогодишњи факултет), да је Мектић претходно стекао ВИ-1 (двогодишња виша школа) а да је додатно похађао 4 семестра и да му се додјељује звање "дипломирани криминалиста". По закону "дипломирани" може бити само неко ко је завршио четворогодишњи факултет. Крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

19.05.2016 21:45

Сине тако је било тада у Југи,ниста ти не знас.

Name

x

20.05.2016 05:26

Кики - драго ми је да се слажеш. Драганова диплома је из доба СФРЈ и апсолутно је законита и валидна. О оксиморону да признавње истинитости чињеница које сам навео у твојој лудој глави значи "и да неко нема појма" нећу. Са тако елаборираним "аргументима" је немогуће је расправљати. Примитивац си ко свој газда.

Name

босанац

19.05.2016 21:51

ДЗевад галијасевиц је додиков еxперт за Исламски тероризам,мозете замислити тај Галијасевиц еxперт за тероризам ито исламски.А тај галијасевиц од сколе има вјерјатно основну ито мозда није сигурно и експерт,па то је за њега велика ствар.Моземо му јос додати и лазанског.Те типове власт у Р-есу користи по својој потреби кад треба негдје да закува напримјер са СЗП-ромјене са Федерацијом,у том тренутку њих искористи и онда их одбаци као тоилт папир до следеце потребе.На примјер као Лазанског је довео у телевизију РЕСА и пита новинарку како се продузио зивотни вијек срба за цетири године од како влада СНСД,то знаци како им је било добро.И јос те људе неко плацати за такве небулозе доста паметном да полуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

20.05.2016 04:54

Има виц за тај продузени зивотни вијек градјана у РС. Казе,досла Зељка у једну сколу у Федерацији па пита једног дјецака колико имас децко година? А он њој казе 10. Ех да си у Републици Српској имао би 14.одговори му Зељка.

Name

зељко бањалука

20.05.2016 18:08

ЗА КИНЕСКОГ ЦАРА НАЈЈАЦА СТВАР КОЈУ ПРОЦИТА ЕТО КОНЦИТА НАМ ПРОДУЗИЛА ЗИВОТ СИ СМО ПРИЈЕВРЕМЕНО ОСТАРИЛИ

Name

Окац

19.05.2016 22:28

Јадан је тај политичар ко узима Галијасевица да му дигне рејтинг и о њему прича све саме лажи и још је гори онај ко га слуша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бане

19.05.2016 23:45

галијасевиц је био проблем И прије рата.у рату је био један од главних на подрујцу маглаја.крао је пљацко икапом И саком пакад га тамо нису хтјели за градонацелника отисао је код додика.мектиц је у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

20.05.2016 03:37

СВИ СТЕ ИСТИ, ИСТИ, ИСТИ!

Name

Геограпхy

20.05.2016 04:54

Прије се држава лако обрачунавала са оваквим нарикачама и самопроглашеним експертима. Само те нема поједе те мрак и након неког времена осванеш на Голом отоку и тамо туцкаш камен и држави пишеш захвалнице што те тамо послала да те преваспита. А у данашењем времену свако сваког може да блати како хоће и ником ништа јер ако имаш некога да ти чува леђа у суду џаба и тужба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

20.05.2016 05:13

Браво Драгане! У ове две године једном седмицно направис реалитy на прессу и ухапсио си старца Павловица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вики

20.05.2016 05:53

РТРС се у мене не гледа има пар година тако да нисам у току шта тај Галијашевић блебеће,нетреба му уопште пазњу одавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

20.05.2016 06:06

Па драги министре ако знаш да су Хамза и Галијасевиц поцинили злоцине сто не хапсите. Хамзу сте пустили а Галијасевиц никад није ни хапшен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

20.05.2016 06:44

ПОДРСКА МИНИСТРУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанка

20.05.2016 07:15

МИНИСТРЕ САМО ЧВРСТО И НЕПОКОЛЕБИВО НАПРИЈЕД, ЛОПОВИ У ВЛАСТИ НА ЧЕЛУ СА БАЈОМ ПОЛАКО ДОЛАЗЕ НА ТАНАК ЛЕД. СВЕ НАЈБОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

20.05.2016 08:53

Прехлада мозга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак...

21.05.2016 05:11

Џевду за пресједника РС..Еxсперти Џевдо, Лазански. Мени је симпатичан тај Џевдо плаћен да лаже.. Ја мислим да се и Дзевдо сам умире од смијеха. Човјек је Еxсперт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма дај

21.05.2016 14:31

Дје си ти видио да експерт лазе,он само креативно тумаци истину.Најгоре је сто га висе нико не дрзи за озбиљно и ста год да дотицни казе нико не узима за озбиљно

Name

Леко

21.05.2016 06:54

РТРС је хускацка телевизија,дно дна новинарства,мада и остале нису далеко,издвајам Фаце тв и Бн тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВВ

21.05.2016 15:42

Дајте само један пример ста хуска ртрс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

21.05.2016 21:28

Подршка Мектићу. У емисији "Глобално" Галијашевић нам соли памет како је МУП Републике Српске био у праву што је забранио протестну шетњу. Као експерт за безбједност како га представљају власти,требао би знати да МУП Републике Српске није смио одобрити одржавање Додиковог митинга уколико је безбједност грађана угрожена и то рећи. Галијашевић и њему слични ће се угушити у својим лажима, па зар они стварно мисле да су Срби толико луди, да повјерују да им је Галијашевић бољи пријатељ од Мектића, Шаровића и осталих Срба које власти Републике Српске проглашавају издајницима.

ОДГОВОРИТЕ