Додик је спреман на најгоре сценарије

Оног тренутка када је Милорад Додик објавио да ће у исто време и на истом месту одржати контрамитинг, јасно је било да се наш најављени протест претвара и у борбу за наша људска права и достојанство.

Република Српска 10.05.2016 | 22:42
Додик је спреман на најгоре сценарије

У интервјуу за „ЕуроБлиц“, председник Српске демократске странке Младен Босић каже да „режим покушава да ућутка оне које је опљачкао, док као друштво, тонемо на свим пољима“.

Како тумачите изјаву генералног секретара СНСД Луке Петровића да ће они који дођу на протесте СЗП подржати издају Српске?

То је израз параноје због процеса који се отварају у правосуђу против врхова власти која је опљачкала сопствени народ. То је и доказ спремности Додика и његових јуришника попут Луке Петровића на најгоре сценарије.

Они би ваљда све оне који нису у њиховом колу затворили или на други начин елиминисали, што је и смисао етикетирања неистомишљеника као „издајника“. Не могу то да ураде, али се надају да ће неко други повући обарач.

Видите да су му на најављеном контрамитингу главни гости из Хајдерове Слободарске странке Аустрије. Овде се ради о мржњи усмереној према неистомишљеницима и ограничавање слободе говора и окупљања. Зар то није дефиниција својеврсног фашизма?
Верујете ли да ће Милорад Додик стварно поднети оставку ако на протесту скупите 40.000 грађана?

Неће поднети оставку и да буде 100.000 људи. Па, подносио је он оставку и када је Брчко изузето из састава РС, па ју повукао. Како ико трезвен још може поверовати у Додикову дату реч? Када узмете шта је све обећавао, од референдума о самосталности, до благостања у РС, тај човек нема никакав кредибилитет, а ја бих просто рекао да то прелази у патолошко стање.

Слушао сам га како неки дан безочно лаже да су се након Главног одбора на Палама људи из СДС састали са неким странцима да усагласе протесте. Човек је давно изгубио образ, а сада и сваки додир са стварношћу.

Та ситуација ме подсећа на Чаушескуа, када није могао да поверује да то маса њему звижди. Иначе, та прича о 40.000 је настала када је Додик добио неке процене колико би могло бити људи на протесту, па то помножио са два ради сигурности. Скупили би ми и више од 40.000 када не бисмо знали да Додик никада неће поднети оставку.

Зашто нисте отишли да му то кажете на састанку кога је заказао поводом протеста и контрапротеста?
Нисмо отишли јер нема смисла да се представници Савеза за промене састају са неким ко нас назива издајницима Републике Српске.

Шта би конкретно требало да буде резултат народног протеста кога сте заказали за 14. мај у Бањалуци?

Протест је право опозиције и грађана да искажу своје незадовољство стањем у РС. А, стање је катастрофално и алармантно.

Живимо на кредитима које ће неко морати враћати. Власти су уништиле економску супстанцу РС, а тиме јој одузимају будућност.

Видите да распродају природна богатства, а криминалци се налазе на највишим положајима у власти. Папци који су гласове од народа добили на критици актуелне власти, а онда мандате продали Додику, омогућили су формирање Владе Жељке Цвијановић.

То је по саставу најнекомпетентнија Влада од настанка РС. Сада су папци попут Стевандића задња линија одбране и најватренији браниоци Додикових идеја.

Положај свих угрожених категорија од бораца, инвалида, пензионера, незапослених и радника никад није био неизвеснији и гори и само то би било довољно да се организује протест. Ми смо објавили проглас о разлозима протеста, а разлога је заиста много.

Право на мирне протест спада у домен људских права и слобода. Напомињем да Додику и његовим протестантима то право нико није оспоравао 2004. у Бањалуци. Али, то и показује јасну разлику и Додиков менталитет. Ја могу све, ви не можете ништа, ви немате права која су прописана законом, права могу користити само ја и они који мене подржавају.
Ко ће у СЗП бити одговоран ако протест не испуни зацртане циљеве?

Ово је сада борба да се протест уопште и одржи због невиђених опструкција власти РС, али и града Бањалуке. Зар неко може помислити да је дозвољено да наводно СНСД заузме Трг Крајине за све викенде маја и први викенд јуна како би спречио да га ико други користи. И градске власти нас обавештавају о томе као да је то нешто нормално. Ова срамота са кориштењем библиотеке да би се онемогућио скуп у парку Младен Стојановић је прича за себе.

Ако је некоме пре овога било нејасно каква је ова власт, сада сви схватају да је могућ само један циљ - одлазак корумпиране власти на челу са Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић и одговорност за оне који су РС довели у овакво стање. Да ли ће бити довољно енергије да се то деси на првом протесту, не знам. Али сам сигуран да ће са њега бити послата јака порука властима да не могу уплашити и ућуткати народ.

Шта ако Градска управа и МУП РС не дају одобрење СЗП за одржавање протеста?

То више није ни у њиховим, а ни у нашим рукама. Протести ће се десити са или без њиховог одобрења. У супротном, био би то крај демократије у РС.

Могу ли се на улици решити проблеми који постоје у РС?

Додик и Цвијановић стално понављају како је у РС стање одлично, чак боље него у осталим земљама. Знате оне чувене тврдње да народ овде боље живи него у Америци. Пошто поричу да постоје озбиљни проблеми који су сада свима видљиви, можда ће им порука која стиже од народа бити разумљивија, него када то тврди опозиција у скупштинским клупама.

На почетку приче о протестима, СДС је била против изласка на улицу, али сте касније прихватили такав приједлог осталих чланица СЗП. Због чега?

Ми нисмо за протесте ради протеста. Сматрамо да они могу донети резултат само ако се створе услови, односно критична маса. До сада је Додик успевао да обманама убеди лаковерне да је све у реду и да систем функционише.

Сада је свима јасно да смо били у праву када смо упозоравали где нас води Додикова корумпирана власт и сматрамо да немамо право то да немо посматрамо. Банке пропадају једна за другом, привреда је у колапсу, корупција ендемска, судство корумпирано и шта још треба да се деси?

Овде се ради о опстанку Републике Српске.

Савез синдиката РС и Борачка организација рекли су да не желе колективно учествовати у протестима које организују политичке партије. Да ли је то проблем за СЗП?

То је проблем за руководства БОРС и Синдиката. Њихова руководства су делимично одговорна за положај бораца и радника у РС, а као што видимо резултат њиховог рада је веома ограничен.Ми смо само најавом протеста већ нешто урадили за угрожене категорије.

Натерали смо Владу да почне да исплаћује борачки, синдикатима је продужен колективни уговор на месец дана док не прођу протести, а и дуге категорије ће бити исплаћене како не би протествовале за своја права. Али то није решење. Шта ћемо следећи пут?

Ипак, сигуран сам да, иако руководства неће колективно подржати протест, њихово чланство хоће индивидуално. Руководства се правдају да не желе да угрозе јединство својих организација, али напомињем их да се овде ради о њиховим интересима, а не о сврставању на неку политичку страну.

Ко не слуша, сносиће последице

Да ли је СЗП постигао коначан договор око кандидата за начелнике на изборима и шта ћете са онима на локалу који не буду послушали договор на врху?

Договор је у највећем делу постигнут, а још увек нерешена питања ћемо разрешити у року до пријаве кандидата. Они који у локалу не буду хтели прихватити договор странака, мораће сносити последице такве своје одлуке.

Овде се ради о интересима који су много значајнији од појединачних амбиција чланова странака. Оно што је можда за јавност најбитније је да смо дефинитивно договорили да заједнички кандидат за Бањалуку буде Драган Чавић.

Дан државности РС 9. јануар

Ако председник РС Милорад Додик поново закаже састанак у вези са Уставним судом БиХ, да ли ћете се одазвати?

