Ђорђевићев списак: НБА трио и младе наде за Рио!

Селектор Србије Александар Ђорђевић објавио је шири списак од 24 имена играча који ће бити у конкуренцији за учешће на Олимпијском квалификационом турниру.

Кошарка 19.05.2016 | 17:00
Ђорђевићев списак: НБА трио и младе наде за Рио!

Прво окупљање и почетак припрема, на које ће са овог списка бити позвано 16 играча, заказано је за 15. јун у београдском хотелу „Краун Плаза“.

На списку су Стефан Бирчевић (Естудијантес), Немања Бјелица (Минесота), Богдан Богдановић (Фенербахче), Немања Дангубић (Црвена звезда), Марко Гудурић (Црвена звезда), Огњен Јарамаз (Мега Лекс), Никола Јокић (Денвер), Стефан Јовић (Црвена звезда), Никола Калинић (Фенербахче), Марко Кешељ (Лаврио), Огњен Кузмић (без клуба), Владимир Лучић (Валенсија), Милан Мачван (Емпорио Армани), Стефан Марковић (Уникаха), Бобан Марјановић (Сан Антонио), Василије Мицић (Црвена звезда), Драган Милосављевић (Алба), Никола Милутинов (Олимпијакос), Немања Недовић (Уникаха), Мирослав Радуљица (ПАО), Марко Симоновић (Црвена звезда), Владимир Штимац (Црвена звезда), Милош Теодосић (ЦСКА) и Раде Загорац (Мега Лекс).

После одличних клупских сезона позив су добили двојица играча који би у будућности требало да буду носиоци националног тима – Марко Гудурић и Раде Загорац. Међу дебитантима налази се и Огњен Јарамаз, који је такође у Меги показао да представља будућност наше кошарке, а де фацто дебитант је и Никола Јокић, трећи руки НБА лиге.

На списку има и неколико изненађења као што су Марко Кешељ и Василије Мицић, а како Зоран Ерцег није играо целе сезоне, Ђорђевић је у помоћ позвао Стефана Бирчевића, сребрног са СП 2014. године, сада члана Естудијантеса, док места није било за Луку Митровића, који је био повређен већи део сезоне.

Нема ни Дејана Муслија, који ове сезоне блиста у ЕНДЕСА лиги у дресу Манресе, као ни Стевана Јеловца, крилног центра Сарагосе, а на списку нема ниједног кошаркаша Партизана.

Турнир је на програму од 4. до 9. јула у „Београдској арени“, а Србија ће играти у групи А са Порториком и Анголом, док су у групи Б Чешка, Летонија и Јапан. Само ће победник ОКТ обезбедити пласман на Олимпијске игре 2016. у Рију.

МАРЈАНОВИЋ
Горостасни центар отпао је из конкуренције за наступ на Еуробаскету 2015, након што су га Сан Антонио Спурси позвали на ванредни лекарски преглед и установили повреду стопала. Овог пута је проблем у томе што ће Марјановић баш у време одржавања квалификационог турнира бити усред "лудила" око потписивања новог уговора у НБА лиги. Зато га не треба очекивати у дресу Србије пре ОИ у Рију, ако се "орлови" на њих пласирају.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар