Саслушање о случају Шарапове неће се одржати прије јуна!

Председник Тениског савеза Русије Шамил Тарпишчев рекао је да саслушање поводом случаја Марије Шарапове због узимања мелдонијума можда неће бити одржано пре јуна.

Тенис 27.05.2016 | 19:40
Саслушање о случају Шарапове неће се одржати прије јуна!

Шарапова је у марту признала да је пала на допинг тесту на Отвореном првенству Аустралије у јануару, пошто су њени резултати били позитивни на мелдонијум, супстанцу коју је Светска анти допинг агенција почетком године ставила на листу забрањених.

Она је тврдила да је из здравствених разлога узимала мелдонијум и да није знала да је та супстанца на листи забрањених. Шарапова је суспендована, а саслушање је требало да се одржи ове недеље.

"Њена ситуација је компликована. Ствар је у томе што је она признала да је узимала мелдонијум. Случај неће бити разматран све док се две лабораторије не припреме. Верујем да се то неће догодити пре јуна", рекао је Тарпишчев.

Мелдонијум се користи код болести срца и утврђено је да повећава издржљивост, побољшава опоравак, штити од стреса и побољшава рад централног нервног система. Забрањен је у САД, а може се купити у Русији, Украјини, Молдавији, Белорусији, Азербејџану и Јерменији. WАДА је 11. априла саопштила да је прихватљиво присуство мање од једног микрограма мелдонијума у узорцима спортиста који су тестирани пре 1. марта, пошто још не може да установи колико се та супстанца задржава у организму.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар