Новак Ђоковић - џентлмен и када изгуби!

"Не желим да умањим победу Веселог. Заиста, имао је добар наступ и заслужио је да победи", искрен је најбољи светски тенисер после изненађујућег пораза.

Тенис 13.04.2016 | 20:30
Новак Ђоковић - џентлмен и када изгуби!

Нико није непобедив, па и Новак Ђоковић!

Навикао нас је наш најбољи тенисер, посебно у последњих годину дана, да ређа победе и осваја турнире, међутим, у Монте Карлу се "саплео".

Већ на старту такмичења, у 2. колу, поражен је од 55. играча на светској ранг листи, Чеха Јиржија Веселог.

"Ово је доказ да нико није непобедив. Много пута у каријери ми се догодило да изгубим и ово није први пут", сталожен је био светски "број један" на конференцији за медије после меча у којем је поражен 1:2, по сетовима 4:6, 6:2, 4:6.

"Није ми лако да прихватим пораз одмах по изласку с терена, али морам да честитам противнику. Мислим да је играо веома добро. Сервирао је одлично... Заиста, играо је тактички веома добро и агресивно", додао је Ђоковић и признао:

"С друге стране, мало ствари је било позитивно у данашњем мечу за мене. Играо сам веома, веома лоше".

Ђоковић је пропустио шансу да одбрани титулу у Монте Карлу и веже трећу мастерс титулу у сезони, после освајања Индијан Велса и Мајамија, а следећи турнир на којем ће наступити је Мадрид, где није играо две године.

Ово је био његов први пораз на мастерс турнирима још од финала у Синсинатију прошлог августа, када је бољи од њега био Роџер Федерер.

Ипак, у први план је истакао успех свог ривала.

"Не желим да умањим победу Веселог. Заиста, имао је добар наступ и заслужио је да победи. У одлучујућем сету, када је имао брејк предности, играо је веома храбро, разноврсно... Ишао је по победу и заслужио је", искрен је Ђоковић.

Весели ће у трећем колу играти против Гаела Монфиса из Француске.

Коментари / 0

Оставите коментар