Џумхур: Бердих ми рекао "био си предобар за мене"!

Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур елиминисао је седмог тенисера планете Томаша Бердиха са 2:1, по сетовима 6:3, 6:7 и 6:3 у Монте Карлу и у трећем колу ће се састати са Канађанином Милошем Раонићем.

Тенис 14.04.2016 | 10:20
Џумхур: Бердих ми рекао "био си предобар за мене"!

"Из трећег покушаја напокон сам савладао и Бердиха и срушио ту психолошку баријеру, коју сам можда имао. Превазишао сам све своје страхове, што се види и на терену, јер није лако побиједити два играча из Топ 10 у тако кратком размаку", изјавио је Џумхур, алудирајући да је недавно у Мајамију савладао и Рафаела Надала.

"Уживам у игри. Психолошки сам стабилан, играм добар тенис, а уз то и побјеђујем. Против Бердицха није било лако, јер сам се за сваки поен морао потрудити, а он је дао све од себе да побиједи. Међутим, на крају меча ми је рекао 'данас си био предобар за мене', што ми је огроман подстицај, јер ми показује колико се унио у меч. Уз то, ово је мој четврти меч у Монте Карлу (играо квалификације оп.а.), а његов први и заиста сам сретан, поготово јер сам Бердиху допустио само један брејк, а у исто вријеме сам направио три", додао је млади Сарајлија.

Меч против Чеха био је исцрпљујући.

"Било је заиста исцрпљујуће, али на крају сам задовољан како се завршило. Морам бити, тако да ми је свеједно с ким ћу играти у наредном мечу, пошто је страх већ одавно нестао", казао је Џумхур.

Његов противник у трећем колу биће Милош Раонић, који га је декласирао на Мастерсу на Флориди.

"Свиђа ми се што играм против Раонића, иако сам изгубио од њега у Мајамију. Њему је одговарала бржа подлога, а шљака је мој терен. Против њега могу играти краће поене, што ми одговара, јер сам већ уморан, док бих против Уругвајца Пабла Куеваса, баш као и у мечу са Бердихом, морао у сваком поену дати све од себе. Ипак, без обзира на име противника, жеља ми је одиграти још један квалитетан меч и покушати остварити нову побједу".

Коментари / 0

Оставите коментар