НБА плеј-оф: СА вратио брејк, Кавси поново ''изрешетали'' Хоксе!

Кошаркаши Сан Антонија победили су Оклахому у гостима са 100:96 и повели су са 2-1 у полуфиналној серији западне конференције.

Кошарка 07.05.2016 | 13:00
НБА плеј-оф: СА вратио брејк, Кавси поново ''изрешетали'' Хоксе!

Велики посао завршио је Кавај Ленард који је уз стандардно добру одбрану завршио са 31 поеном и 11 скокова, а пратили су га Ламаркус Олдриџ са 24 поена и 8 скокова, односно Тони Паркер са 19 поена и 8 скокова.

Екипа Грега Поповића вратила је овом победом предност домаћег паркета и у наставку серије ће бити велики фаворит за пролаз у финале конференције.

На другој страни Расел Вестбрук је још једном показао колико у исто време помаже и одмаже својој екипи. Завршио је са 31 поеном, 9 скокова и 8 асистенција, али и 10-31 из игре и 5 изгубљених лопти. Кевин Дурент додао је 26 поена (10-18) и 5 скокова. Кључ је била одбрана гостију, односно лош шут домаћина који је имао 41,5% из игре.

Сан Антонио је практично од почетка до краја водио, али је меч преломио тек у финишу. Српски центар Бобан Марјановић није улазио у игру, а четврта утакмица игра се у недељу на истом месту.

Две вечери пошто су са 25 тројки оборили рекорд у НБА плеј-офу, Кливленда Кавалирси поновили су нешто слично против Атланте, али овога пута у гостима.

Екипа Тајрона Луа убацила је овога пута 21 тројку (21-39), славила је са убедљивих 121:108 и дошла на корак од пласмана у финале конференције (3-0).

Колико је све ишло како треба у игри Кливленда говори и податак да је најефикаснији играч гостију на овом мечу био Чечнинг Фрај са 27 поена и 7-9 за три поена. Џејмс је додао 24 уз 13 скокова и 8 асистенција, а Ирвинг је имао такође 24 поена и 3 асистенције.

У екипи Атланте Хорфорд је завшио са 2 поена и 3 асистенције, Тиг је имао 19 поена и 14 асистенција, а Корвер је додао 18 поена.

„Ми смо тим који је осуђен на велике ствари. Што се тиче Фраја, њега смо и довели да шутира. И шутира и шутира...“, рекао је Џејмс после меча.

Атланта је одиграла боље него у другом мечу, чак је на полувремену имала осам поена предности, али Кавси су у наставку, а посебно у последњој деоници (36:17) показали да су спремни да нападну титулу.

Прилику да заврши посао Кливленд ће имати у недељу на истом месту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар