Рим: Бердих демолиран за 50 минута – 6:0, 6:0! Мари лако!

Давид Гофан пласирао се у четвртину финала Мастерса у Риму пошто није дозволио Томашу Бердиху да освоји нити један гем – 6:0, 6:0.

Тенис 12.05.2016 | 21:15
Рим: Бердих демолиран за 50 минута – 6:0, 6:0! Мари лако!

Тринаестом играчу света из Белгије било је потребно свега 50 минута како би славио против пет места боље пласираног ривала на листи.

Колико је Гофан доминирао можда најбоје осликава податак и да је Бердих освојио свега 18 поена у целом мечу (шест у првом сету), при том шест пута одузевши сервис противнику!

Последњи пут се догодило да играч из Топ 10 изгуби меч без добијеног гема 2005. године, када је Роџер Федерер савладао Гастона Гаудија, тада деветог играча света, на Завршном мастерсу у Шангају.

Гофан ће у борби за полуфинале играти са Ендијем Маријем из Шкотске, који је без већих проблема поразио Француза Жеремија Шардија у два сета – 6:0, 6:4.

И у њиховом дуелу деловао је да ће 'радити' популарна 'бицикла', али је Шарди ипак успео да се консолидује у другом делу меча. Сервирао је Жереми тада за 5:4 и долазак на гем од изједначења, али је Енди онда подигао ниво игре и рутински привео сусрет крају.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар