За шта савјетник Ливне прима буџет?

Пред одложено гласање у Народној Скупштини, посљедњи је моменат да се упозори на још једну проблематичну распродају природних Богатстава Српске – куповину акција у РЖР "Љубија" А.Д. Приједор.

Република Српска 18.05.2016 | 22:57
За шта савјетник Ливне прима буџет?

Да ли је оваква предаја 64.99% акција основног капитала непознатој офф-схоре компанији са Комонвелта Доминике, пореског раја на Карибима, дефинитивно признање режима о стварном стању буџета?

Канцеларија фирме Исраели Инвестмент Гроуп – Балкан у Бањалуци налази се у Јеврејском културном центру "Арије Ливне", у сувласништву: Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас инс; "Топ Греен" Д.О.О. Лакташи и Предузећа "Лави" Д.О.О. Бањалука. "Топ Греен" је регистрована за узгој поврћа, диња и лубеница, у власништву Аријеле Естхер Ливне и Бошка Шушњара.

Аријела Естхер је, наравно, кћерка Арије Ливнеа, шефа представништва Републике Српске у Израелу и савјетника Милорада Додика. Несхватљиво је да 95-годишњи Ливне упоредо са буџетом од 17.000 Еура мјесечно на име представништва Републике Српске у Израелу, као и мора привилегија које ужива у Бањалуци још овако отворено протежира своју кћер, односно да се за исти "посао" покуша паралелно уновчити! Другим ријечима, уколико је Ливнеу посао доводити инвеститоре, за шта прима за овдашње прилике невиђену плату, како може себи дозволити додатну корист, на исто име? Кфалификација ове појаве је ништа друго но злоупотреба службеног положаја зарад прибављања материјалне користи!

Да би се избјегао сваки неспоразум директор фирме Исраели Инвестмент Гроуп – Балкан, Евгеније Зотов, је већ лично потврдио за медије да га је у посао увео Арије Ливне! Интересантно је и да се Зотов дао сликати испред израелских застава, при чему поменута фирма нема ништа са Изреалом осим држављанства Аријеле Естхер Ливне.

Биће занимљиво видјети за колико ће се времена Ливне поново појављивати у режимски контролисаним медијима, лицјемерно попујући о хуманизму, социјализму и идеалима из своје младости!? Можда реприза код Гатала у "Људовању"? На крају, покушали смо добити реакцију од представништва Републике Српске у Израелу, али нисмо могли наћи број телефона, односно адресу истог.

За БН ТВ
Никола Јовановић

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

брод

18.05.2016 05:26

Невиђена банда само протести,протести,и протести што пре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално Брате

18.05.2016 10:50

Овај цовјек или је луд, или има дебелу подрску неког моцног на западу. Другог објасњења за овакве сулуде потезе уопсте нема

Name

пирго

18.05.2016 11:11

По цитав је дан знао сједит у познатом кафицу,гдје само сврацају ови из власти,а само долазе зене за његов сто,ста ли тразе и ста хоце од њега овако младог питај драгог Бога?Нецете вјеровати и то прелепе зене

Name

српски соко

18.05.2016 05:32

Хвала *НЕЈАВНОМ СЕРВИСУ* БН телевизије,,КАЗУ!! МИ СМО ИЗДАЈНИЦИ,,КАЗУ БН ТВ НЕНАРОДНА А РТРС =СНДС= ЈАВНА????ЕВО ИСТИНЕ на слици су сами фанови СНСДа лобисти и остали ИНДИЈАНЦИ који раде за СОРОС зидова или израелца,,,слика нам говори све..КО ЈЕ ИЗДАЈНИК??КО ЈЕ ИЗДАЈНИК???КО ЈЕ ИЗДАЈНИК??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.05.2016 06:47

ИЗДАЈНИК ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК!!!

