Божовић о Вучићу, политици и Лиги шампиона...!

Тренер Звезде одговорио на питање да ли су црвено-бели спремни за елиту и да ли је попио шампањац са председником Владе?!

Фудбал 22.05.2016 | 16:40
Божовић о Вучићу, политици и Лиги шампиона...!

Ухвативши предах на Власинском језеру, у друштву чланова стручног штаба, тренер Црвене звезде Миодраг Божовић кратко је сводио утиске после освајања титуле и турбулентне сезоне, започете прошлог јула.

У опширном интервјуу за дневни лист "Данас", шеф струке новог шампиона Суперлиге говорио је о темама које су у вези са спортом, али и са политиком, "вративши филм" на почетку разговора на лето 2015.

"Титулу смо освојили са два потпуно различита тима. Почели смо са једном, а завршили са комплетно другом поставом. Пресудило је довођење појачања и био је то фактор 'број један' зашто смо ову сезону убедљиво привели крају. Као успех издвајам и то што је из овог тима искочио Марко Грујић, који је стигао до Ливерпула", рекао је Божовић.

Упитан за одбијање понуда кипарских и кинеских клубова, објаснио је зашто је остао у Љутице Богдана, где је деведесетих боравио и као фудбалер Звезде.

"Навијачи (су пресудили). Зато што после онаквих овација (као против Олимпијакоса) човек једноставно нема образа да оде, ма шта после да се деси. Извините, али ја се не сећам да је неки играч осим Драгана Џајића на Маракани добио такве овације. После тога преломио сам да одласка нема".

Да ли се плаши да би због евентуалног неуспеха у квалификацијама за Лигу шампиона та скандирања могла да се промене у "Грофе, одлази"?

"Не. Посао нас тренера је такав. Кофер је увек спреман и никада не купујем гардеробу за следећу сезону. Значи, кратки рукави, па ако се дочекају дуги - купићу их".

Тренер Звезде сматра да ће утакмице тима ("који треба да се појача") на почетку следеће сезоне показати да ли су навијачи спремни на стрпљење, неопходно за пласман у неко од европских такмичења.

"Пребрзо смо почели причу о игрању у Лиги шампиона. Можда са неком великом срећом и успемо. Објективно ћу вам рећи: Још увек нисмо спремни за европску елиту, али ћемо покушати најбоље што умемо. Ближа је Лига Европе, али да будем искрен - и то ће бити јако тешко"

Божовић је отворено одговорио и на питање које се тиче и политике: Да ли његов успех и освајање 27. титуле са Звездом има везе са подршком премијера Александра Вучића клубу.

"Сви говоре о томе. Знам да је премијер навијач Звезде, али он је уједно и председник владе која мора да води рачуна и о другим сегментима живота, па зашто не и о спортским клубовима чији није навијач. Верујем да је Вучићу у дубини душе драго што је Звезда шампион, а што се тиче помоћи, ја то нисам осетио".

Да ли је наздравио титули уз шампањац са Вучићем?

"Нисам. Нисам од њега добио ни честитку. Не знам зашто. Тешко ми је да вам дам било какав прецизан одговор"

Коментаришући српску политичку сцену, Божовић је објаснио да није члан ниједне партије.

"Политика је једна врло варљива тема. Од када је заживело вишестраначје имамо неочекивано велику понуду лидера у кратким временским интервалима. Много је оних који се нуде народу. Раније је био само Јосип Броз, па је чини се некако лакше било. Драго ми је што нико никада није звао у политичку партију, па и данас живим од успомене када сам као војник ЈНА у Задру примљен у Савез комуниста"

"Само не Олимпијакос"
Упитан кога би хтео да избегне на жребу за квалификације за Лигу шампиона, Божовић одговара: "Молио сам бога пред квалификације за Лигу Европе да то не буде само Каират и баш њега смо добили. Сада на жребу за Лигу шампиона бих волео да избегнемо Олимпијакос, али има ту још 'опасних' клубова"

Божовић је у разговору за "Данас" открио и да живи са старијим сином у Београду, док је млађи у Холандији. Каже да су и они задовољни што је остао у Звезди, да вози клупски аутомобил марке "Опел", да не воли бучна места, да ужива у вечери са јагњетином, али и рибом и вином на менију, као и да му је омиљена кафанска песма "Свилен конац".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар