ЛЕ: Севиља иде ка хет-трику титула!

Ако одбране 2:1 из Билбаа, Унаи Емери и његови изабраници наћи ће се на корак од трећег узастопног финала Лиге Европе.

Фудбал 13.04.2016 | 23:45
ЛЕ: Севиља иде ка хет-трику титула!

"Лига Европе је такмичење у коме учествује 56 тимова, а на крају победи Севиља"!

Четири тријумфа црвено-белих у последњих 10 година (2006, 2007, 2014, 2015) чине ову парафразу изјаве Герија Линекера о фудбалу и Немцима потпуно адекватном, а како се одвија актуелна сезона, није нереално да тим из Андалузије одбрани пехар и уради оно што није пошло за руком никоме у историји овог такмичења, основаног 1971. под називом Куп УЕФА.

Само три клуба (Јувентус, Интер, Ливерпул) освајала су Куп УЕФА и Лигу Европе укупно три пута, али три пута узастопно нико.

Штавише, једино је Реал Мадрид успео да повеже два тријумфа (1985, 1986), пре него што му је Севиља коначно "одговорила" прошле (Дњепар 3:2) и претпрошле године (Бенфика 0:0, пеналима 4:2).

Тим Унаија Емерија (био тренер у оба похода ка трофеју, као и Хуанде Рамос 2006. и 2007) има изванредну прилику да се у четвртак увече пласира у полуфинале, јер је прошле недеље головима Колођејчака и Иборе преокренуо резултат против Атлетика у Билбау на 1:2.

Знајући колико у "нокаут" фази европских такмичења значи победа уз два постигнута поготка у гостима, у комбинацији са податком да Севиља у Лиги Европе има 11 узастопних победа на стадиону Санчез Пицхуан, делује да Баски предвођени тренером Ернестом Валвердеом и времешним, али убојитим Арицом Адуризом - најбољим стрелцем Лиге Европе 2015/16 са девет голова - немају великих изгледа да оду даље.

Емери је, ипак, нагласио да су шансе и даље "50:50" и да Атлетико итекако може да узврати у реваншу, али да ће његов тим гледати да се надовеже на оно што је урадио на Сан Мамесу.

И једни и други биће ослабљени.

Севиљи ће недостајати суспендовани "везиста" Евер Банега, док су у табору Атлетика повређени нападач Сабин Мерино и талентовани офанзивац Ињаки Вилијамс, а штопер Емерик Лапорте - жеља Пепа Гвардиоле и Манчестер ситија, али и Барселоне - већ је завршио сезону због прелома скочног зглоба на утакмици младе репрезентације Француске прошлог месеца.

"Увек ће бити повреда и суспензија. Сваки играч је важан, али одсуство једног отвара простор за некога другог. Имаћемо адекватну замену за Банегу", рекао је Емери, који је припреме Севиље за реванш организовао ван града, како би склонио екипу из еуфорије због традиционалних априлских свечаности у том граду.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА

Севиља - Атлетик Билбао (први меч 2:1)
Спарта Праг - Виљареал (1:2)
Шахтјор - Брага (2:1)
Ливерпул - Борусија Дортмунд (1:1)

Све утакмице играју се у четвртак од 21.05.

Коментари / 0

Оставите коментар