Титуле се ређају, великани падају!

Новак Ђоковић се изједначио са Боргом и Сампрасом по броју титула. Предност на АТП још већа...

Тенис 12.05.2016 | 23:20
Титуле се ређају, великани падају!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му титула на Мастерсу у Мадриду даје велико самопоуздање уочи турнира у Риму и посебно Ролан Гароса, јединог грен слема на којем, за сада, није тријумфовао.

Ђоковић је до 29. Мастерс титуле у каријери стигао после велике борбе и победе против Ендија Мареја 6:2, 3:6, 6:3 и поново "побегао" Рафаелу Надалу на врху вечне листе.

"После прва четири месеца сезоне у којима сам био изванредан уследио је пораз у Монте Карлу, зато сам дошао у Мадрид раније и одиграо на високом нивоу. Ова титула даје самопуздање пред Рим и наравно пред Париз, где желим да будем у топ форми", изјавио је Ђоковић.

Рекорди су постали Ђоковићева свакодневница, а у Мадриду се освајањем 64. титуле у каријери изједначио са легендама као што су Бјерн Борг и Пит Сампрас.

"Прија ово друштво, поготово Сампраса који је био мој узор. То ми само даје подстрек за даље", поручио је најбољи играч света.

Испред српског тенисера само су Рафаел Надал (69 титула), Џон Мекинро (77), Роџер Федерер (88), Иван Лендл (94) и Џими Конорс (109).

Новак Ђоковић увећао је и предност на последњој АТП листи, а први пратилац му је Роџер Федерер, који је престигао Ендија Марија.

Ноле после тријумфа на турниру у Мадриду има 16.550 бодова, чак 9.025 више од Федерера, који је на другом месту престигао Марија, јер је Британац изгубио бодове пошто није одбранио прошлогодишњу титулу.

Коментари / 0

Оставите коментар