Немам намеру разговарати нити се састајати са неким ко нас етикетира као издајнике. Потпуно је сада јасна ситуација око Уставног суда у смислу шта РС треба да ради. НСРС треба да усвоји нови закон који ће дефинисати 9. јануар као дан државности РС одвојено од верског празника, а ако то буду побијали поново у Уставном суду БиХ, треба расписати референдум.

У међувремену смо договорили да се формира међустраначка комисија у ПС БиХ која ће отворити разговоре око начина одласка страних судија. То су прихватили СДА, ХДЗ и СББ, што сматрамо нашим великим успехом. Све остало што би се радило је пуко политизирање. Додик не жели да реши питање Уставног суда, него да му оно послужи као параван који ће сакрити стварне проблеме грађана РС.

У сваком случају 9. јануар ће остати празник, јер се то питање не може решити пресудама Уставног суда, него вољом народа.

Извор: Еуроблиц

Коментари / 88

Оставите коментар
Name

сасарс

10.05.2016 11:34

А на шта си ти спреман?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Братунац

10.05.2016 11:48

НЕЗНА СЕ КО ЈЕ ВЕЦЕ ЗЛО ОД ВАС , ВИ ИМАТЕ ПЛАТЕ ОД 5000 ДО 10000 А МИ БОРАЦКИ ЗА 12 МЈЕСЕЦИ КАО ВИ САТНИЦУ , ЗА ТО СМО СЕ БОРИЛИ И КРВ ЛИЛИ СВЕ ВАС ТРЕБА НА ГОЛИ ОТОК

Name

перхан

10.05.2016 12:11

Буди ти Босицу спреман да кумове милионере стрпас у бувару,па нек тамо краде свог тату ако хоце.

Name

п

10.05.2016 12:24

Нека је спреман и ми смо спремни, Босићу!Доста је више снсд диктатуре и пљачке-у суботу на протест па како коме буде судјено!!!Нема одустајања!

Name

ос

10.05.2016 12:31

Младене, само гази напријед. Назад нема. Прозор мора пасти! Јасно!

Name

Тица

10.05.2016 19:18

Хоце ли гинеколог из Агенције за лијекове у први ред? Мозда му је неудобан нови намјестај у кабинету који је набавио цим је постао в.д. Нек је народи добро, гинекологу како буде..

Name

јокс

11.05.2016 18:17

На шта је спреман Додик показао је данас у Бијељини,расти Млађо још си мали.Држте се Босићу ти и Оги Тадић својих плата од 8000 км.

Name

Тоциљевац сити

11.05.2016 19:20

Нас гинеколог це бити најљевси на протесту бојимо се да га не украду поyy

Name

касно,касније

12.05.2016 04:47

Бозе колико мало треба да неког кога си цијенио,сад не мозес оцима да гледас?Ја сам и сва моја фамилија били за тебе и твоју политику,од сада висе никад .Кад си требао да дигнес народ ти ко црвен пуран ходас по судовима против баје.Ста си ти оцекивао несрецо једна да те баја доцека пеценом јаретином, на сад твом ПРОТЕСТУ?Ово јос није ниста на ста је он спреман.Специјалци се обуцавају,ако затреба да добијес таквих батина по тамбури,да кад будес сањао бају,скацес и бјезис из властите куце.

Name

ТРЕБИЊКА

10.05.2016 11:37

УЗ ДОДИКА СДЗАБАЉЕБАРОСИ СА БУДЗЕТА . СВИ СУ ОНИ ДОДИК !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Требињка

10.05.2016 11:50

Да си писменија, можда би и ти била на Буџету.

Name

БЛука

10.05.2016 11:58

Сви имају своје џабалебароше , нажалост . Трбиње , Бијељина , Добој , Теслић, Прњавор , Градишка... итд. општински џабалебароши СЗП-а који ево хоће да постану републички ал преко леђа народа. Сит сам вас свих.

Name

Дијагноза

10.05.2016 11:41

Структура личности му је таква да ће Баја на све начине настојати да остане на трону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Билећа

10.05.2016 11:55

Цувени баја иде да направи разор у српском народу. СРАМОТА

Name

одговор Милан Билећа

10.05.2016 12:56

Чини ми се да си пермутовао чињенице, увек постоје два лица наличја, јесу ли мање вредни грађани који подржавају страну коју ти не подржаваш, зар они немају право да покажу да се не слажу са твојим ставовима! Ко ту раздор уноси међу Србе могло би се расправљати, али ко се крије иза наводног грађанског неког бунта зарад своји интереса то је барем очигледно! Дајте тог Босића више на црту Додика (алијас како га ти зовеш Баја, очигледно тако лечиш своје комплексе) па да видимо.

Name

Питање за Одговор

10.05.2016 14:04

Ко је овде шта пермутовао? Одговори: "Јел' Додик и багра око њега, добар, способан, најбоље рјешење за РС?" Ако је теби добро онда Ти лагано у 12 на Трг, са својим "мислиоцима", клањајте се великом водји, и његовим лажима. А, даћу Ти и један одговор, он се сам назвао баја (са малим "б")...ДОЛЕ ОЛОШ, ЖИВЈЕЛА СЛОБОДНА И ПОШТЕНА РЕПУБЛИКА СРПСКА

Name

Одговор на одговор

10.05.2016 15:18

Овде си једини олош ти. Зашто теби смета да ја и многи други имамо другачије мисљење. Очигледно ти је неко нешто обећао па урличеш. Доле ти и сви такви као ти, ето ти сад. И шта ћемо сад! Комплексаш

Name

Одговор питању на одговор

10.05.2016 15:51

Ко је по теби решење за РС, Босић, Михаљица, Шукало,Бореновић и остали, ти се са нама шалиш, они су добри само онима којима су нешто обећали као што си очигледно ти. Тако да прихвати да има људи који размишљају другачије него ти. Генерализујете се као са борцима и народом а бојите се да видите колико ће бораца у народа бити супротно од вас. Чим стварно народ дигне буну и истински се побуни против режима, а режим су и власт и наводна опозиција, е онда се може другације разговарали.

Name

Федерација

10.05.2016 11:42

Доћићемо и ми из Федерације БиХ да подржимо СзП. Они праве праве протесте за БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Федерација

10.05.2016 11:56

Јеси ли ти Милокрадов агитатор Окупљање народа и протест је демократски облик изражавања неслагања са владајуцом елитом

Name

Гаги БЛ

10.05.2016 11:57

Јел ти Милин колико те плаћају,да се лажно представљаш овде?

Name

Андјеомм

10.05.2016 12:00

Наравно да цетф доци па ви сте исти сањате да унистите РС

Name

Борис

10.05.2016 12:19

Надам се да це Додик, Цвијановиц,Босиц, Цавиц, Иваниц и остали да их не набрајам повести своју дјецу у прве редове!

Name

Хеy Борис

10.05.2016 12:50

Смеће једно, таква пропаганда не пролази. Доста вас је, идете у три п.чке патерине! Јел ти јасно, мајмуне!

Name

одговор ре федерација

10.05.2016 13:09

Ето исто тако она друга страна грађана ће теби показати да се не слаже са твојим ставовима и то је то, ваљда и они имају право као народ РС да кажу своје мишљење, ваљда и они могу да се побуне против опозиције, као и ви против позиције, само ми немој причати о грађанском наводном бунту, чиста полтронизација народа!

Name

маја сарајево

12.05.2016 11:03

Варас се . нико из Федерације неце доци у Бањалуку ,као сто ни у фебруару 2014 нико није из Рс долазио у Сарајево . РС има и сувисе ојадјеног народа којем је дослка коска под грло , и то се на сваком кораку види , игром слуцаја цесто сам на терену посвим крајевима Бих и тацно знам како се гдје зиви . подрзавам мирне и достојанствене протерсте, надам се да има паметни и прозрених људи који не насиједају на овакве глупости.ако мозда и видите неког аутопревозника из федрације онда знајте да је довукао протестанте,јер сви аутопријевозници из Рс су вец одавно закупљени. НАРОДЕ ПРОТЕСТУЈТЕ ПРОТИВ ОЛИГАРХА ,АЛИ НЕМОЈ ТЕ РУСИТИ, ПАЛИТИ И УНИСТАВАТИ БАЊАЛУКУ.ЛИЈЕП ПОЗЗ ИЗ САРАЈЕВА И СРЕТНО!!

Name

борац

10.05.2016 11:47

Нисте се ваљда уласили зар борци да се пласе криминалаца не то се несмије догодити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Билећа

10.05.2016 11:53

Свака цаст господине Босић, конацно да изадјемо и показемо Додику да не мозе висе да нам супљира и баца прасину у оци. Овај контра минтинг сто додик прави има за циљ да посвађа српски народ. Ко год додје на тај митинг Додиков он је изадајник У Цему је проблем сто су се људи дигли да искажу незадовољство тренутном власти у РС то је нормална појава свудгје у свјету да незадовољни градјани изадју на улице. Пуна подрска г. Босицу уз вас је Хецеговина !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

10.05.2016 13:02

Додик блефира као и увијек. Неће уопште бити контрамитинга. Зар мислите да он смије доћи у парк или пред Боску. Немојте бити дјеца!

Name

ре

10.05.2016 14:41

Па у чему је проблем да већина грађана каже да се не слаже са протестима и рушилачким походима. Немој ми сако писати о наводном грађанском бунту, па шта су ови остали који се не слажу са протестима, ово је класично спин очајне Босића јер му је само то остало а грађани су му само мамац то значи да је он директни кривац!

Name

народ

10.05.2016 11:55

Сви сте ви народно зло изгледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгица

10.05.2016 13:37

Ови из СНСД цвјетају кад чују коментар "Сви сте исти".Е,па нису.Додиковци су уникатни.Само њима дај и не таласај.Багра!

Name

Протестант

10.05.2016 12:11

Ма има да лети Баја на врх главе. Он је једно велико зло, дезертер, ратни профитер и поратни лопов. Доле Додик и његова корумпирана Влада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цане

10.05.2016 12:15

Ово је болесна земља са болесним политичарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

антицрвени

10.05.2016 12:15

Додини адути на његовом "митингу" ултарадикални аустријски фасисти, те лазна опозиција у Србији, србијански заветници и дрзавни нерадници, слузбеници и послусници, срамота. Народе доста ове багре, изадјимо масовно и унистимо их, доста их је висе. Ослободимо Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памперс

10.05.2016 12:26

Баја се колико год рекао не боји ипак добрано у*ро.

Name

Раде

11.05.2016 12:51

Ја стварно не разумем. Били су избори, изгубили сте. Сто се мене тице протествујте годину дана али немојте да правите нереде.

Name

борба

10.05.2016 12:25

Њима је одлазак са власти крај.знају ста су радили и како?сви диктатори исто заврсе.потоп послије њих,тако размисљају.има зивота и после власти ако си постено владо,али ако ниси онда је зајебано?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

10.05.2016 12:26

Људи моји, народе мој, ово је озбиљан проблем, овдје се јасно крсе основна људска права. Ја сам против једноумља, јер то није ником добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

10.05.2016 12:29

Овај народ се хитно мора ријесити Додика и снсд- а јер су стварно велико зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оп

10.05.2016 20:31

Ето ја мислим да су зло Босић, Михаљица, Шукало и остали полтрони, и шта ћемо сад, да изађемо и поубијао се. Ок, изволите!

Name

будуцитата

10.05.2016 12:29

Са трудном зеном цу доци на Протест и јавно исказати свој проблем и неправду коју је моја зена претрпила од Додиковаца, труднице су најугроженија категорија у слуцају ако нисте зена од неког додиковог пулена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеy

10.05.2016 12:45

Немој доводити трудну жену него поведи десетак колега!

Name

будуци тата

10.05.2016 13:05

Ма догорило ми је од неправде и лазне додикове прице да је у Рс мед и млијеко, доци цу са њом трудном (7 мјесец) и све у камере реци који смо зулум и неправду презивјели од додикових клонова.

Name

клапац

10.05.2016 12:33

На неки начин, ови јесу фашисти. Ко није у секти и није нашао себе у њиховом организованом криминалу, има да пузи и да буде гажен! Е неће моћи бандо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска из Федерације?

10.05.2016 12:36

Видим ови из Федерације се јављају, они би као да долазе и праве нереде по Српској? Е па неце моци. Нисам за власт, али ако опозиција рацуна на такву подрску, онда Додик има свако право да их назива издајницима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обилић

10.05.2016 13:44

Колко те плаћају да паламудиш.

Name

Доц

10.05.2016 12:39

Милорад Додик је тешки психопата, монструм. Народни непријатељ број 1! Ријешити га се по сваку цијену! Оковао је Републику Српску. А сва та г.вна која га подржавају, јер су у том свему нашла себе односно своју корист, не заслужују никакву самилост. Треба их сатрати на све могуће начине. Ову нацију треба лијечити и излијечити. По сваку цијену одстранити коров!

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

10.05.2016 12:55

Свака ти је ко Његошева!

Name

ЈЕ ЛИ ТО...

10.05.2016 14:46

...ОНОГ ЊЕГОША ИЗ ПАРКА?

Name

опоп

10.05.2016 20:34

Једини отров овде си о не брини знамо ми Срби са таквима! Само изволи! А таблете за ту твоју болест нису скупе!

Name

Сова

10.05.2016 12:43

Ето ти ниси! Да бог да па се између себе поубијате то би једино спасило овај народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

10.05.2016 13:38

Ово је најбољи коментар на БН у задјих пар мјесеци. Тако је мајсторе!

Name

Весељак у дуси

10.05.2016 12:47

Поздрав за најбољег администратора :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

10.05.2016 12:58

Многи СЕ удузисе ал му ни пера не одбисе.

Name

борац

10.05.2016 13:00

И ми смо спремни на све, само напред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

10.05.2016 13:06

Ко плаца висе протестанти или митингаси

ОДГОВОРИТЕ
Name

прљави

10.05.2016 13:07

Видим додиковци се позивају на прослоизборну побједу а знају да како су покрали дрзаву тако су уз помоц папака а и на друге нацине покрали и гласове и остали на власти.све то доказују и ови прљаву трикови којима се слузите господо снсд да осујетите конацан избор и глас народа! Ста је то остало да мозете јос унистити и признати ко и ста сте?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

10.05.2016 13:46

Мало шта је остало, све су сатрали! Баш све! Вукови им нису равни!

Name

кокош

10.05.2016 20:37

Који папци, они што су били у СНСД па прешли у СДС и били ти добри, па онда опет зезнули и вратили се у СНСД и онда опет неваљао, папци а нису били кад су супротно прелазили, да ли ви читате шта пишете!?

Name

КОЈА

10.05.2016 13:14

Цви који су против режима на улице.Босићу свака част показало се да је његова политика исправна и да ће омогућити да отјерамо овау ненародну власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамо

10.05.2016 14:36

МАЛО ВАС ЈЕ!

Name

Србин

10.05.2016 13:37

Господине Босицу,први на чело колоне и нема стајања док не срусимо багру која нам не да да зивимо вец 10 година!! Само напред са својим Српским народом!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катил ферман

10.05.2016 14:02

Бански двори су простор легитимно добијен на изборима, власт је легитимна и мијења се на изборима господо плаћеници. И САМО ДОТЛЕ ДО ТОГ КАМЕНА, ДО ТОГ БЕДЕМА, НОГОМ ЋЕС СТУПИТ МОЗДА ПОГАНОМ. ДРЗНЕС ЛИ ДАЉЕ?!..ЧУЋЕШ ГРОМОВЕ КАКО ТИШИНУ ЗЕМЉЕ СЛОБОДНЕ СА ГРМЉАВИНОМ СТРАСНОМ КИДАЈУ.РАЗУМЈЕЋЕШ ИХ СРЦЕМ СТРАШЉИВИМ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

10.05.2016 16:50

Браво предсједниче. Чувај се фашиста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

10.05.2016 16:59

Овог треба затворити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

12.05.2016 11:58

Јел зато што се бори за народ?

