"Мале шансе да дође до инцидената"

Гост "Новог дана" био је Срђан Пухало, социолог и политички аналитичар. Говорио је о данашњих протестима у Бањалуци, а према његовој оцјени, шансе да се на самим скуповима догоде инциденти веома су мале.

Република Српска 14.05.2016 | 10:14
"Мале шансе да дође до инцидената"

"Све до синоћ је било стање потпуно нормално, данас је град блокиран, полиција је изашла што је сасвим очекивано и нормално. Нема пуно људи на улицама, али ће их око 12 сати бити веома много. Стање редовно, полиција ради свој посао добро па ћемо видјети'', испричао је Пухало за Н1.

Како је могао примијетити, на улицама града на Врбасу може се примијетити велики број полицајаца.''2.000 полицајаца не може урадити било шта ако не постоји добра воља власти и опозиције. Мислим да су сви свјесни ситуације, а вјерујем да неће бити проблема. Оно што може бити проблем јесу људи који долазе и који ћу се враћати и контакти које је немогуће спријечити током пута. За остало, нисам сигуран да може бити било шта проблематично'', додао је Пухало.

Поруке у најави протеста оцијенио је ''шизофреним и сулудим''.''Власт се трудила да одржи страх, да га прикаже реалним. Могли смо чути шизофрене и сулуде поруке које су имали за циљ да преплаши грађане и да их толико збуни. Данас ћемо видјети страначку инфраструктуру и једних и других. Постоји брига, али у порукама не видим никакве изненађења.

Много је важније питање шта ће бити дан послије'', нагласио је он и закључио:''Вјерујем да постоје људи који би вољели да ови протести прерасту у нереде, али чини ми се да је опозиција пропустила прилику да позове људе који лоше живе и да пружи гаранције да се неће десити ништа лоше.

Овако, имали смо ситуацију да нам спомињу неке вехабије па и неке групе из Хрватске. Да ли ћу и ја отићи на неки од скупова? Наравно, идем на протесте опозиције, али би волио видјети и атмосферу на митингу који ће организовати власт'', поентирао је Пухало.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Данијела

14.05.2016 08:25

Јој Пухало... Па зар ико њега дозивљава озбиљно. Све горе од горег код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

14.05.2016 10:21

Треба објаснит народу,ста је капитализам.Посто народ својата ТО ЈЕ НАСЕ.Нема висе наса Фирма.Сад је:То је моје,а тоје твоје.Људи мисле да су у комунизмо.Вињету

Name

ре данијела

15.05.2016 16:01

Назалост мало ко ал како вријеме пролази поцеце га дозивљавати висе него озбиљно . Цовјек не зиви у илузијама.

ОДГОВОРИТЕ