Шаровић: Влада лаже!

Влада Српске оптужује Шаровића због подјеле руског дуга. Влада износи лажне информације, узвраћа Шаровић.

Република Српска 13.04.2016 | 22:50
Шаровић: Влада лаже!

Ако не буде преиспитана одлука Уставног суда БиХ којом је 9. јануар Дан Републике Српске проглашен неуставним, СДС предлаже одржавање референдума, али крајем ове године како се он не би користио у предизборној кампањи - закључак је са данашње сједнице Предсједништва СДС-а. Најављују и могућност организовања протеста опозиције у Српској.

Сипа је упутила службени захтјев да јој се достави Записник Девизног инспектората Републике Српске о извршеној контроли Балкан Инвестмент Банке, објавио је пословни портал Капитал. Преко рачуна офшор компанија регистрованих у пореским рајевима. Управа те банке „опрала“ је чак милијарду и 700 милиона марака за 1.004 клијента, наводи се у записнику о контроли те банке.

Након борачких организација Семберије и Мајевице и 7 крајишких општина регије Мркоњић град и Одбор Борачких организација Сарајевско-романијске регије затражио је смјену ресорног министра Миленка Савановића.

Радикалне потезе према властима Републике Српске најављују и синдикати Жељзница Српске, уколико им се не испуне захтјеви. На данашњем састанку са ресорним министром договора није било.

Нацрт стратегије о развоју индустрије од 2016. до 2020. године посвађао је посланике у Народној скупштини Републике Српске. Поједини посланици СНСД-а похвалили су труд али не и садржај документа. СДС тражи оставку Владе због катастрофалног стања у привреди.

У Бијељини је данас двоје људи смртно страдало у пожару који је избио у породичној кући у Улици Јасеновачких мученика 29.

Погледајте "Дневник 2" БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ристо Југовић

13.04.2016 17:21

Тако је, мој добри и поштени Мирко Шаровићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

13.04.2016 18:35

Позз мој добри црвени боту. Додји у централу по дневницу.

Name

следеца вруца

13.04.2016 17:24

Ах, Саровицу, ста је ту цудно, Додикова влада континуитета је увијек лагала. И никад се ни у цему није дрзала закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шаровић:

13.04.2016 19:01

Шаровић за атв-Бањалука “То је питање ко ће да дијели паре. Да будем потпуно отворен, ја мислим да овој актуелној власти не треба дозволити да они буду ти који ће да дијеле тај новац. Тај новац можемо ми српски представници у институцијама БиХ да подјелимо на поштенији објективнији и квалитетнији начин”, рекао је министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић. Босић у прилогу: "Тај новац ће у буџет РС, нема никаквог спора!"

Name

Само они

13.04.2016 21:09

Да нам је како сви да одемо из ове земља, а да у њој остану само политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зак

13.04.2016 21:17

Тај новац треба привреди РСа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бризго

14.04.2016 05:31

Руси имају осим дугова и потразивања тако да це дио новца сигурно назад за поврат дуга. Ал то није највеци проблем. Министар цију оставку људи тразе нема за своју плату а трази да се пред изборе запосли пар стотина дјеце погинулих и ког све вец не. Ко це њима давати плату посље избора и ста це да раде у вец претрпаним фирмама и опстинским слузбама је питање за тих пар десетака милиона. Ал како год они це да запосљавају а нова власт послије нек гледа како це то да ријеси

ОДГОВОРИТЕ