Навали народе: Гојко Качар је слободан играч!

Тројица играча напуштају Хамбургер без обештећења. Отказ и спортском директору!

Фудбал 19.05.2016 | 12:00
Навали народе: Гојко Качар је слободан играч!

После две узастопне сезоне у којима је навијачима скраћивао живот и играо бараж за опстанак у Бундеслигу, Хамбургер је коначно одиграо мало мање трауматичну сезону. Великан са севера Немачке и једини клуб који је играо у свакој сезони Бундеслиге је обезбедио опстанак на време и завршио у доњем делу табеле без бојазни од драматичног финиша.

Пошто је опстанак изборен, некадашњи првак Европе сада има довољно времена да српеми за следећу сезону и повуче прве потезе као реконструкцији тима. Опстанак ипак није коначан циљ којем овај клуб треба да стреми. По рејтингу и историји, али и по данашњем буџету Хамбургер заслужује више. Зато су и предузети први кораци у трансфер политици. Клуб је потврдио да неће бити продужени уговор са Гојком Качаром, Ивом Иличевићем и голманом Јарославом Дробним који истичу на крају сезоне. Завршен је и мандат спортског директора Петера Кнабела.
“Овакве одлуке увек тешко падају, али морамо да гледамо шта је у најбољем интересу за нашу спортску и финансијску будућност. Нећемо заборавити да су ови играчи један од разлога што смо опстали у Бундеслиги”, рекао је председник клуба Дитмар Бајерсдофер

Он ће преузети и улогу спортског директора коју је у Хамбургеру обављао од 2003. до 2009. године, а после тога је на истом послу био у Ред Бул Салцбургу и Зениту.

Качар ће на крају сезоне бити слободан у избору нове средине после пет година проведених у Хамбургеру које су биле испуњене успонима и падовима. Он је дошао као велико појачање из Херте и био један од најплаћенијих играча у клубу. На почетку је био стандардан, али су потом уследили велики проблеми са повредама па је у другој сезони одиграо само три меча у Бундеслиги. Био је и на ивици трансфера у Хановер и Ајнтрахт, потом је био пребачен у Б тим, па позајмљен јапанској Серезо Осаки, да би га рехабилитовао Мирко Сломка. Најбоље партије је бележио прошле сезоне код Бруна Лабадије када је кључним головима у финишу сезоне спречио испадање Хамбургера у Цвајту због чега је награђен новим једногодишњим уговором.

Ове сезоне је опет ушао у проблем са повредама и потом је углавном добијао шансу са клупе. На крају није стигло до нове понуде за продужетак сарадње и Качару су одрешене руке у избору новог клуба. Још се не помињу имена могућих послодаваца, за разлику од осталих играча који одлазе из клуба. Иличевић има понуде Штутгарта и Вердера док Дробни има позиве из домовине Чешке. Њега ће на голу Хамбургера највероватније заменити Кристијан Матенија из Дармштата.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СНС

19.05.2016 12:02

Под хитно у Радник да додје. КРСТАЈИЦУ позови га.

ОДГОВОРИТЕ