И наредних дана нестабилно са кишом

У БиХ и у наредним данима остаје нестабилно вријеме са кишом и пљусковима послије подне.

Република Српска 07.05.2016 | 16:16
И наредних дана нестабилно са кишом

Метеоролози за сутра прве пљускове најављују половином дана на југоистоку, а затим ће се постепено ширити према западу и сјеверу. Чешћи ће бити у брдско-планинским предјелима.

Током дана биће пријатно топло и претежно сунчано вријеме. Јутарња температура ваздуха од пет до 11, а највиша дневна од 17 до 23 степена Целзијусова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког народа.

У понедјељак ће бити мало топлије вријеме, а краткотрајни пљускови могући су у другом дијелу дана понегдје на западу и истоку. Највиша дневна температура ваздуха од 19 до 25 степени.

У уторак се очекује облачно вријеме са слабом кишом, само ће на југу бити суво. Падавине ће поподне престати уз постепено разведравање од запада ка истоку. Почеће да дува југо који ће током дана у Херцеговини постепено јачати. Највиша дневна температура ваздуха од 17 до 23 степена.

Сунце и киша очекују се и у сриједу, када ће прије подне бити претежно сунчано и вјетровито, а поподне киша и пљускова.

У ноћи између сриједе и четвртка киша ће падати на западу и југу, а до јутра ће захватити и остале предјеле. Највиша дневна температура од 22 до 27 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме са умјереним развојем облачности због чега у појединим крајевима има пљускова и грмљавине.

(Срна)

(Фото: Никола Цутук/ПИXСЕЛЛ)

Коментари / 0

Оставите коментар