ЕП - “Змајићи” пред Њемачку: Играћемо своју игру!

Кадетска репрезентација БИХ спрема се за утакмицу против селекције Њемачке и жели да поправи утисак са отварања ЕП.

Фудбал 07.05.2016 | 16:40
ЕП - “Змајићи” пред Њемачку: Играћемо своју игру!

“Змајићи” су на отварању Европског првенства поражени од Аустрије резултатом 0:2, што је било изненађење и за селектора Сакиба Малкочевића.

"Сваки пораз тешко пада па и овај од Аустрије. Можда га и нисмо очекивали, то је противник који је био по мјери, негдје на нашем нивоу. Сигурно да је наше одређене планове мало пореметио. Међутим, шта је ту је, сваки пораз је болан. Ми нисмо били прави у том мечу, поготово у првом полувремену. У другом полувремену то је била равноправна утакмица, гдје нам је фалио погодак да се вратимо и вјероватно би довели утакмицу у неизвјесност. Нажалост, нисмо, и тај пораз сигурно боли", рекао је Малкочевић.

Истакао је да је и сам пласман кадетске репрезентације БиХ на Европско првенство велики успјех, додајући да ће његови играчи покушати направити добар резултат у наредним мечевима који их чекају.

"Сам пласман на Европско првенство за нас је велики успјех. Сигурно треба бити оптимиста, али требамо бити и реални. Ми смо били свјесни у каквој групи се налазимо. Играмо против једне Њемачке, једне Украјине па и Аустрије. Наша очекивања су била да што боље представимо нашу државу на овом Европском првенству. Ипак смо ми ту дебитанти. Од ове наредне двије утакмице очекујем да играмо пуно боље него против Аустрије, да пружимо отпор Њемачкој, па онда и Украјини те да покушамо изненадити", казао је бх. селектор.

Одбрамбени играч репрезентације БиХ Ријад Садику рекао је да им је пораз против Аустрије тешко пао, нагласивши ипак како ће он и његови саиграчи у наредна два меча покушати остварити повољан резултат.

"Овај пораз је наравно утицао на нас. Имали смо другачија очекивања. То је донијело наше неискуство и неиграње јаких утакмица и пореметило нам је планове за даље. Ипак, наш сан још увијек живи. Ми смо репезентација без пардона, уопште није битно ко је на другој страни, ми играмо своју игру, дајемо све од себе и идемо до задње капи зноја да покушамо направити што бољи резултат. Наш сан је још увијек жив и имамо шансу за пролаз даље", рекао је Садику.

Утакмица БиХ против селекције Њемачке игра се у недјељу, 8. маја у 17 часова, док је меч БиХ-Украјина на програму 11. маја у 17.15 часова.

Након првог кола, Аустрија је прва у групи Б с три бода, прате је Њемачка и Украјина са по једним бодом, док је БиХ посљедња без бодова.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар