Нолетов јасан циљ: Могу да надмашим Федерера по броју ГС титула!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му је један од великих циљева у каријери да надмаши Швајцарца Роџера Федерера и постане играч са највише гренд слемова у историји.

Тенис 07.05.2016 | 17:00
Нолетов јасан циљ: Могу да надмашим Федерера по броју ГС титула!

Српски тенисер тренутно има 11 гренд слем трофеја, а испред њега су Рој Емерсон са 12, Рафаел Надал и Пит Сампрас по 14, док је најуспешнији Федерер са 17.

"Лагао бих ако кажем да не верујем да могу да надмашим Федерера и Надала. Стварно то мислим и не бих био искрен ако бих причао другачије. Ипак, то би могла да ми буде сметња и губљење коцентрације ако бих размишљао само о томе”, рекао је Ђоковић за "Кадена Копе".

Он је додао да је још увек млад и да има прилику да освоји много гренд слем титула до краја каријере.

“Последњи велики изазов ми је да у једној сезони спојим сва четири гренд слема. То су најтежи турнири, игра се на три добијена сета, под великим притиском... Једном сам био близу да освојим сва четири, биће тешко то остварити, али не и немогуће”, навео је Новак.

Ђоковићу од гренд слемова недостаје само титула на Ролан Гаросу и пред почетак турнира у Паризу као главног фаворита види Надала.

“Надал је на Ролан Гаросу изгубио само два меча и то довољно говори колики је фаворит. Игра у доброј форми, подиграо је квалитет у односу на последње године, али поред нас двојице има још тенисера који могу да освоје трофеј”, закључио је Ђоковић.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар