Што дуже пишете на мрежама, ваши коментари су све глупљи

Већини људи догодило се да на некој од друштвених мрежа или форума ступи у жучну расправу с другима.

Занимљивости 07.05.2016 | 07:31
Што дуже пишете на мрежама, ваши коментари су све глупљи

Колико год туђи коментари били узнемираујући, а ваша жеља да докажете да друга особа није у праву јака, сати и сати препирања неће учинити да размишљате јасније или оштрије, пише Хафингтон пост.

Напротив, ваши коментари ће бити све глупљи и мање кохерентни, показало је истраживање Универзитета у Јужној Калифорнији.

Проучавајући више од 40 милиона коментара на друштвеној мрежи Редит, научници су установили да људи који проводе више од једног сата остављајући постове, имају тенденцију да пишу краће и мање софистициране коментаре од осталих корисника, а у складу с тиме добијају и мање лајкова и одговора.

“Што расправа постаје дужа, то ваш језик постаје протији, мање комплексан, а садржај постова мање интересантан”, рекао је Емилио Ферара, професор компјутерских наука и коаутор студије.

Научници планирају да у наредној фази истраживања пажњу посвете и другим друштвеним мрежама, попут Фејсбука и Твитера.

Ово истраживање потврдило је резултате претходних студија у којима је доказано да, што више времена проводимо обављајући континуирано једну те исту активност, све смо гори у њој. Ферара као могући узрок ове појаве наводи чињеницу да људи у одређеном временском интервалу могу да обраде ограничену количину информација, односно да после неког времена долази до замора мозга.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хмм

08.05.2016 11:19

Не би се сложио. Све зависи о чему се пише. Ако коментаришеш неког с ким се на слажеш и износиш своје мишљење, а онда ти тај опет одговори с циљем да ти објасни шта он мисли итд.. тад се може свашта научит. Наравно већином су тролови који само изваљују глупости, или ако одговориш неком на глупост а он одговори глупо јер га не интересује дискусија. у том случају се научи да има разни будала. У сваком случају има користи.

ОДГОВОРИТЕ