Бијељинском Раднику Куп БиХ и виза за Европу!

Бијељински Радник освојио Куп БиХ и изборио пласман у квалификације Лиге Европе. Трофеј Семберцима са два поготка донио Тузлак Самир Мемишевић.

Фудбал 19.05.2016 | 00:15
Бијељинском Раднику Куп БиХ и виза за Европу!

До свог првог трофеја и пласмана у Европу Радник је стигао побједом 3:0 над Слободом у реваншу меча финала Купа БиХ, послије 1:1 у првом мечу у Тузли.

Историјски успјех Бијељинцима донијели су Душан Хоџић и Самир Мемишевић, рођени Тузлак који је постигао два гола и био најбољи играч на утакмици.

РАДНИК – СЛОБОДА 3:0 (1:0)

Освајањем трофеја намијењеном побједнику Купа БиХ Радник је донио европске утакмице у Бањалуку. Пошто стадион у Бијељини не задовољава европске стандарде, Радник ће квалификације за Лигу Европе играти на Градском стадиону у Бањалуци.

Слобода је дуго водила борбу за два трофеја, шампионску титулу и Куп БиХ, али је остала без оба. Тузлаци су завршили сезону у Премијер лиги БиХ на другом мјесту на табели, а у финалу Купа БиХ су поражени у двомечу од Радника - 1:1, 3:0.

Радник је послије добрих игара у првенству које је завршио на петом мјесту све бацио на Куп БиХ, на уштрб првенствених утакмица које су редом губили у посљедњих мјесец дана.

Славко Петровић одмарао је своје играче за финале Куп БиХ и то му се исплатило, Радник је у сриједу стигао до првог трофеја и освајањем Купа БиХ изборио историјски пласман у Европу.

Неиграње Зајка Зебе који је искључен у финишу прве утакмице финала у Тузли, значајно је ослабило Слободу, међутим, екипа Хусрефа Мусемића морала је и без њега много боље у реваншу, поготово ако се узме чињеница да су морали да постигну погодак.

Умјесто тога Слобода је пружила врло бљеду партију, о чему говори и податак да није упутила нити један шут у оквир гола Асмира Авдукића у 90 минута реванша.

Радник је на другој страни играо стрпљиво, али већ у петом минуту стигао је до предности која му је донијела олакшање, али и самопоуздање у реваншу.

Душан Хоџић одличним дриблингом у петом минуту обезбиједио је себи позицију за шут, а онда милиметарски прецизним ударцем матирао Кенана Пирића.

У првом полувремену није било правих прилика, водила се борба на средини терена, на моменте и прегруба, али срећом без посљедица.

У наставку нервозни гости нису успјели да промијене нешто на терену. Умјесто тога остали су без тренера Хусрефа Мусемића, којег је судија Ваљић због приговора послао на трибине.

Добра Радника са расположеним Самиром Мемишевићем одлично је обављала посао и затворила прилазе голу, а штопер домаћих у 65. минуту повећао је предност своје екипе. Обрадовић је покушао послије центаршута из слободњака са десне стране, пирић је одбио лопту, а Мемишевић је шутирао главом и затресао мрежу за 2:0.

Чувао је радник ову предност, а када се чинило да је све готово, Радник је овјерио побједу новим поготком.

Мемишевић је започео контранапад своје екипе, дао лопту до Васића и истрчао у напад, те у маниру шпица завршио акцију поготком за 3:0!

Могао је Радник и до убједљивије побједе, али је Пирић у судијској надокнади одбранио покушај Васића.

Услиједило је велико славље на трибинама Градског стадиона у Бијељини, а фудбалери Радника подигли су свој први трофеј у историји и очитали лекцију бројним клубовима у БиХ.

Управа Радника на челу са предсједником Младеном Крстајићем направила је одличан посао ове сезоне, посложила и организовала клуп, формирала јаку екипу коју је са клупе предводио Славко Петровић и успјех није изостао.

Радник заслужено иде у Европу!

Осим Радника који ће играти квалификације за Лигу Европе у ово такмичење ће и Слобода и Широки, као другопласирана и трећепласирана екипа у Премијер лиги БиХ, док ће Зрињски као шампион БиХ у квалификације за Лигу шампиона.

Жријеб за европска такмичења на распореду је 20. јуна.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СРАМНО

19.05.2016 06:13

Дзабе освојили када се у БЛ играју за Европу утакмице,која срамота да не ураде стадион у Бн висе, ко це у Бл доци,нико из БН . ДОКЛЕ ВИСЕ ,УРАДИТЕ СТАДИОН ВЕЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пфц

19.05.2016 07:59

Клосари,неце ни урадит. Паре узму себи.