Делегација Европског парламента у БиХ

Делегација Одбора за спољне послове Европског парламента разговарала је данас у Сарајеву са представницима свих нивоа власти о европском путу БиХ. На дневном реду су се нашли и резултати пописа.

Босна и Херцеговина 19.05.2016 | 19:40
Делегација Европског парламента у БиХ

"Упознали смо европске парламентарце са провођењем економске реформске агенде, разговарали смо о адаптацији Споразума о стабилизацији и придруживању, те о механизму кординације чији ћемо текСт усагласити у року од неколико седмица", изјавио је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић. Он је гостима из Европске уније пренио и вијест о одлуци о објављивању резултата пописа. "То је добра и позитивна вијест која показује кредибилитет БиХ да правовремено одговори на своје обавезе и да грађанима БиХ и пријатељима из Европске уније пошаље поруку да смо спремни да активно радимо на задацима који стоје испред нас на путу европских интеграција", поручио је Звиздић.

"Чули смо добру вијест, да је постигнут споразум о објављивању резултата пописа",рекао је Елмар Брок, предсједавајући Одбора за спољне послова Европског парламента и додао да је то корисно за будући развој БиХ и њене обавезе према међународним партнерима.

"Европски парламентаци су необавијештени", изјавила је уочи састанка са члановима Одбора Европског парламента премијер Српске Жељка Цвијановић, коментаришући Брокову изјаву да поздравља постизање споразума о објави резултата пописа.

"То упоште није резултат договора, него једнострана одлука без сагласности ентитета. Сматрам да то није коректно и није добро", истакла је Цвијановићева.

"Малверзација је било и у току провођења пописа", тврди премијерка Цвијановић и додаје да ће резултати пописа, ако буду објављени на овакав начин, бити нетачни и неће моћи да се користе.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН телевизије

БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

До кад

19.05.2016 18:51

Није попис упитању,него власт спријецава да се удје у ЕУ јер би онда морали полагати рацуне за све до сад а ми их у томе подрзавамо.Јер ми све видимо на нацијоналној основи и гусимо се у томе,ста ми вриједи сто сам и мислим да јесам највеци Србин кад нејмам посла ни марке у дзепу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репликар

19.05.2016 20:54

Србин никад неби написао "нејмам" али ок је ако се сматраш Србином исламске вјероисповијести. То подржавам. А то што "нејмаш" марке у џепу то је зато што нећеш да радиш. Што си љенчуга! Што ти је мизеран сваки посао! Што налазиш ману у свему. Што си шовиниста гурајући лажан попис да се објелодани јер је као вријеме за то а послије би се бусао у прса како вас је највише и како су остали мањина. Ееееее ко вас не зна златом би вас златио.

Name

ИСПАДЕ ТИ...

19.05.2016 21:14

...ЧЛАНСКА СДА!

Name

превара

19.05.2016 22:50

Ако је Додик рекао нек објави попис у РС.Ја бих сад објавио да у Рс има 2 милиона Срба,па кад лазу они тамо,лага це мо и ми вамо.Ако то не објави онда нису циста посла.Неко је рекао мудрим Латинима који су главни у Статистици БиХ, да се попис објави,а ми цемо из РС ко фол галамити,а од тога ниста.Аваз је вец објавио да Муслимана има само 0,1 преко половине,нас трецина ,а Хрвата преко 15 посто.Ово ако буде овако,то је лаз.

Name

васпитац

19.05.2016 23:56

ре_Репликар а гдје видје ти толико паметан да се цовјек изјаснио по нациналној основи??? Цовјек је само коментарисао засто мисли да се бојкотује објава пописа. ЈА КАО БОСЊАК морам да додам да је вама овај попис идеална прилика да укуцате у систем матицне бројеве људи који су сахрањени у Потоцарима па провјерите ону васу тврдњу да на хиљаде тих људи уствари зиви негдје у инсотранству и ако су сада сви досли организовано па пријавили ето прилике да именом и презименом установите који су то људ. Напротив ви одбијате управо те људе да удју у попис, оцигледно је да сте се мало запетљали у лазима.

Name

Зворник

19.05.2016 20:42

Браво за коментар ја као Босњак истог сам мисљења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осмаци

19.05.2016 20:55

Па и он је Бошњак! Гдје Србин писе "нејмам"?

Name

ПА...

19.05.2016 21:17

...И ЈЕДАН И ДРУГИ СТЕ МОШЊАЦИ!

Name

Зеро

19.05.2016 21:42

Овај Звиздиц га бас забија Додику. Ни да га спомене а само му одузима надлезности.

ОДГОВОРИТЕ