Главни одбор за митинг подршке Српској

Главни одбор СНСД-а сматра да постоје сви политички разлози за митинг подршке Републици Српској који ће бити одржан 14. маја у Бањалуци, изјавио је синоћ лидер СНСД-а Милорад Додик.

Република Српска 09.05.2016 | 07:40
Главни одбор за митинг подршке Српској

Он је новинарима, након друге редовне сједнице Главног одбора СНСД-а која је данас одржана у Градишци рекао да СНСД већ од данас улази у кампању подршке митингу и да су договорене "одређене организационе ствари које подразумијевају активности свих организација СНСД-а широм Републике Српске".

"Подржали смо и заједнички напор коалиције ДНС-СП-СНСД у организацији овог митинга и наша је процјена да ћемо довести знатан број људи у Бањалуку на митинг подршке Републици Српској", истакао је Додик.

Он је рекао да су "они који организују протесте против Републике Српске" испред Савеза за промјене носиоци власти на нивоу БиХ, чије одлуке, како је рекао, негативно утичу на социјалну ситуацију.

"Показало се да су одлуке које су раније доносили штетне за капацитет институција Републике Српске, од механизма координације који су усвојили без сагласности са властима Српске, па до финансијских ствари о којима сам говорио", рекао је Додик.

Он је оцијенио да је СНСД веома свјестан актуелне ситуације и да не мисли да је она драматична и забрињавајућа, те да "само шпекуланти покушавају да направе да ће тај дан бити опасан или дан `Д` за Републику Српску".

"То неће бити дан `Д` нити ће бити опасан. Полиција Републике Српске има јасан план за сусрете појединаца који ће доћи на та два окупљања и Бањалука ће бити миран град тог дана, а Република Српска показати сав свој успјех демократског капацитета који ће несумњиво отићи као слика у Српску, регион и и свијет", поручио је Додик.

Додик је навео да "постоје проблеми у економској сфери, који су неком дијеловима битно утицали на социјалну ситуацију", али да економска ситуација у Српској није дестабилизирајућа.

"Оно што желимо је да наши људи на различитим нивоима власти учине све да би се економска ситуација побољшала. У том погледу је евидентно да су покушаји Владе да обезбиједи потпуну ликвидност буџета суочени са проблемима у вези са радом на нивоу заједничких институција БиХ које сваки покушај, као што је Свјетска банака, руски дуг и сада пројект с ММф-ом, блокирају и не дозвољавају да се они реализују. Имали смо људе који изјављују да су спремни умријети, а да неће пустити да проће споразум с ММФ-ом", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, ГО СНСД-а је закључио да Српска има задовољавајућу безбједносну ситуацију, али да не треба искључити опасности од тероризма.

"У Републици Српској постоје снажне институције које функционишу и снага тих институција, као што је Влада Српске, је већа него што је била на почетку овог изборог периода. Влада данас има већу подршку народних посланика због своје политике", рекао је Додик новинарима.

Он је нагласио да је због свега што је навео неопходно организовати митинг подршке Републици Срспкој 14. маја у Бањалуци, те да је Главни одбор СНСД у том погледу подржао да се одржи састанак предсједника Српске са лидерима политичких партија.

"На том сатанку се не би разговарало у смислу умољавања или захтјева за одустајање од протеста него, прије свега, да би се обезбиједило стабилно и безбједно окружење за одржавања и једог и другог окупљања. У том погледу Република Српска је спремна и сигурна да гарантује безбједност која ће тога дана владати као што је било водљиво јуче у Бањалуци на скупу који је био високог ризика, на којем није било ниједне безбједносно узнемиравајуће ситуације", истакао је Додик.

Извор: Срна

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Медо

09.05.2016 05:48

Баја ће поново надмудрити опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2016 06:21

ОВАЈ ПУТА НЕЋЕ МОЋИ, ДОВОЉНО СЕ ИСПРОВАЉИВАО И ОНИ ОКО ЊЕГА. ПРЕОЧИГЛЕДНО! А И ДОСТА ЈЕ БИЛО НЕГОВЕ "ДЕМОКРАТИЈЕ".

