Лакташи: Мјештани сами реновирају пут

У селу Шешковци, општина Лакташи, због игнорисања општинских власти мјештани су одлучили да сами реновирају локални пут. Пут је постао небезбједан, а на њему су се у посљедњих мјесец дана догодиле три несреће.

Република Српска 11.05.2016 | 22:40
Лакташи: Мјештани сами реновирају пут

Мјештани села Шешковци нису више могли да чекају општинску власт да пут кроз село ка општини Србац учини безбједним, па су се организовали сами.

Кажу да су се за мање од мјесец дана на локалном путу због великих рупа десиле три саобраћајне несреће.

Локални пут кроз село Шешковци повезује општине Лакташи и Србац. Мјештани тврде да су чекали да почне сезона реконструкције локалних путева, али да је пут кроз њихово село из неког разлога остао ван планова општине Лакташи.

БН телевизија

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

НекоИЗмасе

11.05.2016 20:48

Оцигледно да ови не гласају за великог водју?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре НекоИЗмасе

12.05.2016 05:29

У праву си. "Неко" је позвао Комуналну полицију која је дошла заједно са патролом полиције.

Name

сигурно

13.05.2016 06:06

Да не гласају, а на наредним изборима то неце ни велика вецина Лактаса! Лактаси морају сапрати образ пред осталима у Р.С., Лактасима су потребни нови (постени) људи!

Name

родјо

11.05.2016 20:56

То су ти предизборни асфалти и њихов квалитет. Наравно кад је слој асфалта 5цм умјесто наплацених 15 цм.Јос се на крају хвале као да су од свога новца направили а Народ плаца све!!! Изгледа да пресијецање врпце коста она разлика у дебљини слоја асфалта.Због тога смо ми тако напредно друство,БРАВО!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

11.05.2016 21:13

Просао сам неки дан кроз Сесковце,Мартинац и стекао утисак да је вријеме у тим мјестима стало.Села која су некад бујала зивотом а налазе се надомак Б.луци су скоро испразњена и заборављена од опстинских центара Лактаса и Српца.Све похвале мјестанима на труду на срамоту и опстина и Путева Рс јер се ради о регионалном путу који су дузни одрзавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

12.05.2016 04:51

Милораде зар ово није срамота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

12.05.2016 05:55

Јел то нека моба има ли комсије да помогне?? Добро њему це дрзавно тузиластво да среди превоз ускоро па му пут задуго неце требат. Ал опет има тих аудија јес да и њих влада мијења ако налете на неку рупу за нови модел ал опет ваљало би помоц комсијама. Ил бар махнут им из хеликоптера на путу за Бијељину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

12.05.2016 12:53

Свака цаст земљаци, увек сте за пример. Све похвале за акцију јер упорност даје резултате. Зупа је увек била и бице испред осталих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сељаци (били) и остали уназад сељацине уназад тако ко сере

12.05.2016 23:34

непа пара само ви поправљајте и гласајте за оне који це вам и те лопате отети па нецете ни то имати а асфалт да неприцам хихи добродосли уназад 100 година хаххахаха то ти је напредак па скините и тај асфалт и ваљак у руке и равнај аххаха висте иовако сељацине и онако кад верујете политицарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојни Мусте!

13.05.2016 00:02

Браво земљаци! Јел моја кућа још читава? Милораде срам те било али и твоје се рупе Полако уатварају

ОДГОВОРИТЕ
Name

силни

23.10.2016 13:22

Не лај рахметли Мусте,превисе ти је ланац дуг па лајес са даљине

Name

Покојни Мусте!

13.05.2016 00:09

Јели моја кућа још читава! Поклоните село Милограду и биће све рјешено! Живјели ШЕШКОВЧАНИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НоНаме

14.05.2016 20:46

Хвала друзе, а кад би рекао ко си могли би и одговорити да ли је куца јос на мјесту . Поздрав!

Name

Суад

13.05.2016 07:19

Остаје нам Она писма. ,,милораде бекријо СВЕ Си паре потросио.,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје село Ножичко се зове, живим у СЛО и Српцу бивши полицајац у СЛО

13.05.2016 18:36

Па људи јели то могуће ? Могуће је, како гледам и читам. Возио сам се из Прњавора (Хрваћана) преко Шешковаца, Мартинца, Ножичког ..... у Србац, прије двије године, ако се не варам биле су у то вријеме велике кише. И много ми жао, што нисам тад на Тополу ишао, јер иако сам возио нормално, придржавајући се даним околностима на путу, у једном тренутку сам с предњим лијевим точком аутомобила ударио на рупу и било је страшно,помислио сам, оде точак или у најмању руку готова гума. јер рупе и оштећења на путу се од воде нису видјели. Ал Богу хвала,има добрије људи а има и будала, одем код чупе Вулканизера у Србац и прегледа ми точак и гуму и све уреду, точак неоштећем, гума неоштећена. Дали је то због квалитета точка и гуме или срећа, ауто је WВ старо 4 године тад било двије, а гума мицхелинка. За неповјеровати је, да оштећења на тој релацији још нису барем поправили, ако за нови асфалт нема средстава. У нади, да ће се та дионица пута од пристојних и поред мјештана Шешковца, поправити у догледном року, мјештанима упућујем срдачне поздраве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миливоје

28.06.2016 14:18

Прелијепа Жупа је намјерно запостављена од краја другог свјетског рата па до данашњих дана. Шешковци су прије почетка другог свјетског рата били развијеније село него тадашњи Лакташи. Данас неморате путовати у Албанију, дођите у Шешковце и видјећете најнеразвијенији дио Европе. А шешковчани су предивни људи.

Name

Слобо

11.09.2017 22:33

Ја вјерујем у правду и ЗАКОН насе Републике Српске, Али , није ми ЈАСНО како то да багери додји поцну просиривање регионалног пута , конкретно, Милосавци, удју у парцрлу порусе ограду сљиве орасе, и без власницке сагласноси, нити уопсте упита За то, кад Сам послао упит писмени у Опстини, два пута, добио Сам одговор , НЕ види се спор За ТУ парцрлу! Кад Сам пиново послао упит писмени НА СТА имам право НА доступ информације посто је парцеле Од два сувласника није јос подјељена, пиново Сам питао писмени, Дали је СТЕТА надокнадена другом сувласнику или ви смартаре да СТЕТА није уцињена А јест, одговор је опет био, нема спира За парцрлу! Какав је то однос властие у опстини Лактаси? Интетересује ме има Ли правде За овај слуцај?Дали неко зна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миливоје

08.03.2018 16:06

Људи моји. Немојте молим вас ништа и никога питати у општини Лакташи. Ви питате једно, они (ако одговоре) одговоре нешто сасвим друго. Они у општини нису упознати о реконструкцији (проширењу) пута Шешковци - Друговићи. Реконструкција се ради од октобра 2016, кроз Шешковце је пут реконструисан, изгледа одлично а завршетак је темпиран у периоду предизборне кампање - вјероватно ће Предсједник Републике пресјећи врпцу у септембру ове године. Општина Лакташи нема конкретног плана развоја и инвестиција у локалну ифраструктуру. Шта мислим конкретно план развоја ..."у 2020 ће се извршити реконструкција локалнога пута кроз Милошевце детаљније од Милосаваца до моста на ријеци Врбас ...", оно што је написано обичан свијет не разумије, нема ништа конкретно. Општина Србац има далеко боље програме локалних инвестиција.