"У Србији постоје два стереотипа о Српској"

"Циљ је да Вам кажемо мишљење о стању у Републици Српској, јер у Србији постоје два стереотипа - да је стање економије боље него у Србији и да не би било Републике Српске да нема Милорада Додика", рекао је у Београду Драган Чавић, предсједник НДП.

Република Српска 17.05.2016 | 13:08
"У Србији постоје два стереотипа о Српској"

Чавић је нагласио да је сваки од тих стереотипа нетачан и да се се може опозвати.

"Одређен број људи који су на платном списку Додика стварају слика да сви који руше Додика руше и Републику Српску. То је накарадно. Јавност у Србији је затрпана разним неистинама, фалсификатима и дезинформацијма."

Предсједник НДП-а је казао да је Република Српска угрожена дјеловањем Милорада Додика.

"Суспендована је парламентарна демократија, јер већина у НСРС слијепо слуша Додика. У посљедњих 11 година њихове власти својим дјеловањем Додик је Републику Српску угурао у озбиљну изолације, проглашавајући непријатељем свакога ко не подржава његову политику, био он из Српске или изван ње."

Чавић је нагласио да Република Српска није угрожена нити дјеловањем Савеза за промјене у Савјету министара БиХ.

"СЗП је потписник споразума којег су све странке потписале и пристале провести агенду с циљем да се добије статус кандидата у ЕУ, укључујући и СНСД. Додик на тој основи говори да се ради против интереса Републике Српске, што је нетачно."

Он је истакао да је Српска далеко од правне државе.

"Разлог за протесте је тај што је суспендована уставна парламентарна демократија, јер је економско социјално стање доведено до провалије, успорено у намјерама да друство приближимо политици држава у региону, укључујући и Србију", рекао је Чавић и додао да опозиција нема другог избора него да мирно протестује.

Извор: Н1

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Питање

17.05.2016 11:18

Ста сте урадили да се у Србији сазна права истина и неутралису та два морбидна стереотипа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

17.05.2016 13:28

Питање је ста су могли урадити. Опозиција нема средстава да финансира српске медије као сто то ради Додиков резим, који их финансира парама покраденим од народа. Али стоји да требају бити агилнији и да су вец до сада требали свако мало дрзати конференције у Београду о правом стању ствари.

Name

Зоран

17.05.2016 12:15

Господо боље би било да се ви упитате зашто ви из дана у дан имате све мање и мање посланика . Упитајте се ста ви то цините добро за народ и државу Републику Српску па вас и доскорасњи истомисљеници напустају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

17.05.2016 12:50

Е мој господине Зоране, ви се у то не разумијете, шта је то могла опозиција да уради за народ, ја стварно неразумијем људе који опозицију критикују у РС-у. Па људи моји видјели сте и сами да ништа не пролази од предложених идија у Народној Скупштини од опозиције. А што се тиче одлазећих посланика из опозиције У позицију па довољно им је госпођа Цвијановић рекла-ПАПЦИ.

Name

Издајник бр.1

17.05.2016 13:31

А ста је Милорад урадио да народ у Реп.Српској боље зиви?Он је усталио модел владавине на основу уцјене,мита,застрасивања итд. Да би досао до посла у РС прво морас да будес подобан,Цлан СНСД-а и да се увлацис...

Name

тако је

17.05.2016 12:55

Отвори те им оци.морају знати истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦУВАЈ УНУЦАД

17.05.2016 13:12

ЦАВА ЦУВАЈ УНУЦАД ТИ СИ СТАРИ ДЕКА ПУСТИ МЛАДЕ БРЗЕ И ПАМЕТНИЈЕ ДА РАДЕ ТИ СИ ЗА ПЕНЗИЈУ ЦОВЈЕЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон Кихот

17.05.2016 13:21

Наравно када је иста власт и у Србији и код нас...климоглави и дупелисци који не осјећају ништа друго него потребу да драгом вођи попуше и поднесу информацију ,попут Галијашевића,Ћеранића или Ћургуза, била она тачна или не ...вазно је да је "биг брадер" активан и да се сретну с њим...,а а они,владари, због своје патологије личности и сујете која их носа као под утицајем тешких дрога стално виде непријатеља и тамне сијенке "прошлости и непријатеље које ће им узетистолицу,дворац,ауто,швалерку, свакодневно рукољубље"...због ког и не перу руке и имају витилиго....

ОДГОВОРИТЕ
Name

пикси

17.05.2016 13:25

Да опозиција зна несто боље од СНСД промијенила би несто на боље у опстинама у којима је на власти! Сви су они ко и Додик, де помозите да се ја ухљебим на будзетску плату преко протеста, а после цао народе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

17.05.2016 13:53

Победите на изборима,то це бити доказ да је народ уз вас.Незаборавите програм морате имат.Непали висе они краду а ми смо постени.Од те прице народ немзе да зиви.

Name

Никола

17.05.2016 14:08

Цава ти додику даде мандат и ти си бре крив !

Name

Баја

17.05.2016 20:03

А ШТА ОВИ АБОРТУСИ ИЗ СРБИЈЕ,КЛАПЋУ. КОГА ОНИ ШТИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кловнови

18.05.2016 18:18

Свака досадасња власт је била иста, сви су упошљавали своје кадрове. Власт која отпусти све прекобројне, врати институцију конкурса и на посао почне примати на основу струцности а не чланске књизице и блам-интервјуа, тек тад се мозе похвалити. Али ми немамо таквих ни на видику, као што је нпр. Живи зид у Хрватској, покрет који се претворио у странку, основао 17 процената и нема апсолутно ни једну аферу. А наси сви политицари су увезани ко цријева.

ОДГОВОРИТЕ