Name

Мали

18.05.2016 09:21

Ипак је Сорос Мадјар

Name

сасарс

18.05.2016 05:33

Стока лоповска фамилију им јебем

ОДГОВОРИТЕ
Name

видоје

18.05.2016 05:59

Све инцестоидне фаце,дегенерици,а савјетници предсједника. Није ни предсједник Србин,вец хрватско-црногорски полутан из дувањског поља али влада српском земљом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина и само истина

18.05.2016 06:13

Никад нећу да уђем у Јеврејском културном центру "Арије Ливне"у бањалуци, никад нећу тамо у оној кафани да попијем ни чај, јер гаде ми се, с обзиром шта знам о оном старцу. Апсурдно је да један такав центар носи име тог старца. Стари је сврнуо огромне паре приликом градње тог културног центра, ал су га открили његови земљаци из одређене службе из Израела. И још нешто , стари је прави развратник, пасионирани љубитељ тридесетогодишњакиња, па му поједини тако намијештају ту врсту задовољстава. Вртло је интересантно који су то наши ликови око њега и који се труде да му буду што ближе. Али само полако све ће се то ускоро објелоданити. Информације су се наталожиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИПА

18.05.2016 06:50

Браво! Све нам је то познато од прије и захваљујемо на појединостима.

Name

ре за Лију

18.05.2016 11:28

О овом злочину терористичке организације ''Шеве'', својевремено је свједочио припадник АИД-а Гараплија, и од тада се све налази у Тужилаштву БиХ. Поред овог злочина, Херенди се ставља на терет и убиство припадника тадашњег УНПРОФОР-а, текође снајпером, као и стрељање осам заробљених војника ЈНА у великом парку, недалеко од дома полиције. Тренутно се Херенда налази негдје вани, гдје га под лажним идентитетом крију његови ментори и налогодавци ових и других злочина почињених над Србима у Сарајеву.Ја се надам да ће истина кад тад из канте за смеће доћи на видјело.Ти си људско смеће ако оваква злодјела сврставаш у канту за смеће.

Name

Дон

18.05.2016 06:17

Арије Ливне нашао краву музару. Свака му част, способан чова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИА

18.05.2016 06:25

САМО ЧЕРУПАЈУ ШТО СТИГНУ,А БАЈА ЈЕ ПРАВА НАИВЧИНА,СВЕ ЋЕ СЕ СЛОМИТИ НА ЊЕМУ.ЉУДИ ОКО ЊЕГА ГА ПРОСИПАЈУ КО РИЖУ,ПУСТИЛИ СУ ГА НИЗ ВОДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће бити

18.05.2016 07:21

Није наивчина, он узима од свега највише, највећи комади њему се пакују..

Name

Славко

18.05.2016 06:38

Не бих да се мијешам , али не знам чему толики проблем? Ако има неки други купац или инвеститор, зашто се не јави и купи , понуди више, понуди боље услове , итд. Зашто је код нас све тако црно. Да је среће па да купују са свих страна и улажу, и Турци и Арапи и Сиптари и Нијемци. Или смо мишљења да мора бити локални новац. Драги пријатељи , можда нисте знали да је пореска политика у РС јадна и да су је креирале полуписмени идиоти. Ако компанија инвестира у другу дјелатност није од битна ставка од пореске основице. Само има код нас. И ја сутра када би имао новац , регистрован би компанију на тим неким острвима. Па тамо пола свијета има компаније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицана

18.05.2016 07:05

Проблем је у томе сто је Сојиц на власти. Полуписмен и неук за слозене дрзавне послове. То је то.

Name

Глупане

18.05.2016 08:40

Како да се јави кад нема јавног тендера? Који су услови продаје? Минимални услови које инвеститор мора испунити? Овдје се ради о директном преговарању и намјестању продаје једном купцу.

Name

дон Кихот

18.05.2016 06:43

"Рус Григорије Петров поручио је српској омладини 1923.године: „Чека вас нетакнут посао, да се ваша домовина претвори у уметничку радионицу за обрађивање народног ума, савести и талената. Сви ти послови траже од целог народа и од свакога између вас љубави ка домовини – највеће, најблагородније, најпожртвованије љубави. Можда у историји вашег народа, који је патриотизмом богат, није никада била тако свето прешна, тако неодложива и неодклоњива дужност, да се говори о стваралачкој, делатној, раденој љубави према домовини, као што је та дужност света, неодложна и прешна баш данас и управо данас. Понављам још једаред да народ и домовина није друго до ми сами, и да љубав према њима није друго до љубав према нама самима, и да је свако занемаривање разорене и порушене домовине ПЉАЧКАЊЕ СЕБЕ САМОГА. Без и најмање погрешке или претеривања се може рећи: што чините домовини, себи чините. Домовина смо ми. Болује ли или пропада домовина, то болујемо и пропадамо ми сами. Кад домовина расте и кад се снажи, онда растемо и снажимо се и ми. Према томе, ако хоћемо да нам домовина буде велика, славна, мудра , племенита, дужни смо ми бити све то: И ВЕЛИКИ , И МУДРИ, И ПЛЕМЕНИТИ ЉУДИ.“

ОДГОВОРИТЕ
Name

славица

18.05.2016 07:15

Ниста од тога! Ни паметни ни мудри ни постени! Кукала нам мајка! Досло време да будала проговори а паметни заћуте. Док паметни паметују магарци се напасосе!

