Једногласно: Сви клубови су уз АБА лигу!

На састанку борда АБА лиге једногласно је одлучено да клубови остају уз регионално такмичење.

Кошарка 10.05.2016 | 19:40
Једногласно: Сви клубови су уз АБА лигу!

Заједнички став клубова је да и даље наступају у том такмичењу, невезано за евентуалне казне и суспензије ФИБА.

Из ФИБА није стигао ниједан документ о укидању АБА лиге, а тек ако и када такав документ буде стигао, Скупштина лиге ће реаговати. Клубови су такође задржали подршку такмичењу у Евролиги и Еврокупу, осим Цибоне која је за Лигу шампиона под окриљем ФИБА.

То је на састанку у хотелу 'Цроwн Плаза' у Београду потврдио председник лиге Драган Бокан.

"Доста се спекулисало последњих дана о будућности АБА лиге, али ми смо јединствени, без обзира шта се прича. Морам да напоменем да имамо једну стабилну финансијску ситуацију и надам се да ће бити још боља у наредним годинама. Од свих представника клубова смо сада чули да им је најважније играње АБА лиге, што је интерес свих у региону", рекао је Бокан.

Он је додао да ће бити послато писмо свим националним савезима како би се заједнички размотрила ситуација, а лига још више унапредила, како би у будућности постала једна од најбољих пројеката у овом делу Европе.

Први човек Црвене звезде и потпредседник АБА лиге Небојша Човић истакао је да ће АБА лига покушати да реши неспоразуме са Савезима.

"Знамо да нишшта нисмо криви, нити мислимо да су Савези нешто погрешили. Они се налазе у једној незавидној ситуацији и ми их разумемо. Ако не будемо могли да дођемо до договора онда постоје установе, односно судови на којима ће се то решити", рекао је Човић.

Комесару уа суђење Алешу Камникару истекао је уговор, а тек ће бити познато ко ће бити његов наседник на тој функцији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар