Ривалдо: Ако вам је живот мио, не идите на ОИ!!!

Легендарни бразилски фудбалер Ривалдо препоручује свима да не долазе у Рио де Жанеиро, јер је то град пун криминала. "Само Бог може да промени ситуацију набоље", каже овај фудбалски пензионер.

Остали спортови 01.06.2016 | 13:00
Ривалдо: Ако вам је живот мио, не идите на ОИ!!!

Рио де Жанеиро увек је био познат по карневалу, плажи Копакабани, "Глави шећера"... Али, нажалост, не само по томе. Већ и по високој стопи криминала.

Пре неколико дана у Рио де Жанеиру је убијена 17-годишња девојка, а то је подстакло пензионисаног фудбалера Ривалда, иначе некадашњег репрезентативца, да упути нимало охрабрујућу поруку свима који намеравају да посете Бразил током трајања Олимпијских игара.

"Ако дођете, ризикујете властитти живот", речи су 44-годишњег Ривалда, који препоручује туристима да ипак заобиђу Рио де Жанеиро.

Бивши фудбалер Барселоне и Милана, осетио је потребу да се после убиства тинејџерке, обрати свима преко свог Инстаграм профила:

"Апелујем на све који планирају долазак у Рио де Жанеиро да те планове откажу и остану код својих кућа. Тамо није безбедно уопште!".

Тинејџерку Ану Беатрис Фраде убила је у суботу наоружана банда на главном путу, познатом и као "Жута линија (трака)", који води до аеродрома, односно дела града где ће бити највише олимпијских догађаја овог лета.

Према извештајима медија, осморица наоружаних људи окружили су аутомобил у којем је Ана путовала са породицом. Она је у аутомобилу била са очухом и још неким рођацима, а ишли су на аеродром да изненаде њену мајку. У аутомобилу је била и беба.

Тинејџерка је убијена из једног хица коју је испалио један од наоружаних бандита.

Ривалдо је на свом Инстаграм профилу поставио фотографију убијене девојке, уз коментар:

"Сваким даном је све горе у Бразилу. Само Бог може да нам помогне".

Тај његов коментар је за само једно пре подне добио више од 3.000 "лајкова", а више од 400.000 људи је подржало овај његов став.

Олимпијске игре у Рио де Жанеиру биће одржане од 5. до 21. августа, а у истом граду од 7. до 18. септембра биће одржане Параолимпијске игре.

Иначе, према подацима Амнести интернешнела, у обрачунима полиције и банди у априлу је 11 људи убијено, а прошле годне полиција је убила 307 људи у обрачунима са криминалним групама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боxон

01.06.2016 12:59

Ево ја сам направио за свог пријатеља Ривалда слоган АКО ВАМ ЈЕ ЗИВОТ МИО - НЕ ИДИТЕ У РИО!!!

ОДГОВОРИТЕ