Бањалучки вртић: Сина затекла у модрицама

Жељка Вучковац из Бањалуке, самохрана мајка четворогодишњака, видно се потресла када је, како је испричала, затекла у  вртићу “Јежева кућица” своје дијете како спава на столу, са видним модрицама по тијелу.

Република Српска 14.04.2016 | 22:57
Бањалучки вртић: Сина затекла у модрицама

Док је њено дијете лежало на столу, како тврди ова мајка, тета је сједила два метра даље не реагујући на то.

“Овакво понашање је више него срамотно. И раније смо доживљавали непријатности у овом вртићу, али ово је прешло све границе. Кад сам ушла у вртић, моје дијете је спавало на столу док је тета поред њега јела, а модрице по тијелу нико не зна како су настале. Кад сам питала васпитачицу зашто дијете није у кревету, већ на столу, рекла ми је да чека да учврсти сан па ће га пренијети. Јасно се видјело да не говори истину јер је тако чврсто спавао да сам га десет минута будила, а по лицу су му били црвени наборани ожиљци од спавања на столу”, испричала је Вучковац, која је ово непријатно искуство подијелила и у Фацебоок групи “Маме Бањалуке”.

Ова мајка тврди да се одмах жалила Управи Центра за предшколско васпитање и образовање, те позвала надлежну градску инспекцију да изађе у овај вртић, а да јој је педагог савјетовао да дијете не исписује из вртића. Говори да је имала и других непријатности јер је “двије седмице долазила хранити своје дијете у вртић јер није хтјело само да једе, а васпитачице га нису храниле”.

“Једна од њих ми је рекла да је педагог наредио да ја морам сама долазити да га храним, што се касније испоставило да није истина, а ја сам долазила у подне да га нахраним. Моје дијете јесте болешљиво и размажено, али то никоме не даје за право да се тако опходи према њему. Чак ми је васпитачица која га познаје тек неколико дана рекла да имам право да тражим асистента за дијете, као да моје дијете заостаје зато што има специфичне навике”, говори Жељка Вучковац. Фотографије успаваног четворогодишњака на кухињском столу вртића са модрицама на леђима изазвале су бујицу негативних реакција огорчених родитеља, који су згрожени оваквим понашањем. У Центру за предшколско васпитање и образовање су нам казали да се ради о специфичним навикама дјетета које иначе не жели да спава у кревету, а када се умори “он заспи гдје стигне”.

“Дјечак има специфичне потребе како играња, тако и спавања, па и васпитања и образовања. Његове навике су специфичне и он уопште не спава са дјецом, већ кад се умори он заспи”, рекла је Мира Галић, замјеник директора Центра за предшколско васпитање и образовање.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

црис

14.04.2016 09:36

Ако народ не мозете нахранити бар заститите дјецу од насиља и разних ствари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Динко

14.04.2016 18:33

А како би јој ја лице измасакриро

ОДГОВОРИТЕ
Name

џунгла

20.09.2017 12:38

Дијете криво што је болешљиво и размажено и има специфичне навике?

ОДГОВОРИТЕ