Видео: За кога навија?! Нолету је Звездин грб на првом мјесту!

Црвена звезда, Милан, Реал Мадрид, Монако, Бенфика... Не, не ређамо насумично клубове. То су тимови за које Ђоковић осећа навијачку страст.

Тенис 12.05.2016 | 18:20
Видео: За кога навија?! Нолету је Звездин грб на првом мјесту!

Ко каже да морате да одлучите између црно-белих или црвено-белих? Новак је одлучио да навијаче у Србији покуша да помири, па је тенис играо у дресу Партизана, али срце куца за Црвену звезду. Наравно, Ђоковић је истицао да не мрзи Партизан, једноставно ствар је породичне традиције што је одлучио да му „Маракана“ буде дража.

Боравак у Мадриду Новак је искористио и да на „Сантјаго Бернабеуу“ бодри Реал Мадрид против Манчестер ситија. Краљевски клуб је један од омиљених Новакових, а посебну срећу код Ђоковића је изазвао сусрет са некада најбољим фудбалером света Бразилцем Роналдом.

Није тајна да Новак обожава фудбал. Као мали је имао жељу да игра за Црвену звезду, али је закаснио на пробни тренинг, па је одлучио да копачке и штуцне замени рекетом и патикама. Али зато и сада кад год може одигра партију фудбала са пријатељима. Често после тренинга у Ђоковићевом стручном штабу дође до поделе на два тима, а окупљање у Дејвис купу је немогуће замислити без макар једног фудбалског меча након завршетка тениског вежбања.

Ђоковић има позамашну колекцију дресова тимова широм света. Где год да се појави светски број један радо је виђен гост, па се највећи клубови утркују да Новаку поклоне дрес са његовим именом. Традицију је започела Бенфика. После освајања титуле у Ешторилу 2007, из Бенфике су препознали да би можда Новак могао да буде велика фаца, па су брже-боље похитали да му дају дрес. Чисто да се зна ко је био први.

Сви знамо да је Ђоковићево пребивалиште Монте Карло, па је онда логично да има и дрес ФК Монако. Чак је на једној утакмици и извео почетни ударац.

Милан заузима посебно место у срцу Новака Ђоковића. Чест је гост Србин на утакмицама “росо-нера”, пружа им подршку када год може и јавно је признао да навија за овај италијански клуб. Да ли уопште треба да помињемо да има црвено-црни дрес на којем је исписано његово презиме?

Избором да симпатије поклони не само једном клубу Новак је показао да можемо да навијамо за више тимове, а да притом не мрзимо њихове највеће ривале.

Тим гестом Ђоковић је још једном показао величину.

Играо на “бомбоњери”

Новак је посетио “Бомбоњеру”, стадион Боке јуниорс, када се 2013. обрео у Аргентини на опроштају Давида Налбандијана. Није одолео да не заигра на трави чувеног стадиона, па је показао да би био подједнако добар фудбалер као што је тенисер да се одлучио да магични правоугаоник замени травом неких од највећих стадиона. Често је пратио и ПСЖ, чије боје брани његов добар пријатељ Златан Ибрахимовић

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар