Знају ли Бањалучани саобраћајне знакове?

Уморни од вишедневне кише, која је до прије пар дана неуморно падала, Бањалучани су с радошћу дочекали топлије вријеме како би кренули на омиљено излетиште на Бањ брду.

Република Српска 09.05.2016 | 22:54
Знају ли Бањалучани саобраћајне знакове?

Окружени зеленилом желе да се бар накратко одморе, заборављајући гужву коју су оставили иза себе.

Међутим, њихови суграђани су се побринули да их подсјете на оно од чега су покушали да побјегну бар на неколико сати.

Одмах након знака "Забрањено паркирање" па све до рампе протегла се колона паркираних аутомобила, већим дијелом заузимајући травнату површину.

Свакодневна јадиковка се дигла из пепела заборава, кварећи у старту задовољство боравка у природи.

Саобраћајни знакови су нам, изгледа, подсјетник да, кад годи их видимо, у себи пробудимо инат и учинимо управо супротно. Ипак смо ми сами себи довољни, а ако нам неко и напише казну лако ћемо наћи "везу" да се она поцијепа.

То што самим чином показујемо саобраћајну некултуру не погађа нас превише. Увијек можемо да се извучемо оправдањем: "Нисам видио знак".

А знак велик к'о рода, како би рекао Радован ИИИ: Биће ипак да нас није брига за друге учеснике у саобраћају и да нам је себичност пропорционална кубикажи мотора.

Извор: Независне новине

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

ма ко

09.05.2016 15:59

Нису ово Бањалучани, ово су сељаци из Дрвара, Гламоча,Јајца, Мркоњића итд, шта он знају шта је култура они само знају шта је шума и тамо их трба вратитИ, рођени БАЊАЛУЧАНИ СУ ОТИШЛИ јер нису могли гледати овај сељаклук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

09.05.2016 16:25

Свкако критика за ове возаце,али... Добро је висе и вас. Само је Бања Лука град. Само ви знате ста је град.Ста хоцес? Да ти се да национална пензија зато сто си родјен у центрy Нања Луке. Били сте касаба до 1969. Мало Мејдан и то је то.

Name

Фронт 300

09.05.2016 18:19

Свака част бато ! Тачно тако !

Name

Миленко

09.05.2016 18:59

И по граду паркирају као у свом селу, насред ливаде. У згради владе 90% их не зна које дугме треба притиснути кад се позива лифт.

Name

Лептир

09.05.2016 19:04

Драстицан слуцај мозе се видети сваког викенда на Венеција мосту. Гомила паркираних аутомобила на мосту. Паук кад продје, они у њему гледају у небо и праве се да не виде. Видели би они ал не смију од удбаса Кесица који има кафану крај моста.

Name

рибник

09.05.2016 19:20

Шта имаш против честитих и правих људи. Баш си некултуран.

Name

Директ

09.05.2016 16:18

Пар ријечи које важе за све градове у РС и БиХ: недостатак паркинг простора тако да људи паркирају своја аута гдје год стигну. Мени као пјешаку најгоре је кад идем тротоаром и видим паркирани аутомобил насред тротоара. У том случају једини начин јесте да ризикујем тако што ћу на пар секунди ићи путем гдје пролазе, између осталог, и теретни камиони, ризикујући тако и свој и туђи живот и живот других учесника у саобраћају. То је као зачарани круг. Када систем не штима, онда један се надовеже у недостатак у систему, силом прилика или намјерно из свог ћефа, па затим и онај други јер нема другог избора и тако угрози и случајног пролазника и тако у недоглед. У Њемачкој и другдје у развијеним европским градовима постоје паркинг мјеста на спрат само ми се још увијек понашамо као да имамо слободних градских површина у изобиљу. Недостатак паркинг мјеста угрожава све нас, а полиција је овуглала јер знају и они за тај системски проблем, али питање изградње и паркинга није у њиховој надлежности. Ту треба наћи ријешење, када могу локали и тржни центри на спратове што неби могао и паркинг. Мислим да сам такав паркинг видио негдје у Херцег Новом чини ми се. Треба и о томе размишљати јер од малих ствари се ријешавају велики проблеми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

возац

09.05.2016 16:22

Знају Бањалуцани знакове али не могу аута стрпати у дзеп. Све којима сметају возила, вратити на село одакле су сљегли у Бањалуку. И ријесен проблем. Кад нови људи преузму Бањалуку, сви ти знакови це вецином бити уклоњени. А они такозвани инзењери саобрацаја, који су их постављали, добице отказ. А испитаце се и коме су намјестани послови у тој бранси. Лезецих полицајаца по граду, мимо сваке мјере. А нигдје основне сколе у близини. Али се на сваком добро заради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

09.05.2016 17:51

Све си ти то лијепо испланирао, само ниси узео у обзир оно најбитније - а ко да иде у те сколе кад се сваке године радја све мање дјеце! За сто година неце имати ко ни паркирати ни премјестати знакове.

Name

модричанин

09.05.2016 16:29

Гдје ту паук да рашчисти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јајцанка

09.05.2016 16:38

Нема вецих сељака од Бањалуцана. У то се увјеравмо сваког дана. Да вам није ових "сељака" из Јајца, Дрвара, Гламоца... Не би знали ста је доктор, магистар....

ОДГОВОРИТЕ
Name

за јајцанку,

09.05.2016 17:39

Молим те узми своје магистре , докторе и све остале који сте досли у бањалуку и вратите се одакле сте досли и сви сретни и задовољни, само да вас висе нити гледамо нити слусамо.

Name

Данијел

09.05.2016 18:09

Хааа, да није смјешно било бих жалосно. Тешко намаа са таквим докторима и магистрима зато нам и јесте овако како је. Још кад нам ти исти додју до власти

Name

Мигуел

09.05.2016 20:34

Као нпр. доктор Стевандиц из Дрвара звани мали папак.

Name

милод

09.05.2016 20:48

Свака ти је као у Његоса

Name

бл

09.05.2016 17:28

И бас према Бањ брду усликали, ма дај молим те. Додли људи са дјецом и колицима мозда да оду до споменика, нема гдје оставити ауто. То је проблем а није проблем паркирање по центру и тротоарима бјесних аудија и бмwова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рикосет

09.05.2016 17:32

Није проблем цовјек из села, проблем је село у цовјеку као сто је " ма ко".

ОДГОВОРИТЕ
Name

за: ма ко

09.05.2016 17:49

Нема ти веце некултуре и сељаклука од пребројавања крвних зрнаца ако до сада ниси обавјестен, па да знас за убудуце... Ево ја нисам роДЗена бањалуцанка, муз јесте, па се питам у коју категорију сврставас дјецу бањалуцанина и небањалуцанке??!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

09.05.2016 18:47

Кад је пала крајина мој родјак је имао 20 година и кад је досао у Бањалуку није имао документе добио је све категорије .... ја сам се возио са њим он стане на свакој раскрсници и казе мени морам да се уцим ово је велики град ,,, ја га питам засто си лагао да си имао све категорије а он мени казе да су му рекли краисници да је сад санса ко нема возацку да је добије ,,,, послије 3 године ја цујем родјо погино у Београду ,,,, тако је сатим докторима који су досли од оваца ...једном цобан увијек цобан па макар био и доктор ,,, БОГ ПОМОГО ПРАВЕ БАЊАЛУЦАНЕ,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

17 витеска крајиска бригада.

09.05.2016 18:47

Није Бањ брдо него Сехитлуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧАНИН

09.05.2016 18:58

БАЊ БРДО ЈЕ САД И БИТ ЋЕ

Name

ивана

09.05.2016 18:49

Цуј Јајцанке лијепо им у Бања Луци добили радна мјеста па неце из Бања Луке.Бањ Лука пуна неписмених Дрварцана,(цаст људима попслије рата)Гламоцана,а ови нови катастрофа. Умислили родјени Бањалуцани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

страсно

09.05.2016 20:12

Страсно је цитати ове коментаре, а јос залосније сто и како коментарису ови сељаци из дрвара, гламоца, јајца, петровца , кљуца итд, људи вам пису ста мисле о вама и ко сте и ста сте ии како вас гледају и ви сте досли сто је истина код њих у њихов града ви упорно остајете у бањалуци и нецете наравно да се вратите у своје шуме, па вратите се већ једном и уживајте у својим градовима а бањалуку оставите бањалуцанима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

09.05.2016 20:35

ЈЕСТЕ ЛИ ВИ ЦУЛИ СТА ЈЕ РЕЦЕНО У ДЗАМИЈИ ЈАСНО ГЛАСНО ОНИ НЕЦЕ ДИРАТИ НАС ИЗБЈЕГЛИЦЕ А ВИ НЕПИСМЕНИ ПАМЕТЊАКОВИЦИ БАЊЛУЦАНИ ЦУВАЈ ТЕ СЕ И РАЗМИСЛИТЕ ТИМ ПРАЗНИМ ТИКВАМА БИЦЕ ВАМ ГОРЕ НЕГО НАМА

Name

хахахахаха

09.05.2016 22:39

А јест вам и град..смјесни сте, мајке ми.. хахахахахахахаа.. Као да сте из Париза...Ал као поносни Бањалуцани хахахахахаха

Name

ре горан

10.05.2016 06:52

ОДЛИЧНО-ТАКО И ВИ КАД СЕ ВРАТИТЕ У СВОЈЕ ГРАДОВЕ НЕМОЈ ТЕ ДИРАТИ ИЗБЈЕГЛИЦЕ А ШТО СЕ ТИЧЕ НАС БАЊАЛУЧАНА НЕ СЕ СИКИРАЈ

Name

нн

09.05.2016 20:19

Унапред се иyвињавам родјеним бањалуцанима цасним постеним које неyанима ко је одакле досао ово ваyи само yа ове биједнике који проyивају људе иy јајца гламоца мркоњица хрватске итд гарантујем да сте ви или васи родитељи прије рата били нико и ниста али сте искористили рат и беyвласце па досли до неке цркавице кад смо бјеyали од устаског ноyа нафту сам у бањалуци плацао 10 марака појединим иyродима бања луке yа васу информацију господо биједници ми смо иyбјегли иy куце а не испод дрвета у нормалним дрyавама село је светиња па идиоти сви yивимо од села цасних и постених људи ал ви неyнате ста је постење ми смо yасукали рукаве и поцели од нуле док сте ви испијали кафу коју вам неко други плати бања лука је слободан град није васа бабовина боље би вам било да поцнете радити ми смо ту и акобогда остјемо а ви поједини биједници моyете да патите до миле воље такав беyбоyни олос ја неби ни у сну пустио на село искрено ми је yао сто постје тако ретардирани срби среца па сте у мањини били и остали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

10.05.2016 06:23

Све избјеглице које су дошле у БЛ кивне су на Бањалучане а неће да мућну главом и запитају се одкуд они у БЛ.За њихов јад криви су Туђман,Алија,Милошевић,Караџић,Рашковић.Ја колико знам нико од њих није Бањалучанин.

Name

Дјука

10.05.2016 12:34

А јесте већина вас овде ограничено да је то просто језиво. Какве везе има ко је где рођен. Није ово ничија приватна имовина да неко некоме одређује где ће да живи. Свако се сналази најбоље што може и где може. То што је неко неспособан па му други сметају више говори о његовом менталном склопу него о тим другима.

ОДГОВОРИТЕ