Name

ре Дон Кихот

18.05.2016 08:06

То је рецено оних година када је у СССР-у убијено на милионе неистомисљеника соц-комунистицког резима, а идеја је била да се та идеја расири по цитавој Европи. Пустите се паметовања Руса. Једни од највецих крвника у људској историји су упарво из Русије, односно СССР-а. Поцев од масовног протјеривања за вријеме Царске Русије, до покусаја истребљења појединих народа у доба СССР-а. А и сада је несто слицно у Русији, мјесавина Царске Русије и СССР-а. Најгора и најокрутнија мафија је управо из Русије. Ми смо увијек били мирољубиви народи, а сто је преко нас пресло безброј војницких цизама смо сами себи заслузни сто постојимо, а никако "братским" земљама, ЕУ, Турској и Русији.

Name

Лија

18.05.2016 08:18

Молим вас пишите о трагичној љубави између Бошка и Адмире, које је прије 23 године, у Сарајеву, на Врбања мосту убио Херенда Неџад звани Брко, припадник терористичке организације ''Шеве''. Догађај заслужује помен, јер су у то вријеме, у пропагандним медијима бих и свијета, осумљичени Срби да су то учинили.Данашњи авазов портал пише о том догађају. За разлику од досадашњих прилога, када су сваке године писали да су несрећни Бошко и Адмира убијени ''агресорским снајпаром'' са Грбавице, у данашњем прилогу не пишу ко је то зло учинио.Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Лију

18.05.2016 09:57

Могла би у СИПИ радити колико си информисана.Боље би ти било као зени, да музес краве,него да дајес коментаре који су за канту за смеце.

Name

Никола

18.05.2016 10:20

Лија , дали се шалиш? Па зар ми срби да пишемо о злочинима над нама , о стању и преварама у Федерацији. Ми само пишемо о себи. Можда зато што себе волимо. Себи се дивимо. Себи смо велики, највећи.

Name

Маја

18.05.2016 09:07

Јос на све ово немој народе протествовати! Пусти прицу о укидању Републике Српске и издајницима,а прави издајници износе новац из насе РС,док се ми бавимо вјестацким проблемима. РС је доведена до руба финансијске пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехе

18.05.2016 09:48

Ливне је прецица до Американаца, тј. пут ка насој самосталности, то је један веома моцан цовјек који има огроман утицај....Додик је сам рекао да је потребно милијарду марака за независност РС. Милијарда управо лези у овом Руднику, исто као сто је Косово дало угаљ Америма за самосталност тако и ми требамо овај рудник дати за самосталност РС и мислим да је то Додик управо урадио... Ако је то урадио, бице дозивотни владар РС, уколико се ради о лицном интересу и богацењу појединца бице спаљен на ломаци, неце му помоци ни хиљаде ботова из електропривреде....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.05.2016 21:10

Зивио Бајазит

Name

ДареДевил

18.05.2016 10:19

Даје му паре да он као лобира за нас код Јеша. Ено га и Влајки, још један Јешо који се представља да је Хрват. Све сами мутни старци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хрт

18.05.2016 21:01

Што неће, може му се. Има једна тајна веза!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

18.05.2016 21:15

Они плацају контакте које он има. То се свугдје плаца. Стари узима вјероватно за закуп пословног простора јер не мозе се цак нити градиц представљати у спајзу. Пословни простор коста пуно. Мораyе видјети гдје се несто десава те тразити писмени одговор од њега. Засигурно да би одгоцорио. Морате људима дати сансу за одговор. Да ли би тај новац било боље потросити у РС знацете кад одговори. Не сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре пирго

19.05.2016 04:29

Који је то кафић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фиктивно

19.05.2016 06:59

Мозда то купује Милорад Додик, а најављени купац је само фиктиван. Ала Рафинерија Брод. Ма не мисли он те новце улозити у будзет РС, вец свој.

ОДГОВОРИТЕ