Рим: Надал и Федерер на Новаковом путу!

Новак Ђоковић могао би да се састане у четвртфиналу Мастерса у Риму са Рафаелом Надалом, односно са Роџером Федерером у борби за финале, одлучено је жребом.

Тенис 07.05.2016 | 11:40
Рим: Надал и Федерер на Новаковом путу!

Најбољи тенисер света и спортиста планете биће слободан у првом колу, док га у наредном чека бољи из дуела два квалификанта.

Потенцијални ривал актуелном шампиону Рима у осмини финала јесте 14. играч света Гаел Монфис из Француске, док ће Рафа, после уводног дуела са, највероватније, Немцом Филипом Колшрајбером ићи на Ника Кирјоса из Аустралије или Канађанина Милоша Раонића.

С друге стране, Роџер свој наступ у 'вечном' граду започиње дуелом са бољим из дуела Немца Александера Зверева и Бугарина Григора Димитрова. У осмини финала могао би да га чека Доминик Тим из Аустрије, а у четвртини Јапанац Кеи Нишикори.

Нишикори је такође слободан у првом колу, као и сви чланови 'Велике тројке', док би ривал у другој рунди могао да му буде Виктор Троицки – који прво треба да савлада Тејмураза Габашвилија из Русије.

На другој страни 'костура' јесте Енди Мари, кога чега дуел са победником сусрета између Хрвата Борне Ћорића и квалификанта, али и Стан Вавринка и Томаш Бердих.

Мастерс у главном граду Италије стартује 2. и траје до 15. маја, а игра се за наградни фонд од 4.300.755 евра.

Новак и Рафа освојили су последњих 11 турнира у Риму – Надал седам, а Ђоковић, двоструки узастопни шампион, четири пута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар