Поподне опет киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се у првом дијелу дана очекује сунчано и мало топлије вријеме, а послије подне киша и пљускови.

Босна и Херцеговина 08.05.2016 | 17:29
Поподне опет киша

Ујутро ће бити свјеже и претежно ведро, а око ријека и по котлинама магловито. Током дана пријатно топло и претежно сунчано, уз постепени развој облака који ће условити повремене пљускове, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Први пљускови очекују се половином дана на сјеверозападу, истоку и југоистоку, а постепено ће се ширити и на остале крајеве.

Јутарња температура ваздуха од пет до 11, а највиша дневна од 18 до 23 степена Целзијусова, локално на сјеверу и степен-два виша.

Киша ће повремено падати и у уторак, а почеће да дува југо који ће током дана у Херцеговини јачати.

Појачан јужни вјетар и топлије вријеме метеоролози најављују за сриједу, али ће опет поподне бити повремене кише и пљускова. У ноћи између сриједе и четвртка киша ће падати на западу и југу, а до јутра захватиће и остале предјеле.

Кише, пљускова и грмљавине биће и у четвртак, када се од запада па до југозапада и југа очекују и обилније падавине.

Дневна температура наредних дана до 23 степена, једино ће у сриједу бити мало виша, до 26 степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме са умјереним развојем облачности, па је током послијеподнева понегдје било пљускова и грмљавине.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар