Надал: Играње у Новаковој ери? И срећа и несрећа!

Рафаел Надал није био незадовољан после новог пораза од најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Тенис 18.05.2016 | 08:20
Надал: Играње у Новаковој ери? И срећа и несрећа!

Ђоковић је у петак савладао Шпанца са 7:5, 7:6 у четвртфиналу Мастерса у Риму и тако повећао предност на 26-23 у највећем ривалству у историји тениса.

Најбољи тенисер данашњице у претходне три године у потпуности доминира у дуелима са Надалом, пошто је добио последњих седам и 11 од последњих 12 мечева.

Потпуно невероватно звучи податак да је Ђоковић добио 15 узастопних сетова против Надала. Српски тенисер је такође постао и први играч у историји Опен ере који је неког свог ривала добио барем 26 пута.

„Веома сам срећан што сам био део неизвесног меча, морам да му честитам. Одиграо је сјајно. Одиграли смо предиван меч, али нисам имао среће. Имао сам много прилика у првом сету. Али, када неко побеђује толико као што то он чини у претходним годинама, то је веома важно. У важним тренуцима је проналазио сјајне ударце. То је то“, рекао је Надал.

Надал је задовољан сезоном на шљаци, иако није освојио титуле у Мадриду и Риму. Претходно је славио на турнирима у Монте Карлу и Барселони.

„Нисам разочаран. Такмичио сам се на највишем нивоу против најбољег играча. Играње у оваквом мечу ми даје самопоуздање.“

Коначно, ’Краљ шљаке’ се освернуо и на највеће ривалство у историји тениса.

„Срећан сам што сам део овог ривалства. Говорићемо о томе када завршимо каријере, надам се да то неће бити ускоро. Осећам се срећно и несрећно у исто време што играм у истој ери као и Новак“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар