Веља Семберац "покидао" у квалификацијама на ЕП-у!

Српски пливач Велимир Стјепановић најбољим резултатом у квалификацијама изборио пласман у финале трке на 400 метара слободно на ЕП у Лондону! Српски пливачи Чаба Силађи и Иван Ленђер изборили места у полуфиналним тркама на 100 метара прсно и 50 метара делфин на Европском првенству у Лондону! На Европском првенству у пливању, које се одржава у Лондону, бх. пливач Ади Мешетовић у премијерном наступу заузео је 53. мјесто у категорији 63 такмичара на 50 метара делфин, с временом 25.43.

Остали спортови 16.05.2016 | 15:40
Веља Семберац "покидао" у квалификацијама на ЕП-у!

Велимир Стјепановић кренуо је силовито у одбрану европске златне медаље на 400 метара слободним стилом.

Он је на Европском првенству у Лондону у квалификацијама забележио најбољи резултат у квалификацијама – 3:46,72 минута и као првопласирани изборио пласман у финале.

Стјепановић, који брани ттиулу првака Европе пре две године у Берлину пливао је у последњој, петој квалификационој групи и остварио најбољи резултат ове године.

Претходно је на тој деоници забележио 3,48,70 минута на такмичењу у Ајндховену.

Други у квалификацијама био је Мађар Петер Бернек који је остварио резултат 3,47.05 минута, док је трећи време остварио 3,47,18 минута.

Финална трка на 400 метара слободно на програму је вечерас од 19.02 часова.

У квалификацијама на 400 метара слободно у Лондону наступили су и српски пливачи Вук Челић и Стефан Шорак, али нису изборили пласман у финале, пошто су у другој квалификационој групи заузели пето, односно шесто место.

Челић је трку завршио за 3:54,69 минута, укупно 34. време, док је Шорак забележио време 3:55,26 минута, па је завршио на 36. месту.

Чаба Силађи и Иван Ленђер изборили су места у полуфиналним тркама на 100 метара прсно и 50 метара делфин на Европском првенству у Лондону.

Кренуо је Велимир Стјепановић првог дана такмичења силовито, а онда су добар посао у квалификацијама одрадили и Чаба Силађи и Иван Ленђер на Европском првенству у Лондону, који су изборили пласман у полуфинале.

Силађи је изборио пласман у полуфинале трке на 100 метара прсним стилом. Он је остварио време 1:01,44 минута и као 13. у укупном пласману обезбедио наставак такмичења.

Српски пливач наступао је у најјачој групи, у стази поред званичног светског и европског рекордера Адама Питија, који је забележио најбољи резултат у квалификацијама - 58,94 секунде.

Још два пливача остварила су у квалификацијама времена испод минута - Британац Рос Мардок (59,91) и Диједриус Титениус из Литваније (59,95).

Силађи, који ове сезоне има резултат 59,79 секунди, полуфиналну трку пливаће вечерас од 19.44 сата.

Иван Ленђер је такође био одличан у трци на 50 метара делфин, где је обезбедио наступ у полуфиналу.

Трку је завршио у времену 23,93 секунде, што је био укупно шести резултат у квалификацијама, односно пливао је 21 стотинку спорије од најбољег резултата ове сезоне.

Ленђер ће за пласман у финале пливати вечерас од 20.03 часова.

На Европском првенству у пливању, које се одржава у Лондону, бх. пливач Ади Мешетовић у премијерном наступу заузео је 53. мјесто у категорији 63 такмичара на 50 метара делфин, с временом 25.43.

На премијерном наступу на сениорском Европском првенству у пливању, које се одржава у Лондону, бх. пливач Ади Мешетовић (19) заузео је 53. мјесто у категорији 63 такмичара на 50 метара делфин.

Члан ПЛ Олyмп из Бањалуке трку је испливао у времену 25.43. На првенству Старог континента Мешетовић ће још пливати на 50 метара слободним стилом, те исту дионицу прсно.

Осим Мешетовића, у Лодону наступају још три бх. пливачице. Амина Кајтаз заузела је 30. мјесто на 50 метара делфин, с временом 27.37.

Дебитанти у Лондону су Емина Пашукан (15) и Нејла Карић (14), док би на Европском првенству могао да наступи и Илијан Малчић, који још чека визу за Велику Британију.

Подсјетимо, Михајла Чепркала повреда је спријечила да оде на ЕП, Енсар Хајдер одустао је због обавеза на послу, док Ивана Нинковић није успјела да добије визу на вријеме.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар