Фејс зарађује на вама! Зарадите и ви на њему

Током прошле године Фејсбук је на својим корисницима зарадио невјероватних 1.56 милијарди долара док је цијена његових дионица порасла чак 36%. Према Финанциал Тимес -у, до краја ове године цијена дионица Фејса би могла да порасте још додатних 20%.

Свијет 12.05.2016 | 08:17
Фејс зарађује на вама! Зарадите и ви на њему

Искористите прилику да узмете бесплатних 50€ за трговање на свјетској берзи и зарадите на цијени дионица Фејсбука.

Бесплатних 50€ за трговање можете преузети овдје.

Прошла година је била веома импресивна за Фацебоок. Цијена дионица је остварила раст од чак 36%, а сама компанија је постала 8. на свијету по величини тржишне капитализације. Тренутна вриједност Фацебоок-а је око 323 милијарде долара. Цијена дионица Фацебоока надмашила је растом гиганте као што су Генерал Елецтриц, Јохнсон & Јохнсон и АТ&Т.

Данас Фацебоок представља озбиљну конкуренцију и ТВ индустрији са својом „видео стреаминг" услугом као и Yоутубе-у са „видео хуб" и видео претраживачем. Прошле године преглед Фацебоок-ових видеа се дуплирао са 4 милијарде током априла на 8 милијарди током новембра. Огроман раст дневних прегледа отворио је широм врата додатној заради од огласних кампања.

Поред тога на прошлонедељној Ф8 „девелопер" конференцији, Марк Закерберг је представио стратегију компаније за наредних 10 година. Основна идеја је интензивније зближавање људи путем посебних наочала чиме ће бити омогућена интеракција са свим осталим корисницима као да су у истој просторији без обзира у ком дијелу свијета се налазе. Основна мисија Фацебоок-а је дијељење, а ова врста виртуелне, свеприсутне „телепортације" и комуникације представља изузетно моћно средство у том правцу.

Приход по дионици Фацебоока је прошле године достигао 2.28 долара а до 2018. године очекује се да порасте на 5.50 долара.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар