Омладинци МЗ Лединци гости против Борца

ФК Радник Бијељина ће на утакмици против ФК БОРАЦ Бањалука бити домаћин Омладини МЗ Лединци Бијељина.

Република Српска 07.05.2016 | 12:40
Омладинци МЗ Лединци гости против Борца

Млади МЗ Лединци у Бијељини издвојили су се у току прошле године својим ангажовањем на побољшању услова за омладину у тој мјесној заједници, највећој у граду.

Они су најприје покренули иницијативу за уређење спортског игралишта у свом комшилуку, а након тога су уредили и запуштени парк у том дијелу града, који је сада постао центар социјалног живота за младе и нешто старије суграђане.

Поред дијела који су учинили за своју крај, млади из ове МЗ су у току ове године осмислили и провели низ акција хуманитраног карактера, као што су прикупљање књига за затворску библиотеку у Бијељини, хуманитарну пројекцију филма "Енклава" са које је приход усмјерен Удружењу "Другачији свијет" које брине о дјеци обољелој од аутизма, а у последњој акцији ових посвећених тинејџера са називом "Будимо људи" сакупљани су пакети помоћи који су уручени социјално угроженим породицама на територији Града.

Слоган ових младих људи је "буди промјена коју желиш да видиш", а наш клуб промоцијом друштвених врлина жели бити дио те промјене. Такође, истицањем оваквих примјера желимо подстаћи на активност младе и из других дијелова града да учине неко добро дјело за себе и све које их окружују.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Микаило

07.05.2016 11:47

Не могу да вјерујем да је ово вијест са насих простора. Ово је прва позитивна ствар која нам се десила у задње вријеме. Свака цаст омладини и управи клуба.

ОДГОВОРИТЕ