Шта ће им ЛШ?! А, од "Газпрома" – 120 милиона евра!

Руски гигант наставио је да инвестира огроман новац у фудбал.

Фудбал 14.05.2016 | 15:20
Шта ће им ЛШ?! А, од "Газпрома" – 120 милиона евра!

Руски гигант "Газпром", који је од 2010. године генерални спонзор ФК Црвена звезда, наставио је дугогодишњу сарадњу са немачким Шалкеом, а наставак се огледа у новом уговору потписаном до 2022. године, према којем ће клубу из Гелзенкирхена припасти 120 милиона евра!

Плавци са "Фелтинс арене" носе, попут црвено-белих, лого "Газпром" на грудима, а претходни уговор истицао је 2017. године.

Један од директора Шалкеа, Клеменс Тонис, изјавио је после потписивања уговора са гигантом из Санкт Петербурга, који милионима снабдева и локални Зенит, да је пресрећан.

"Екстремно сам задовољан продужетком сарадње до 2022. године. Годинама смо блиско сарађивали и то ће се наставити с новим уговором".

С обзиром на период продужетка сарадње од пет сезона, може се јасно израчунати да ће Шалке од 2017. до 2022. године инкасирати 24 милиона евра сваке године од "Газпрома".

Приход би у истом периоду могао да "нарасте" и до 150 милиона евра у зависности од резултата Шалкеа у Бундеслиги и Лиги шампиона, која се извесно неће играти наредне сезоне у рударском граду, с обзиром на то да је у финишу првенства Шалке седми.

"Газпром" је спонзор Шалкеа од 2007. године, а поред спонзорских уговора са УЕФА и ФИФА, највећа светска компанија за дистрибуцију гаса сарађује тесно са Зенитом, Шалкеом, Црвеном звездом и Челсијем, чији је власник такође Рус, Роман Абрамович.

Поређења ради, Црвена звезда према уговору са "Газпромом" (продужен у априлу 2015. до 2018 године) годишње добија 4,5 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар