Рим: Финале на рођендан! Мари: Лош знак! Никад нисам побиједио!

За разлику од Новака Ђоковића, који је морао да преброди и седмоструког римског шампиона Рафаела Надала, и, у три сета, Кеија Нишикорија, Енди Мареј је много лакше стигао до финала мастерса у главном граду Италије. А против српског тенисера играће за трофеј баш на свој 29. рођендан.

Тенис 15.05.2016 | 15:00
Рим: Финале на рођендан! Мари: Лош знак! Никад нисам побиједио!

Мареј је у четвртфиналу победио Данијела Гофана (6:1, 7:5), а у полуфиналу са 6:2, 6:1 Лукаса Пуила, "срећног губитника" који се нашао у жребу само захваљујући повлачењу Жо-Вилфреда Цонге због повреде.

"Много би ме обрадовала титула, нова са мастерс турнира а моја прва у Риму. Играћу баш на мој рођендан, а нисам баш много пута побеђивао на тај дан. Заправо, не могу да се сетим ниједног примера, што баш и није добар знак. Надам се да ће се ове недеље то променити", рекао је шкотски тенисер.

Енди је до сада девет пута победио Новака, али ниједан од тих девет тријумфа у 32 досадашња дуела са Ђоковићем није био на шљаци.

"Новак игра екстремно добро ове године. Побеђује редовно, а то је одлика неког ко је веома самоуверен. Мене радује што ћемо се састати, јер је сјајна ствар када год сте у прилици да играте са најбољима на свету. Ролан Гарос почиње за две недеље и не постоји боља припрему за тај гренд слем од дуела са најбољим играчима на свету. До сада су моје припреме за Отворено првенство Француске биле изузетно добре", рекао је Мареј, надајући се да ће низу успеха придодати и прву победу над Новаком на шљаци, уједно и прву титулу на римском мастерсу.

То је пожелео и прошле седмице у Мадриду, али га је у тамошњем финалу Ђоковић победио, остваривши четврти узастопни тријумф над њим, а 12. у последњих 13 међусобних сусрета.

Оптимизам Ендија Мареја, међутим, није без основа: иако је доживео свих пет пораза од Нолета у мечевима играниа на шљаци, само на једном, давне 2008, када је било 6:0, 6:4 у Монте Карлу, није одигран максималан број сетова, три, односно пет. У Мадриду 2006. је било 1:6, 7:5, 6:3 за Новака, у Риму 2011. 6:1, 3:6, 7:6(2), на Ролан Гаросу 2005 резултат је гласио 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1, а прошле недеље у финалу мадридског мастерса било је 6:2, 3:6, 6:3.

Нема сумње да и ове недеље, од 17 сати, љубитеље тениса чека спектакл.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар