На улици скупила новац за такмичење на коме је била најбоља!

Малена Јована Савић (11), која је задивила Београђане свирајући виолину у Кнез Михаиловој, не престаје да осваја прва мјеста на свим значајним такмичењима.

Србија 10.05.2016 | 18:10
На улици скупила новац за такмичење на коме је била најбоља!

Ова дјевојчица пажњу јавности привукла је тако што је са непуних девет година почела да свира у чувеној престоничкој улици да би сакупила новац за нову виолину, а на то се одлучила након такмичења „Млади виртуоз“, гдје је такође освојила прво мјесто.

"То такмичење нам је било знак да треба да се боримо. Нисмо имали средстава и одлучили смо да Јована почне да свира у Кнезу и тако прикупимо новац за виолину и такмичења. Незапослена сам и нисмо имали довољно средстава за Јовану", прича дјевојчицина мајка Нина Савић.

Јована је недавно била прва на републичком такмичењу које је одржано у музичкој школи „Јосип Славенски“, што јој је шеста награда, међу којима је и прво мјесто у Верони. То је велика потврда за труд који улаже у вјежбање. Дјевојчица се сада припрема за међународно такмичење у Румунији, које ће, како мајка каже, спонзорисати водитељ Иван Ивановић.

"Били смо пресрећни када нам је то саопштио, веома смо му захвални. Јована и даље свира у Кнезу, али не тако често као прије, има доста обавеза у музичкој школи и на додатним часовима. Она много воли да свира тамо, помаже јој да се ослободи треме пред такмичење. Сваки наступ у центру града доживљава као свој мини-концерт. Срећни смо што су је људи лијепо прихватили. Да пролазници нису били толико дивни, ми сигурно не бисмо успјели", каже поносна мама.

Њене речи потврђује и Јована.

"Баш волим да свирам у Кнезу, није ми тешко. Бах и Вивалди су ми омиљени композитори. Свирање тамо ми помаже да се ослободим треме. Надам се да ћу и на сљедећем такмичењу успјети да освојим прво мјесто."

Талентована Јована Савић ученица је ОШ „Вук Караџић“ и музичке школе „Мокрањац“. Иначе, градски менаџер Горан Весић истакао је јуче да је Јованин примјер био окидач за формирање Фонда за младе таленте. Весић је прошле године помогао Јовани да купи нову виолину, а сваки мјесец одваја од плате 20.000 динара за њену стипендију.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неко

11.05.2016 05:39

Вуцко, дај несто и Црвенкапици...немој све себи, оци су ти гладне...! Поведи дјете код Меркелове, да показе свабама како се свира...

ОДГОВОРИТЕ