Name

ВРС

09.05.2016 06:31

ЛАЗОВЦИНО ГОТОВ СИ, СПРЕМАЈ СЕ НА ТУЊИЦЕ СА КУМОМ У ЦЕЛИЈУ...ДОСТА ТВОГА ЛАЗНОГ ПАТРИОТИЗМА А ОПЉАЦКАО СИ СОПСТВЕНИ НАРОД КОЈИ ТИ ВИСЕ НЕВЈЕРУЈЕ.

Name

Миско

09.05.2016 06:36

Овај пут се прерацунао. Након предугог боравка на власти сви лидери изгубе реалну слику. А реална слика није нимало рузицаста за њега. Сад се крије иза Главног одбора аа одлуку је донио сам.

Name

капетан

09.05.2016 20:55

Ма људи моји јесте ли примијетили да ових његових вјерних нема нигдје у јавности .Несто недају изјаве у одбрану свог Сефа осим оног лазног Апостола Луке.Мисеви покопали рупе па цекају знак од лазног Месије да могу изаци јер је опасност просла.Бас цудно.(Спириц,Цвијановиц,Мајкиц, Марковиц, Радмановиц,Радојициц,Косарац,Лазаревиц,Висковиц,Тегелтија,итд.)

Name

Таксират

09.05.2016 05:48

Надајући се да бар неко из Милорадовог штаба ово чита и преноси: Милораде, ако си довољно мудар колико си до сада био промућуран, схватит ћеш и прихватити да је крајње вријеме сам се склонити ‘без музике’ и то што даље, то боље. Да не би било забуне, ово је само савјет, логика кретања ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

09.05.2016 07:34

СРАМ ВАС БИЛО,МОЈ БИВСИ ПРЕДСЈЕДНИЦЕ...ЗАТВОР ЈЕ ЗА ТЕБЕ ,СВИ НА МИТИНГ,СКИДАЈ ОВУ МАФИЈУ ....

Name

Зоо

09.05.2016 09:04

Милораде, у новембру си био добио зути картон од патријарха. Ако не одступис, сада је црвени. Историја нам говори да смо сами према себи најгори. Мозда би најбоље било и за тебе и за нас свију да ти Вуцко додје ‘извуци (магареце) уси’ и онда те склони гдјегод од оцију свију.

Name

Против народа нећеш моћи

09.05.2016 05:59

Предсједниче, што се тиче економске ситуације она ће се сигурно побољшати али када првенствено из ТВОЈЕ партије СНСД престану да краду, лажу и обмањују, као и ТВОЈИХ коалиционих партнера. Смијени гро директора из СВОЈЕ партије који су опељешили шта су стигли, почни одатле и нарвно из врха у којем си ТИ. И наравно нека свако сноси консеквенце за своја недјела и лоповлуке. Смјена сама по себи није довољна. Што се тиче митинга ТВОЈЕ партије и ТВОЈИХ коалиционих партнера , па јасно је да се покушавате спасити . Само неће вам то кренути по жељи, ипак вам се веома примакао КРАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

09.05.2016 05:59

Ви би митинг подрске за стање какво јесте,а народ, обицан свет зели промене, овакво стање народ ће одвући у понор само Вама ће и даље бити добро!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

09.05.2016 06:00

Треба им дати по дршку.....од лопате....преко леђа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

09.05.2016 06:04

Прдседнице, ти нас стварно сматрас да смо будале и да је неко други крив за ову сиротињу која нас је снасла.Па и ја сам гласао за тебе да до овога не доде.Председнице, изневјерио си нас. Слагао си нам.Председнице, ми сwмо уморни, болесни и гладни.Пуно година нам обецавас да це бити боље. КАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ПОСАВАЦ

09.05.2016 06:14

Како у Посавини да си гладан!!!

Name

др Дабиц

09.05.2016 06:21

Предсједнице оцете обици јавне кухиње 14.5 у Бањалуци то је Вас патент,као струја Николе Тесле упамтицемо ми БАЊАЛУЦАНИ Вас Љевцански патент који нам је ТРАКТОРИСТА донио,задња дрзава у ЕВРОПИ по свим параметрима уааааа,уааааа,уааааа СНСД

Name

мимо

09.05.2016 06:17

ЗАСТО ЦОВЈЕЦЕ САМ НЕ ОДЕС ДОСТА ТЕ ЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

09.05.2016 06:53

Зато сто онај који сам себи зна мјеру јесте јак. Али Додик је слаб, нема визије ни способности да несто побољса. Његов его о велицини му не дозвољава оставку мада је она реалност. Но, одговарати за стање се јос мора, а то је оно сто њега највисе боли и сто зели да избјегне.

Name

јермен

09.05.2016 06:22

Јел то аки нисам цлан СНСД ја сам издајник и немам никаквих права као градјанин основних људских а да не говоримо о том да неко несто добије од власти српске ако није цлан снсда па и врецу кромпира нисмо се борили за такву српску да нас Милораде Додик дјелис на подобне и непидибне на патриоте и издајнике бар на то немас право јер ниси уцествовао у одбрамбено отадзбинском рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2016 06:52

Ако имаш свој став и мишљење, наравно да онда ниси подобан СНСД клану, ниси подобан до те мјере да те прогласе издајником. Сви су болесно увезани, једи другима држе мердевине док пељеше.

Name

ВРС

09.05.2016 06:37

Казес није застава РС била на церемоније ферхадије,ниси хтјео изаци да дрзис говор ,а ипак си отисо и дао цилиме,јеси рекао 2004 док си на власти да се дзамија неце саградити,а у твоме граду док си ти на власти и направи се и изврједјасе те ови поготово дарватоглу,био си мањи од маковог зрна смраду лактаски и ти за боље српске митинге дајес оце ли бити на твоме митингу ови сто си им дао кредите

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанин

09.05.2016 06:41

Мој леми казес мислио сам напустити церемонију ,то је исто да смо и ми рекли мислили смо ици у рат па одосмо ха ха ха које си ти дјубре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пази

09.05.2016 06:51

Овако ствари стоје Милораде: Када ти 80% становништва жели напустити све у потрази за бољим животом, то ти је дестабилизирајућа ситуација којој митинзи и контрамитинзи не могу пера одбити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

09.05.2016 06:55

Додик опет себе поистовјецује да Републиком Српском! Јос један разлог да га се отјера из фотеље у коју га Французи не би ни пијани изабрали. СВИ НА ПРОТЕСТЕ! У суботу у 12.00х. У Бањалуци! Доста је овог багрова и његове банде. У затвор их стрпати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

09.05.2016 07:03

Тај ко тебе подрзава мозе бити само криминалац или будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД Ронхил

09.05.2016 07:11

Све што се могло рећи за Бају речено је и више је него јасно о каквом профилу личности се ради. Много година је успио опстати у власти , а знамо како. Сад је дошло вријеме да му се све наплати , наравно и осталима попут њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Его ко планина

09.05.2016 07:17

Погледајте само колики му је его, кад и партија на челу које је носи његово име. Значи, тад кад је основао партију себе је видио као неког партијског месију. Права секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

09.05.2016 07:37

ЈЕДИНА СТВАР О КОЈОЈ ДОДИК МОЖЕ ДОНИЈЕТИ ОДЛУКУ ЈЕ У КОЈУ ЋЕ ЗЕМЉУ ПОКУШАТИ ПОБЈЕЋИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2016 07:54

Одавно указујем на то да га треба имати на будном оку, он не смије побјећи, веч мора бити изведен пред суд правде, пред народ.

Name

Пенолог

09.05.2016 08:25

Избор се сужава, и све је ужи, њему се Зеница смијеши. За крупне, прегојене и 'заслужне' следују и исто такве робијашнице.

Name

Робин Худ

09.05.2016 08:00

Ништа од тога неће бити, 2-3000 људи и то је то. Па нас не могу ни онакве поплаве натерати да изадјемо из рупе. Када је паметовати ту смо. Када нешто треба урадити онда чекамо да то неко други заврши за нас. Те требали би, те могли би...само немој да ми лично нешто морамо урадити. Тек ок 14. маја ће се видјети не колико је Додик јак него колико је народ слаб и неук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2016 08:04

Дубоко вјерујем да ће овја пута народ и те како изаћи и јасно казати БАЈАзуту да је доста.

Name

Зворник

09.05.2016 08:08

Срамота да се митинг подрске овом бандиту назива "Митинг за Српску"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2016 08:12

Наравно тај бандит се крије иза оног што уништава

Name

БРАНКО

09.05.2016 19:13

МИТИНГ ЗА СРПСКУ,ЗА ДОДИКА ДЕЗЕРТЕРА,МИЛИОНЕРА,НЕ ТРЕБА ПЛАЦАТ РТРС,МИТИНГ ЗА ПОДРСКУ ТАЈКУНИМА И ЛОПОВИМА

Name

б.лука

09.05.2016 08:11

Не организују они протесте против РС него против власти РС која је опљацка.Носиоци власти на дрзавном нивоу апсолутно не утицу негативно на социјалну ситуацију напротв.Негативно утице власт која унистава РС десет година економски,и корупцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцак

09.05.2016 08:15

Опет Васар

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

09.05.2016 08:29

Срби славу славе у кући а ти додо у џамији па фино а ми смо издајници дезертеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

09.05.2016 09:12

Не пита се ниста бају, Тегелтија је главни, он узима паре а баја пуза пред њим да добије мрвице.Бају сви виде у затвору као Санадера, а Теги прикривен само це нестати са ловом. Хаха Лијевцанине опет це ти Вровац доци главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камелеон

09.05.2016 09:15

Једи говна главоња фодта је и тебе и твог лоповлука и лицемјерног патриотизма да дмо ми тако ративали као сто ти саф бладас ти неби имао гдје сједити срамото српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИДИ×2 СРЕЦО МОЈА

09.05.2016 09:19

КВАРАН ДО КРАЈА АЛИ И ПРОЦИТАН КО ОТВОРЕНА КЊИГА ПА ИДИ БОЛАН НАРОД ТЕ НЕЦЕ И ПОВЕДИ СВЕ СВОЈЕ ЗОКЕ ПЕРЕ ЛАЗЕ ДАРКЕ ДЈУРЕ ЗЕЉКЕ ПЕТРЕ И ОСТАЛЕ ЈЕБИВЈЕТРЕ АЛИ ПРИЈЕ ТОГА ВРАТИТЕ НАСЕ ПАРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

09.05.2016 09:23

Ста мисли МИЛОКРАД да је он бог и батина у РС он није Нико и Ниста он нити је ПОЛИТИЦАР нити ЦОВЈЕК незнам какво би му АДЕКВАТНО име дао

ОДГОВОРИТЕ
Name

војо

09.05.2016 09:28

МИЛОКРАДЕ ДОДИКУ НИКО НЕПРОТЕСТВУЈЕ ПРОТИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ САМО БУДАЛА МОЖЕ ДА РУШИ ОНО ШТО ЈЕ КРВЉУ СТВОРЕНО А ИЗГЛЕДА ДА СИ ТИ ТА БУДАЛА ЈЕР ТИ НИСИ СТВАРАО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ДОК СМО МИ КРВАРИЛИ ТИ СИ ШВЕРЦАО И БОГАТИПО СЕ НА НАШОЈ КРВИ ТИ И ТВОЈИ КОМПАЊОНИ КОЈИ СУ ТЕНКОВИМА ИШЛИ НА СВИЈ НАРОД НАМОГУ ПРИЧАТИ О ПАТРИОТИЗМУ ОНИ СУ ТУ САМО РАДИ ИНТЕРЕСА ЗАТО МИ БОРЦИ МОЈИ СМО СТВОРИЛИ КРВЉУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ИМАМО ПРАВО ДА ИСКАЖЕМО СВОЈ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ТЕБЕ И ТВОЈИХ КОМПАЊИНА НА БИЛО КОЈИ НАЧИН ОСИМ СИЛЕ КОЈУ ТИ ХОЋЕШ ДА ПОКАЗУЈЕШ ЗАТО МИЛОКРАДЕ ДОДИК ПОДВИЈ РЕП И НАРЕДИ СВОЈИМ ПСИМА ДА СЕ УВУКУ У КУЋИЦЕ А БОРЦИМА КОЈИ СУ СА ТОБОМ ТО СУ СИТНЕ ПРОДАНЕ ДУШЕ КОЈЕ ЗА МАЛО ДОТИТИ ПРОДАЈУ И ПОГАЗА ОНО ШТО СУ РАДИЛИ И СТВАРАЛИ У РАТУ ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЈА ТАКВЕ САЖАЉЕВАМ И НЕКА ИМ ЈЕ БОГОМ ПРОСТО ЗАТО НЕМОЈТЕ ДА ПОДРЖАВАТЕ ЛОПОВЕ КАО ДОДИК ПОДРЖИТЕ ИСТИНУ С ВЈЕРОМ У БОГА И НАШУ ЧАСНУ БОРБУ ЗА РАПУБЛИКУ СРПСКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОСКО

09.05.2016 10:08

МИТИНГ ЗА ПОДРСКУ БАЈИ И КУМОВИМА,ДЕЗЕРТЕРИМА,Е БАЈА ГОТОВО ЈЕ ИЗДАЈНИЦИ СУ ДЕЗЕРТЕРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАИРЕ

09.05.2016 11:20

МИСЛИО СИ ДА ЦЕ ТЕ ПОКРАДЕНА ЛОВА УСРЕЦИТИ И ДА ТЕ НАРОД ГОТИВИ.СТВАРНО СИ ЛОС ЦОВЈЕК,ЈЕДНА ВЕЛИКА НУЛА,ЛИЈЕВЦАНСКА СЕЉАЦИНА И ФУКАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

09.05.2016 11:57

Дрз се баја,А ЛУКУ СВОЈУ ДЕСНУ РУКУ,ПАПКЕ,ДОСТА ЛАЗИ И ПРЕВАРА,УСТАЈ БАЊА ЛУКО,ИГОКЕА У 2 ЛИГУ БОРАЦ НАПРЕД,ОСЛОБОДИМО СРПСКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уникат

09.05.2016 13:54

Власт хоце да митингује,ваљда се митингује против нецег кад си незадовољан а не да се подрзавас. Јадна је та власт коју митинзи подрске а не конкретна дјела спасавају

ОДГОВОРИТЕ
Name

миско

09.05.2016 20:48

Стварно људи то није нормално да неко сам себе подрзава

Name

коридор

10.05.2016 07:24

Е мој Миско код нас је све могуце то сто ронхил себе подрзава ако падне оде у цорку теско је то после тако лагодног зивота а имаи неко мо ми мозе о објаснити ста они то бране кад ниста нису ни створили и не мозе се нранит несто не стецено управо мисби који смо створили РС морамо му стати на црту ми имамо ста бранит.Кад је тај свој скуп одрзо у Градисци обавезно да са собом поведе Адзица и Граховца два највеца лопова и дезертера профитета

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.05.2016 09:40

Питам се ко је то Српска ти мозда и твоји тајкуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

телеком

10.05.2016 12:43

Пуна подршка председнику Милораду, великом човеку и Србину, успешном привреднику, и да нам те Бог поживи још 100 година, кад овако успешно и паметно водиш нашу републику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

10.05.2016 17:01

Хоце ли бити организован превоз? Само СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

10.05.2016 17:06

Која се узбуна дигла у вези тебе најпопуларни си у региону сто висе лају за тобом незнају да ти све висе тиме дису популарност и да ти Казем искрено ја нисаам твој миљеник али кад цујем реци политицара других странака каквим се биједним паролама слузе ти си за меине Фаворит победнк си опет а мозда и ниси свестан Тога многи те не воле али вецина је на твојој страни

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

10.05.2016 20:32

Стварно сте легенде! Има ли један писмен који подржава БАЈАзита? Сатима покушавам да наиђем на таквог у коментарима али га још не нађох. Све сам полуписмени полусвијет.

Name

Студенац

10.05.2016 17:23

Сјебасте га, сад мора размисљати о протестима а таман се уфуро у референдуме.

ОДГОВОРИТЕ