Вијеће РАК-а: Ковач директор и забрана ријлитија и у кабловској

Данас је Вијеће Регулаторне агенције за комуникације Босне и Херцеговине одржало редовну сједницу, на којој је, између осталог, усвојило Извјештај о раду Агенције за 2015. годину, те донијело одлуку о приједлогу за именовање генералног директора Агенције.

Босна и Херцеговина 14.04.2016 | 22:56
Вијеће РАК-а: Ковач директор и забрана ријлитија и у кабловској

Вијеће је разматрало извјештај Комисије о именовању генералног директора, те донијело одлуку да кандидата Предрага Ковача, садашњег в.д. генералног директора Агенције, упути Савјету министара БиХ на потврду.

Вијеће је усвојило нацрт Одлуке о начину кориштења Мултиплекса А (МУX-А) за потребе јавних РТВ сервиса и комерцијалних станица, те одобрило да се нацрт Одлуке упути на јавне консултације. Нацтром Одлуке се утврђује принцип додјељивања права осталим РТВ станицама у БиХ, те прописују обавезе јавних РТВ сервиса у погледу дефинисања техничких услова које РТВ станице морају испунити како њихово емитовање у Мултиплексу А не би ометало рад јавних РТВ сервиса.

Након одржаног другог круга јавних консултација, Вијеће је усвојило Правило о кориштењу радиофреквенцијског опсега 10.0-10.68 ГХз за фиксне системе, у којем се предлаже редефинисање тренутно прописаног кориштења.

Вијеће је одобрило да се на јавне консултације упути Правило 56/2011 о дозволама за дистрибуцију аудиовизуелних медијских услуга и медијских услуга радија, у којем се предлаже да се уврсти одредба којом би се бх. дистрибутерима наложило да затамњују емитовање реалитy и псеудореалитy програма од стране пружалаца медијских услуга чије је сједиште изван Босне и Херцеговине, уколико се емитују мимо прописаног временског ограничења или без техничке заштите.

Вијеће је прихватило информацију о Мјерама за смањење цијена услуга мобилне телефоније, и обавезало Агенцију да усвојени сет мјера, у оквиру датих рокова, упути Парламентарној скупштини БиХ и Савјету министара БиХ, те благовремено обавијести крајње кориснике о донешеним мјерама.

Вијеће је такође прихватило инфомацију о Приједлогу употребе вишка средстава Агенције, те констатовало да би употреба вишка средстава без консултација са Агенцијом представљала нарушавање финансијске независности Агенције, што је у супротности са Законом о комуникацијама БиХ.

РАК-саопштење

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Едо

14.04.2016 21:01

Савез за промјене је промијенио директора, браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјена

15.04.2016 08:32

Овдје се само мијењају фотеље, тако да се да закљуцити да су они спосбни за све функције.Сустина је из фотеље у фотељу, тако до пензије, нема везе сто остависе силне дугове и пропаст на све стране.

ОДГОВОРИТЕ