Градоначелник Лондона дошао на посао аутобусом

Нови градоначелник Лондона Садик Кан стигао је, првог дана на тој функцији, на своје радно место аутобусом, јављају британски медији. Кан, син пакистанског возача аутобуса и први муслиман на челу неке западне престонице, дочекан је у лондонској Градској већници уз аплауз окупљених, пренео је „Скај њуз“.

Занимљивости 09.05.2016 | 22:37
Градоначелник Лондона дошао на посао аутобусом

На изборима прошле недеље постао је нови градоначелник британске престонице са 57 одсто освојених гласова, односно укупно 1.310.143 гласа, према 994.614 гласова за његовог ривала Зека Голдсмита, мултимилионера и члана владајуће Конзервативне странке.


Кан, посланик опозиционе Лабуристичке странке, поручио је на полагању заклетве у суботу да „неће бити муслимански градоначелник, већ лидер свих“ грађана.

Такође је обећао да ће урадити све што је у његовој моћи како би „учинио Лондон бољим“, додајући да жели да сви грађани британске престонице имају исте могућности као што је и он имао.


„Одлучан сам у намери да предводим најтранспарентнију, најангажованију и најприступачнију администрацију, коју је Лондон видео, и да представљам сваку заједницу и сваки део нашег града, као градоначелник свих Лондонаца“, поручио је Кан на церемонији у катедрали Саутварк.

РТС

фото: Геттy

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

одлицно

09.05.2016 21:01

Постено и људски сад само да и они буду људи.

ОДГОВОРИТЕ