Name

Драско

10.05.2016 18:44

Босицу, ако додјес на власт буди милосрдан према СНСД директорима у јавним предузецима и установама. Довољно је да промијене партијске књизице и све це остати по старом. Такву безобразну прицу гледам вец 20 година. Умјесто тога треба прво промијенити инспекцију довести постене и професионалне људе па упасти у предузеца, сколе па да видис криминала и украдених пара да напунис три будзета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

конкретно

10.05.2016 18:46

Цињеница да је Додик такав какав јесте и наравно да га треба смјенути стварно је превисе! Ал на насу залост њега,ако цемо постено нема ко да замјени јер су сви исти! Знам сад це неки коментарисати,да сам додиковац,да сам полтрон да сам на будзету,ал ниста од тога нисам,само сам реалан! Ја би замоли да неко понуди некога постена цовјека са неким конкретним идејама са економским ресењем и нек се кандидује а не овако сви су супљи,сјаси курат да удјаси мурта ДОКЛЕ ВИСЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

10.05.2016 20:28

Не каки! Ако немаш шта паметно написати не тупи глупости. "Сви исти", али мало сутра! Ослободимо Српску!

Name

Дијаспора

10.05.2016 21:21

НА ШТА ГОД ДА ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК СПРЕМАН СВЕ ЋЕ СЕ ОКОНЧАТИ ЊЕГОВИМ ПАДОМ, ПА САМО НЕКА ИЗВОЛИ. ВЕЋ ЈЕ ЗАТАЛАСАО. ГЛЕДАМ ЦВИЈАНОВИЋКУ НА РТРСу СА ЛАЗАНСКИМ, ВИДМ ДА ЖЕНА МЕЉЕ ЛИ ГА МЕЉЕ ГЛУПОСТИ. ДЕЗОРЈЕНТИСАНА. ДОБРО СЕ СНСД БАГРА ПОЉУЉАЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

11.05.2016 06:59

Додик-Босиц.Извадите корен па цете видет ста цете добит.

Name

крајисник

11.05.2016 07:31

Ниста вам не знаци сто цете скинути Додика, иза њега остаје цитава војска Снсд, који це само промјенити цланске картице и преци у Сдс, и опет је исто. Апсолутно нема промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билборди

11.05.2016 07:56

Одакле опозицији која брине за народну неимастину толика средства за билборде по Републици Српској ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

11.05.2016 10:14

Додиков Сценарио је заврсен и ТАЦКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.05.2016 11:55

Мени се чини да си једино ти овде завршио. Ето баш се препао тебе, јбте па ви људи сте ставрно смешни!

Name

РВИ

11.05.2016 10:19

Са политичарима попут Босића, Бореновића, Чавића, Говедарице и осталих просипача магле, Додик ће још дуго владати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

11.05.2016 12:54

Само напред Милораде снсд је уз тебе,ста хоце ова беда да трази

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

11.05.2016 20:19

ИДИОТЕ.ВИДИТ ЦЕС КАДА СЕ НАРОД ДИГНЕ,ДОСТА ЈЕ ПЉАЦКЕ

Name

Ако

11.05.2016 20:08

Ако најављени митинзи СзП не учину ниста, тј. не отјерају ове лопове са власти, онда це народ на изборима отпухати и вас као неспособне и незаинтересоване за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суад

12.05.2016 07:20

Јој драги Срби немојте Јос смјењиват ДОДИКА. Пустите га Јос 6. Месеци И банкрот вам Негине. Сам Це он ПОБЈЕЦ. ОВАКО ЦЕ ИМАТ разлога да оптузи опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

12.05.2016 08:36

Ти кад си кренуо писати, оцито си заборавио граматику код куце. У сваком слуцају, брини ти своју бригу СУАДЕ!

Name

Миле Нови Град

12.05.2016 12:48

Јадни моји Срби нико не размисља својом главом ако буде протеста то је побједа Муслиманске политике они неце Србе на врбе него Србе на Србе . тако це се испунити њихова зеља да нестане Републике Српске . А паметни неце ни ици нинакакве протесте него це на изборима срусити власт која није добра .А дали неко размисља о оним бомбасима који управо тразе велике групе хрисцана ... Недај БОЗЕ

Name

МИЛЕ НОВИ ГРАД

12.05.2016 13:14

Нормални и паметни це остати код куце и цекати изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум

12.05.2016 19:19

Ово је болесна земља болесни људи и политицари,деградиран и изопацен систем вредности,образовање пропало,дипломе се купују а нико ниста не зна,корупција цвјета(купује се посо,возацки,факултет,брак..ко је повезан са врхом снсд на било који нацин има сва врата отворена и некако мозе опстати и задовољити своје потребе,ко није инфилтриран у ту структуру не мозе ниста,али бас ниста,налази се на маргини друства препустен сам себи и спас види у бјекству из земље...судство корумпирано,социјалне правде нема,разоцарење,туга,страх...и сто је најгоре нико не види и не нуди излаз из овог стања ни власт ни јадна опозиција!кредит за кредитом,дан за даном па ко докле догура...окупаторске власти на овим просторима су увијек биле боље за народ од сопствене која гледа да попљацка и ојади све сто се мозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин али прави

12.05.2016 19:51

Босицу само напред ,нема одступања доста су они газили напацени народ.Треба сви да устану који нису задовољни и у свим градовима да показу лоповима ста мисле о њима.Све су отудили за себе и своју родбину то зна свако а за њих могу бити они који су ко и они.Само народ треба да буде миран и да се бори демокраски за своја права.Многи подрзавају дезертере,лопове и овај вјецни мрак ако не устанете сад бицете вјецно у блату.Има ту и постени и добри људи који це мислити за добробит народа а један је од њих је гос.Босиц који је сколован из добре фамилије а и добро одгојен а не као онај кркан и дилкос...који мозе у свом селу да се понаса тако.Поздрав из дијаспоре а ми смо вецином уз постени народ,недајте да вас багра гази

ОДГОВОРИТЕ
Name

избјеглица2015

12.05.2016 21:48

Не зна се дал су већа багра на власти или ови што би наводно требали доћи на власт. циркус се само наставља. Младе људе који су требали водити ову државу сте отјерали у задњих 20 година, а и даље их тјерате. Незапосленост убједљиво највећа у Европи, привреда на дну, и ко ради није сигуран да ли ће ту цркавицу добити идући мјесец. Ови јадници на буџету сад и живе некако, добијају плате редовно, од тих плата се колико толико може живјети. А да видимо кад се исцрпе све могућности кредитирања од чега ће се те плате исплаћивати и која ће то привреда пунити буџет да би се враћали кредити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

12.05.2016 22:03

постована господо та власт као и свака од 1989 је огрезла у криминалалу ,корупцији и плацки и од тога зиви бранеци неко самозвано србство то конацно мора бити јасно сваком нормалном и да та власт садасња као и оне пре њих никада неце отици добровољно и признати то ста су радиле једино путем силе закона хапсења ,судјења а после тога долази поново подјела на постене и непостене ,партизане и цетнике , долази до обрацуна са народним непријатељем, одузимање оплацканог , и то нико немозе да проведе без понављања хисторије које спреман да се прихвати тог посла и удје у хисторију остаје дасе види али то један и једини пут ,сваком нормалном мора да буде јасно цим религија поцне да води дрзаву знасе докле се стигло,изопацена религија ,изопацена скола ,изопацен морал и наука немасе куда даље морасе назад како посто се предалеко отисло

ОДГОВОРИТЕ