Видео: Ђоковић о судији "у ципелама за шетњу"...!

Најбољи играч света замерио је судији Штајнеру у финалу Рима што није прекинуо меч на кратко. "Било је веома тешко играти по клизавом терену. Да ли је требало неко да се повреди да би променио мишљење?", питао се Новак.

Тенис 16.05.2016 | 19:00
Видео: Ђоковић о судији "у ципелама за шетњу"...!

Новак Ђоковић није успео да одбрани титулу на мастерсу у Риму, коју је освајао прошле и претпрошле године. У финалу је изгубио од Ендија Мареја (6:3; 6:3) и Британцу даровао најбољи поклон за 29. рођендан.

Најбољи тенисер света је на финалном дуелу имао много замерке на терен који је био мокар, јер је готово све време током меча падала киша. Он је судији Данијелу Штајнеру у неколико наврата скретао пажњу на опасан и клизав терен, али је Аргентинац то игнорисао.

"Нисам му тражио да одложи меч већ да направимо малу паузу, можда пет минута, да се мало среди терен. Главни судија је знао да више неће бити кише и не видим разлог зашто није могла да се направи кратка пауза. Играли смо на вема тешком терену, јер је киша падала скоро сат времена и било је веома блатњаво и клизаво и врло је било тешко кретати се иза основне линије. Два, три пута сам могао да искренем чланак", причао је Ђоковић после меча.

Српски ас је рекао да му је изричито објаснио да је било веома рискнатно играти.

"Питао сам га да ли неко требало да се повреди пре него што схвати шта се дешава. Судија је тај који треба да одлучи ће се играти или не, али за мене је смешно да он у ципелама за шетњу прошета преко линија и каже: 'У реду, може да се игра'. Можда то изгледа смешно, јер није ствар у томе да ли ћеш играти боље, победити или изгубити, већ о томе да не ризикујеш повреду", објаснио је први рекет света.

"Услови на терену током финала довели су до тога да ризик од повреда буде већи него иначе. Поготово је било опасно кретати се иза основне линије. Било је блатњаво и веома влажно и клизаво".

Новак је признао и да понекад у жару борбе и у жељи да одигра боље, играч буде и сувише емотиван. Он је на почетку меча добио опомену због бацања рекета.

"Бацио сам рекет, који се одбио пао преко ограде, а судија ми је моментално дао опомену. Главни судија је желео да буде баш у центру пажњу и да покаже ауторитет. Честитам му јер је успео у томе", рекао је Ђоковић на крају.

На другој страни, Енди Мареј није правио много буке око клизавог терена, али се сложио са Ђоковићем да су услови били захтевнији него иначе.

"Није ми било баш много тешко иза основне линије, али је чињеница да је киша добро натопила терен и видело се то одлично када су лоптице падале по линијама. Заиста би било страшно да се било ком од нас нешто догодило због клизавог терена и то сада уочи великог турнира као што је Ролан Гарос. То би потпуно променило ствари, тако да разумем зашто је Новак негодовао", рекао је Шкот, који је први пут у каријери подигао пехар на мастерсу у Риму.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

16.05.2016 17:06

Јбга, Ноле... И Мареј је играо на истом терену. Њему, очигледно, подлога није сметала да разваљује. Имао си лош дан, стигао те умор, изгубио си. Поднеси то мушки, као и до сад што си радио. Наш ци цар и кад губиш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТТ

16.05.2016 17:44

Почео си ко Надал кад губи неко је други крив

ОДГОВОРИТЕ