Превише или премало утакмица - шта је горе?!

Тренери пет тимова учесника Суперлиге Србије разговарали са новинарима у Кући кошарке. Радоњић: "На крају да будемо најбољи". Џикић: "Не претимо и не обећавамо".

Кошарка 07.05.2016 | 15:40
Превише или премало утакмица - шта је горе?!

Кошаркашка Суперлига Србије почиње у суботу утакмицом Партизан - Борац Чачак, а једна од главних тема приликом најавног сусрета тренера и новинара била је дуга пауза, која је сада већ прошлост за шест од осам суперлигаша, а донекле и за Мега Лекс.

Једини тим са континуитетом играња званичних утакмица је Црвена звезда, која је по завршетку регуларног дела АБА лиге учествовала у плеј-офу тог такмичења и у Топ 16 и Топ 8 фази Евролиге.

Стога је тренерима постављено питање да ли је горе играти превише или премало утакмица?

"Сачекаћемо да видимо шта је горе, тешко је то проценити. Има још момената који могу да одлуче, осим броја мечева, као што су повреде, или лош дан. То треба да се остави и да се проанализира на крају, али мислим да неће утицати на изглед и квалитет", рекао је Дејан Радоњић.

Тренер Црвене звезде додао је да после финала регионалне лиге и одбране трофеја има мањих проблема са повредама, али да су му очекивања позитивна.

"Приоритет нам је да се адаптирамо на ритам Суперлиге. Очекујем да ћемо добро радити, да ћемо кроз утакмице бити само бољи, а на крају поново најбољи у Србији".

Партизан је прошле сезоне први пут од 2001. поражен у финалу домаћег првенства, а сада би, због специфичног система такмичења, могао да се већ у полуфиналу састане са "вечитим" ривалом, који брани титулу.

Александар Џикић сматра да ће ритам такмичења довести до пада квалитета на крају сезоне.

"Од 7. маја до 12. јуна победник може да одигра знате колико мечева, што готово сигурно гарантује пад квалитета у финалу, пошто ће се лигашки део играти са више одмора", рекао је Џикић, коме последњих недеља проблеме задају повреде Вилсона и Величковића, док се Андрић враћа после дуге паузе због операције стопала.

"Ми смо у најбољем издању били на крају АБА лиге. Причали смо шта мислимо о томе што борбу за трофеј почињемо после оволике паузе. Постоје две верзије, ваше је у коју ћете да верујете. Све што се ове сезоне дешавало нам не даје за право да било коме претимо или била шта обећавамо. Пробаћемо да на терену будемо бољи".

Стратег Меге Дејан Милојевић верује да ће екипе које долазе из КЛС бити озбиљни противници.

"Екипе из КЛС успевале су и раније да изненаде АБА лигаше. Моја екипа је у томе успела и изборила место у АБА, па верујем да сада те екипе имају исте амбиције, пре свега ФМП, који је током сезоне искочио и био заслужено први. Нама је план да одиграмо што боље и поново се пласирамо у АБА лигу. Ако то урадимо, онда можемо и о вишим циљевима".

Милојевић је изјавио да је здравствени билтен у његовом тиму "стандардно лош", а није знао да каже како ће пауза утицати на тим.

"Ми прошле године нисмо добро реаговали када смо имали месец дана паузе. Са паузом од два месеца се нисам сусретао као играч, а ни као тренер. Вероватно нико нема искуства јер се ово никада није десило".

Слободан Клипа казао је да тим ФМП Железника једва чека почетак такмичења.

"Нама чекање није било отежавајућа околност, мотивисано смо радили. Чека нас шест утакмица. Били смо први у КЛС и мислим да у овом тренутку можемо да се супротставимо АБА лигашима. Они су пројектовани да играју полуфинале, али мислим да уз огромну амбицију можемо да им направимо проблеме".

Панчевачки Тамиш у финишу КЛС се пробио на четврто место и тако пласирао у елитну дивизију. Бојан Јовичић каже да је и њему и клубу част што су ту.

"Ово је круна нашег рада у сезони. Амбиције су нам велике, али нису реалне - да против АБА лигаша и ФМП-а забележимо бар једну победу. У сваком случају, нећемо у утакмице улазити спуштеног гарда", поручио је Јовичић.

Поред Партизана и Борца, у првом колу састају се Мега - Константин, Звезда - Тамиш и Металац - ФМП, а те три утакмице на програму су у недељу од 19 часова.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар