Анализа: Ко то све пропушта ЕУРО 2016.?!

Остало је још нешто више од месец дана до почетка Европског првенства у фудбалу које се игра у Француској. Због повреда, нажалост, нећемо видети неке сјајне фудбалере.

Фудбал 09.05.2016 | 22:00
Анализа: Ко то све пропушта ЕУРО 2016.?!

Већ 10. јуна почиње Европско првенство!

Утакмицом Француске и Румуније на "Сен Денију" биће отворен 15. шампионат планете, на коме ће по први пут учествовати чак 24 репрезентације, али, како то обично буде пред шампионата, неће сви учествовати у најбољем саставу.

Играчи су током зиме мењали клубове и тражили већу минутажу како би скренули пажњу селектору, други на крају сезоне не дају свој максимум у баш сваком дуелу јер се плаше повреда, а други ипак нису били те среће и због тога ће пропустити овогодишњи ЕУРО.

Последња у низу повреда је она коју је задобио Илкај Гиндоган, фудбалер Дортмунда, који се показао као кључни човек у систему Јоакима Лева. Првак света ће тако бити без једног од најбољих везњака, а његова замена ће бити вероватно неко од млађих фудбалера из Бундес лиге. "Ударац" по Лева је толики да се уочи првенства Европе размишља и да промени читав систем игре, али нема довољно времена.

Осим њега, он неће моћи ни да рачуна на Бастјана Швајнштајгера, који читаву сезону има проблема.

Проблем са везним редом има и италијански селектор Антонио Конте који неће моћи да рачуна на двојицу стандардних: Марка Вератија из Пари сен Жермена и Клаудија Маркизија из Јувентуса, али, за разлику од Лева, он и нема толико алтернатива... Конте се такође брине и да ли ће Ђорђо Кијелини бити спреман за ЕУРО.

Није лако ни Дидијеу Дешаму који не може да рачуна на "суспендованог" Карима Бензему, који је избачен из тима док се не окончна поступак на Суду у вези са уцењивањем Матеја Валбуене, док због повреда не може да води ни двојицу штопера - Курта Зуму и Ајмерика Лапорта. Обојица имају теже повреде, Зума је повредио лигаменте, а Лапорт има фрактуру зглоба.

Дешам неће моћи да рачуна ни на "допингованог" Мамадуа Сакоа, али је срећа у несрећи да на располагању има довољно штопера на које може да рачуна.

Рој Хоџсон је срећан јер се од повреде опоравио Вејн Руни, али ће ипак морати да наступи без АлексаОкслејда-Чембрлена из Арсенала, који неће бити спреман за ЕУРО, али је питање и да ли би био путник због велике конкуренције и не тако сјајне сезоне.

"Фаворити из сенке", репрезентација Белгије, стрепи због повреда дефанзиваца Венсана Компанија и Јана Вертонгена, али је први далеко неизвеснији за пут. Штопер Ситија је ове сезоне пропустио већину утакмица, а на "Сантјаго Бернабеу" је издржао свега 10 минута, а још није објављено колико је тешка повреда. Проблем са повредом има и Дивок Ориги који се усталио у екипи Ливерпула, а питање је да ли ће бити спреман за јун. Подсетимо, он је предводио напад "ђавола" у Бразилу након лоших партија Ромелуа Лукакуа на почетку такмичења.

Неизвесна су и два лева бека - Фабио Конетрао из Португала и Јосип Пиварић из Хрватске.

Надамо се да се овај списак неће продужавати више...

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар