ЦГ: Пљачкају госте

Хотели на Црногорском приморју тренутно бележе попуњеност и до 100 одсто, али се страхује због "дивљања" цена.

Регион 10.05.2016 | 10:40
ЦГ: Пљачкају госте

Бројни црногорски хотели су специјалним пакет аранжманима и приступачним ценама привукли госте током ускршњих и првомајских празника, који симболично отварају летњу туристичку сезону.

Како је Побједи казао директор Црногорског туристичког удружења Жарко Радуловић, сви хотели на Приморју тренутно бележе добру посету.

"Имали смо успешне празнике. Нисмо имали проблема ни са саобраћајем, пролазило се без застоја. И у другим земљама се праве путеви, где има градње има и застоја", казао је Радуловић.

Међутим, он сматра да су Црној Гори већи проблем таксисти који поткрадају туристе.

"Највећа су нам опасност таксисти. Пре два дана три госта из хотела "Сплендид" су платила такси од Будве до "Сплендида" 20 евра. Они се више никада неће вратити у Црну Гору. Таксисти једноставно не разумеју да ако овако наставе једног дана неће имати кога да возе. Овај проблем ескалира и никад није било као сада", истиче Радуловић.

Што се тиче сезоне, најављује добру посјету туриста што се, како каже, може закључити из договорених летова. Када се узме пресек, како истиче, само из Москве за Тиват су договорена 84 лета недељно у току три- четири месеца.

"Спремни смо да дочекамо туристе само да будемо паметни и да не "дивљамо" са ценама. Морамо да унапредимо наш сервис и да замолимо надлежне да у такси службе по градовима на Приморју уведу ред како не би пљачкали госте", казао је Радуловић.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Традиција

10.05.2016 08:55

Ништа ново.Попљачкали су 91 сва од Дебелог бријега до Стона па побјегли ко кукавице и све свалили на Требињце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

10.05.2016 09:50

Нису проблем цијене ако квалитет и остало стима...ал кад морате да на плази коју сте платили лезаљку да вам одклоне смеце да бисте могли нормално да проведете дан....добицете одговор СТА МИСЛИТЕ ДОДЈЕТЕ ЈЕДНОМ У ГОДИНИ И МИСЛИТЕ МОЗЕТЕ НАРЕДЈИВАТИ....Херцег Нови

ОДГОВОРИТЕ